PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Üniversitede skandal / 12 ekim

M@D_VIPer
10-12-2006, 01:54 AM
Üniversitede skandal

Murat SANDIKÇI,(DHA)

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2287748.jpgSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yazıcı (43) doçentlik için Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yapılan Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’na, yerine aynı bölümden arkadaşı Yrd. Doç. Dr. K.D.’yi (40) soktu.

Durumu farkeden salon başkanı Prof. Dr. Turgut Öztürk, K.D.’yi salondan çıkararak olayı yetkili mercilere bildirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından Atakum Polis Merkezi görevlileri, her iki öğretim üyesi hakkında ’görevli memura yalan beyanda bulunmak’ suçundan işlem yaptı. Prof. Dr. Öztürk, her iki öğretim üyesi hakkında ’sahtecilik’ suçundan idari soruşturma da açıldığını belirtti.

scarface
10-12-2006, 02:03 AM
Zaten bilen bilir üniversitelerde > özellikle Anadolu'daki yeni üniversitelerde bir çok yaşı geçmiş yardımcı doçent var. Bunların birçoğu yabancı dili olmadığı için doçentlik titrini alamıyor ve de prof. olamıyor... Bu zat-ı muhterem de bu bahsettiğim gruba dahil. Ama yazık tabi ki > Eğer ki akademisyenlik yapacaksanız yabancı dil bilmeniz şart. Adam 43 yaşında > 20 sene olmuştur üniversiteyi bitireli > eğer bir yabancı dil dahi öğrenememişse gitsin manavlık-kasaplık yapsın o zaman!!!