Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Benetton: Dümene oğlum geçecek, ben gözlemciyim / 12 ekim

M@D_VIPer
10-12-2006, 01:48 AM
Benetton: Dümene oğlum geçecek, ben gözlemciyim

Reha ERUS/ ROMA

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2286805.jpgDünyanın çok bilinen markaları arasında bulunan İtalyan giyim sanayi firması Benetton’da patron Luciano Benetton yerini oğlu Alessandro’ya bırakacağını açıkladı. Grubun Paris’te yapılan 40. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Luciano Benetton, misyonunun sona erdiğini ve gelecek yıl tüm öncelik sorumluluğunu ikinci evladı oğlu Alessandro’ya bırakacağını açkıladı.

2005’e oranla 2006 yılını yüzde 8 büyüme ile ve 1.9 milyar Euro’luk bir ciro ile kapatacaklarını söyleyen Luciano Benetton kendisinin Onur başkanı olarak grubun başında kalacağını ancak aktif başkanın ve tüm sorumlulukların oğlu 42 yaşındaki Alessandro tarafından üstlenileceğini de sözlerine ekledi.

OĞUL BENETTON DÜMENDE:

"Bundan böyle artık Benetton’un dümeni oğlumda. Elbette ben yine her türlü lojistik yardımı yapmaya hazırım ancak bu 40 yıl içerisinde yıpranmadım değil" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kız kardeşim Giuliana’nın elle örüp dükkanlara perakende sattığı günlerden bu yana 40 yıl geçti. Halen bütün dünyada franchising ile 5 bin Benetton mağazası var. Partnerlerimize hep inandık ve bu günlere geldik. En büyük kozumuz Oliviero Toscani yönetimindeki reklam kampanyalarımız oldu. AIDS, çevrecilik, seks, umuda yolculuk gibi konularla tüm dünya insanlarıyla iletişim kurduk. Özellikle spora önem verdik. Otomobilde, voleybolda, ragbide, basketbolde takımlar kurduk. Ofis ve okulların giyim tarzı haline geldik. Şimdi yaşım 71 ve 0-71 adlı yeni bir "Colors" modasını yaratacağız. Herkesi giydireceğiz. Kısacası unvanımı bırakıyorum ama hálá işimin başında bir gözlemci olarak iş hayatımı sürdüreceğim."

40 YILDA DEV YARATTI:

Kamyon şoförü babasını 10 yaşında yaşında kaybettikten sonra bütün ailenin geçimini üstlenen Luciano Benetton, 20’li yaşlarının sonlarına doğru kız kardeşi Guiliana’nın ördüğü kazakları satarak ticarete başlamıştı. United Colors of Benetton, Sisley, Playlife, Killer Loop gibi markalardan oluşan grup 40 yılda 1,9 milyar Euro’luk büyüklüğe ulaştı. Luciano Benetton ve 3 kardeşi şirketi kısa sürede önemli yerlere getirdikten sonra, markanın devamlılığını sağlamak amacıyla profesyonellerin ağırlığını benimsediler. Bu kapsamda 2000’li yıllarda şirketteki profesyonellerin ön plana çıkmasına izin verildi.