Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Napoleon, Josephine’i bıraktığında bitmişti / 18 ekim

M@D_VIPer
10-18-2006, 02:11 AM
Napoleon, Josephine’i bıraktığında bitmişti

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2313478.jpgFransa’da bestseller listesine giren "Sexus Politicus" isimli kitap Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’tan Başbakan adayı Nicolas Sarkozy’ye kadar ünlü politikacılarını kaçamaklarını, ihanetlerini, aşk hayatlarını gözler önüne seriyor.

Chirac’ın eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand ile seks yarışı yaptığı öne sürülen kitaba göre first lady Bernadette Chirac, çapkın eşini, "Josephine’i bıraktığında Napoleon herşeyini kaybetmişti" diye uyarmış.

Christophe Dubois ve Christophe Deloire’nin kaleme aldığı kitapta, başarılı politikacıların, aynı zamanda ne kadar da baştan çıkarıcı olduğu teması işleniyor. Fransa’da seks ve siyaset hep içiçe olduğu halde, politikacıların özel hayatlarının deşifre edilmesi bu ülkede yeni bir eğilim olarak kabul ediliyor. Siyasetçilerle ilgili bazı iddialar şöyle:

Edgar Faure - 1950’lerde başbakan olan Faure "Bakanken, bazı kadınlar bana direnmişti. Ama başbakan olduğumda bir tanesi bile karşı çıkmadı" demişti. Faure, 79 yaşında yatağında öldüğünde yanında yarı çıplak bir kadın vardı.

Valery Giscard d’Estaing - Eski cumhurbaşkanı bir tv röportajında, "Cumhurbaşkanı olduğumda 17 milyon Fransız kadınıyla aşk yaşıyordum. Kalabalıkta onları gördüğümde, bunu hissettiler ve bana oy verdiler" demişti.