PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Bunlarla bir olmayın / 23 ekim

M@D_VIPer
10-23-2006, 01:36 AM
Bunlarla bir olmayın

Hakan AYTAŞ- Mesut ZEYREK/ KÖLN

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2338571.jpgAlmanya’nın Köln Kenti’nde emeklilik konusundaki bilgilendirme toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu yeşil sermaye mağdurlarının protestosuyla karşılaştı. Hanifi Doğan isimli vatandaş Bakan Başesgioğlu’na, "Bu dolandırıcılarla bir değilseniz hesap sorun" dedi.

ALMANYA’nın Köln Kenti’ndeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nde (DİTİB) emeklilik konusunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu yeşil sermaye mağdurlarının tepkisiyle karşılaştı.

Toplantıda söz alan Akif Kaplan adındaki bir mağdur Hürriyet Gazetesi’ndeki Yimpaş’ın kırmızı bültenle aranan patronu Dursun Uyar ile ilgili, "Dikkat edin kurtulacak" başlıklı haberini göstererek, "Ben evimi satıp yatırdım. Yüz bin Euro param gitti. Bu paraların üzerinden soğuk su mu içelim?" diyerek tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Başesgioğlu, "Hürriyet Gazetesi’ndeki haberi ben de okudum. Türkiye’ye döner dönmez Adalet Bakanı Cemil Çicek ile konuyu görüşeceğim" dedi.

NE YALANLAR ÇIKACAK

Bir başka mağdur Hanifi Doğan, Yimpaş, Endüstri Holding ve Kombassan’ı protesto ettiği pankartını açarak, "Bizi http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2338572.jpgkatil etmeyin. Ben yaptığım protestolardan ötürü Türkiye ve Almanya’da beş kez gözaltına alındım. Bana sadece bu ’yeşil sermaye münafıkları ile bir olup olmadığınızı’ söyleyin. Bu dolandırıcılarla bir değilseniz hesap sorun. Seçime bir yıl kaldı. Bakalım bu seçimde torbadan ne yalanlar çıkartacaksınız" şeklinde konuştu.

İNTİHAR EDENLER BİLE OLDU

Holdinglere 200 bin Euro kaptırdığını belirten mağdur Mustafa Dumlupınar ise şunları söyledi: "Biz Türkiye’ye gönülden bağlı insanlarız. Sorunumuza bir çözüm bulunsun. Adalet neden işlemiyor? Yeşil sermaye mağdurlarından intihar edenler bile oldu. Artık sabrımız kalmadı. Yatırdığımız paraları ya kuruşuna kadar geri alacağız ya da her yerde karşınıza çıkarak tepkimizi göstereceğiz."

ÇÖZÜMÜ ÇOK ZOR

Mağdurların gösterdiği tepkiler karşısında moralinin bozulduğu görülen Bakan Başesgioğlu, mağdurların üslubunu eleştirmeye kalkınca salondan tekrar tepkiler yükseldi. Konunun çözümünün zor olduğunu dile getiren Murat Başesgioğlu tepkilere şu cevabı verdi: "Zor bir noktada olduğunuzu kabul ediyorum. Fakat bu iş çözülür diyemem. Davalar açmışsınız. Geçtiğimiz yıl Meclis’te konuyla ilgili olarak bir araştırma komisyonu kurmuştuk. Türkiye’de de herkes bu konudan rahatsız."