Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : NBA de Bugün /30Ekim

DHeMLy-CHaY
10-30-2006, 05:26 PM
Nuggets, Kleiza&Smith'in Opsiyonunu Kullandı

Denver Nuggets, iki genç oyuncusu J.R. Smith ve Linas Kleiza'nın kontratlarındaki opsiyonları kullandı. Nuggets'ın yaz aylarında Chicago Bulls ile gerçekleştirdiği takas sonrası kadrosuna dahil ettiği Smith, hazırlık karşılaşmalarında sergilediği başarılı performans ile göz doldurmuştu. New Orleans Hornets forması altında geçtiğimiz sezonu tamamlayan genç oyuncu, önce Chicago Bulls'a, ardından da Denver Nuggets'a takas gönderilmişti. Nuggets'ın opsiyonunu kullandığı bir diğer oyuncu olan Litvanyalı Linas Kleiza ise çaylak sezonunu 3.5 sayı- 1.9 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı. 2.03 boyundaki Kleiza, 2005 draftında ilk tur 27.sıradan seçilmişti.

DHeMLy-CHaY
10-30-2006, 05:27 PM
Bulls, Luke Schenscher'ı Serbest Bıraktı..

Chicago Bulls Genel Menajeri John Paxson, genç uzun Luke Schenscher'ı serbest bıraktıklarını açıkladı. Geçtiğimiz sezon kadroya dahil edilen ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Schenscher, Bulls ile yaz boyunca antremanlara katılmıştı. 3 hazırlık karşılaşmasında 8.7 dakika süre alan genç oyuncu, 2.0 sayı- 2.0 ribaund ortalamaları yakalamıştı. 23 Yaşındaki Schenscher'ın, NBDL yada Avrupa'dan bir takımla sözleşme imzalaması bekleniyor.

DHeMLy-CHaY
Erick Dampier, Antremanlara Başladı..

Dallas Mavericks'in tecrübeli uzunu Erick Dampier'ın, baldırındaki sakatlık problemini atlatarak antremanlara başladığı belirtildi. İyi bir yaz dönemi geçirdiğini belirten Dampier, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, "Antremanlara yeniden başladım ve sezonun başlangıcında tam olarak hazır olacağımı düşünüyorum. Muhtemelen benchten geleceğim. Ancak bunu sorun yapmıyorum. Çünkü önemli olan takımın kazanması" dedi. Üç hazırlık maçının 2'sinde ilk beş başlayan Dampier, 7.0 sayı- 6.7 ribaund ve 1.3 blok ortalamaları yakalamıştı.

DHeMLy-CHaY
Sonics'de Sene'ye İlk Beş Piyangosu..

Seattle Supersonics'de geçtiğimiz hafta içerisinde Robert Swift'in dizinden sakatlanarak sezonu kapatmasıyla ilk beş rotasyonunda şans bulacak olan Senegalli oyuncusu Mouhamed Sene, bir yerel gazeteye önemli açıklamalarda bulundu. Henüz genç bir oyuncu olması nedeniyle öğrenme sürecinde olduğunu belirten Sene, "Kendime güveniyorum. Ben bu takımın neye ihtiyacı olduğunu biliyorum" dedi. Genç oyuncu ayrıca NBA'de oynamanın en büyük rüyası olduğunu ve çok çalışarak kendisine gelen bu fırsatı iyi değerlendirmek istediğini sözlerine ekledi. Sene, geride kalan 8 hazırlık maçında 2.5 sayı- 1.8 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

DHeMLy-CHaY
10-30-2006, 05:28 PM
Lakers’da Radmanovic, Kendini Eleştirdi..

L.A. Lakers’ın yaz başında büyük umutlarla kadrosuna dahil ettiği Vladimir Radmanovic, hazırlık karşılaşmalarının en çok eleştirilen oyuncularının başında geliyordu. Özellikle düşük şut yüzdesi nedeniyle skor bulmakta zorlanan Sırbistan Karadağ’lı oyuncu, basına yaptığı açıklamada, “Henüz tam olarak ritmimi bulamadım. Sezon başlayana kadar bu sorunun üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi. Radmanovic ayrıca, elinden geçirdiği sakatlık sorununun da kendisini etkilediğini sözlerine ekledi. 5 Yıllık $31milyon değerinde kontratı bulunan Radmanovic, 5 hazırlık maçında %27 şut isabetiyle 5.6 sayı kaydetmişti.

DHeMLy-CHaY
10-30-2006, 05:29 PM
Nocioni: "Benchten gelmeyi sorun yapmam"

Chicago Bulls'un Arjantinli yıldızı Andres Nocioni, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, yeni sezonda benchten gelmenin kendisi için sorun olmayacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl özellikle play-off'larda çok başarılı maçlar çıkartan yıldız oyuncu, yeni sezonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ben, benchten gelerek enerji verebiliyorum. Bu nedenle benchten gelmeliyim. Bunu asla sorun yapmıyorum. Takımımın buna ihtiyaç duyduğuna inanıyorum" dedi. Nocioni takımının 7 hazırlık maçının 4'ünde ilk beş başlamış ve 9.6 sayı- 3.6 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

DHeMLy-CHaY
10-30-2006, 05:30 PM
Rockers'da Van Gundy'nin İlk Beşi Hazır..

Yeni sezonda şampiyonluğun en önemli favorileri arasında gösterilen Houston Rockets'da, tecrübeli coach Jeff Van Gundy'nin, ilk beş rotasyonunda yer vermek istediği oyuncuları belirlediği ifade edildi. Yao Ming'i pivot, Rafer Alston'ı da oyun kurucu pozisyonunda deneyecek olan Van Gundy'nin, forvet pozisyonlarında Shane Battier ile Tracy McGrady yer vereceği belirtildi. Van Gundy'nin, genç Kirk Snyder'ı ise shooting guard pozisyonunda görevlendirmek istediği ifade edildi. Van Gundy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ben genç oyunculara güveniyorum. Onlara şans veriyorum. Hücumda ve savunmada bu oyuncuların iyi performans sergileyeceğine inanıyorum" dedi.

DHeMLy-CHaY
10-30-2006, 05:32 PM
Lakers, McKie İçin Çözüm Arıyor..

L.A. Lakers’da Genel Menajer Mitch Kupchak’ın, geçtiğimiz yaz kadrosuna dahil ettiği ancak sakatlık sorunu nedeniyle faydalanamadığı veteran guard Aaron McKie konusunda yeni arayışlar içerisine girdiği belirtildi. Önümüzdeki sezon için $2.5milyon kazanacak olan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncuyu takas etmek isteyen Kupchak’ın, eğer bunu gerçekleştirememesi durumunda McKie’yi serbest bırakacağı ifade edildi. Lakers’ın 3 hazırlık maçında görev yapan tecrübeli oyuncu, sırtından yaşadığı problem nedeniyle sakatlanmıştı.

DHeMLy-CHaY
Spurs, Free-Agent Piyasasında Forvet Arıyor..

San Antonio Spurs Genel Menajeri R.C. Buford’un, kadrosuna atletik bir forvet dahil etmek istediği belirtildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan antreman sonrası Melvin Sanders, Charles Lee ve Jamar Smith’i serbest bıraktıklarını açıklayan tecrübeli Genel Menajerin, kadrolarına atletik özellikleri fazla bir forvet katmak istediklerini ifade etti. NBA kulislerinde konuşulanlara göre, R.C. Buford’un sezonun ilk maçına kadar bir forvet oyuncusuyla sözleşme imzalamak istediği gelen haberler arasında.

DHeMLy-CHaY
Knicks, Jalen Rose'u Gözden Çıkartıyor..

NY Knicks'de hazırlık karşılaşmalarında beklenen performansı sergileyemeyen tecrübeli Jalen Rose'un, serbest bırakılacağı iddia edildi. Önümüzdeki sezon $16.9milyon kazanacak olan tecrübeli oyuncunun, forvet oyuncu fazlalığı nedeniyle kontratının fesh edileceği söyleniliyor. Jared Jeffries, Quentin Richardson ve çaylak Renaldo Balkman gibi forvet oyuncularını kadrosunda barındıran Knicks'in, bu oyunculara daha fazla şans verebilmek için Rose'u elden çıkartacağı belirtildi. NY Knicks'de 4 hazırlık karşılaşmasında 10.5 dakika süre alan 33 yaşındaki oyuncu, sayı kaydedemezken 1.8 ribaund ve 0.8 asist ortalamaları yakalamıştı.