PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Yardımcı doçent, kopya çekerken yakalandı/21.10.2006

Bostandere
10-21-2006, 11:48 AM
Yardımcı doçent, kopya çekerken yakalandı Yardımcı Doçent, Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı’nda cep telefonu ile kopya çekerken yakalandı

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi 42 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Vicdan Altınok, 8 Ekim’de yapılan Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı’nda (ÜDS), cep telefonu ile kopya çekerken yakalandı. Yrd. Doç. Altınok, sınav görevlilerinin düzenlediği tutanağa göre cep telefonuyla kopyayı şöyle çekti:

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında yapılan sınavda, sırtına cep telefonu yerleştiren Yrd. Doç. Altınok, telefondan uzattığı kulaklığı, kıyafetinin içerisinden boynuna, oradan da uzun saçlarının arasından kulaklarına uzattı. Yrd. Doç. Dr. Vicdan Altınok, bu nedenle sınav öncesi saçlarını kulaklığı göstermeyecek şekilde taradı. Daha sonra, kimliği henüz belirlenemeyen salon dışından bir kişi, Altınok’un cep telefonunu aradı ve sınav sorularının cevaplarını tek tek vermeye başladı. Yrd. Doç. Dr. Altınok, telefondan aldığı cevapları önce soru kitapçığına işaretledi. Bu sırada, Yrd. Doç. Altınok’un hemen arkasında oturan ve sınava giren bir başka yardımcı doçentin, Altınok’un soruları hızla cevaplandırması dikkatini çekti. Arkada oturan yardımcı doçent, Altınok’un sırtındaki cep telefonunu ve kulaklığını fark etti.

Salon görevlileri Doç. Dr. Emine Özcan ile Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, cevap kağıdına el koyup Altınok’un kopya çektiğine ilişkin ayrıntılı tutanak tuttu. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kopya olayıyla ilgili Yrd. Doç. Dr. Vicdan Altınok hakkında soruşturma açtı.

BİZE KOMPLO KURDULAR

Yrd. Doç. Dr. Vicdan Altınok, DHA muhabirlerinin konuyla ilgili sorularını yanıtlamayacağını söyledi ve görüşmlek istemedi. Altınok’un İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olan eşi Prof. Dr. Serdar Altınok ise komploya kurban edilmek istediklerini öne sürdü. Prof. Serdar Altınok, Eşim sınav günü çok rahatsızdı. Sınav bitmeden kendi isteği ile salondan çıktı. Rahatsızlığı nedeniyle hiçbir soruyu işaretlemeden boş kağıt verdi. İddia edildiği gibi cep telefonu ve kulaklıkla kopya çekme diye bir olay yok. Salon görevlileri eşim çıktıktan sonra tutanak tutmuş. Eğer eşimin üzerinde cep telefonu ve kulaklık bulunduysa, neden salon görevlilerince alınmadı. Bu olay bana ve eşime karşı yapılan bir komplodur dedi.

M@D_VIPer
10-21-2006, 05:20 PM
http://www.cakal.net/showthread.php?t=44375

verilmiştir..