Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : AKP’li vekiller ders kitabında ünlü Türk büyüğü oldular / 12 ekim

M@D_VIPer
10-12-2006, 01:41 AM
AKP’li vekiller ders kitabında ünlü Türk büyüğü oldular

Nuray BABACAN / Şehriban OĞHAN- ANKARA

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2287759.jpgLise ikinci sınıf ’dil ve anlatım’ kitaplarında AKP’li milletvekilleri Burhan Kuzu ve Nevzat Pakdil’in isimlerine yer verilmesi, Meclis’te tartışma yarattı.

Önceki günkü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru görüşmelerinde en çok tartışılan konu ’AKP’li milletvekillerinin’ adlarının ders kitaplarında geçmesi oldu. CHP’li Muharrem İnce, bu durumu eleştirdi. Kitapta ’panel’ anlatılırken, Nevzat Pakdil’in panel yöneticisi, Kuzu’nun ise konuşmacı olduğunu aktaran İnce, şunları söyledi: "10’uncu sınıf Dil ve Anlatım sayfa 16. Nevzat Pakdil ve Burhan Kuzu ders kitaplarında ünlü Türk büyüklerinden oldu. Başbakanın, Milli Eğitim Bakanı’nın fotoğraflarını zaten her yerde gördük de, sıra milletvekillerine de geldi"

Eleştirileri yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Parlamento çalışmalarıyla ilgili, diyelim ki, orada bir bölüm vardır, kullanılmıştır, Anayasa Komisyonu Başkanı siz olsaydınız, sizin resminiz orada olurdu" dedi. Burhan Kuzu da, "Siyasetten önce de ünlü biriydim. Anayasa profesörü olarak bir çok çalışmam vardı. Demek ki hizmetlerimi takdir etmişler" diye espri yaptı.