PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Çelik: Din üzerinden siyaset iğrenç

CaKaLBoT
11-20-2006, 12:03 AM
"Din üzerinden, imam hatip okulları üzerinden, kutsallarımız üzerinden günlük, küçük politikalar yapılmasını iğrenç buluyorum" diyen Çelik, "Alınan kararlara saygı gösterilmeli. Farklı taraflara çekmeyi etik bulmuyorum" ifadelerini kullandı. Bu arada şûra masraflarının 700 bin YTL tuttuğu öğrenildi.

Branşlara göre okullar ve öğrenci sayıları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005-2006 öğretim yılı verilerine göre, okul türleriyle öğrenci sayıları şöyle:

Genel lise: 3 bin 406 okul - 2 milyon 75 bin 617 öğrenci.
İHL ve Anadolu İHL: 453 okul - 108 bin 64 öğrenci.
Kız meslek liseleri: 771 okul - 208 bin 288 öğrenci.
Teknik ve endüstri meslek liseleri: 1580 okul - 474 bin 715 öğrenci.
Ticaret ve turizm liseleri: 869 okul - 279 bin 993 öğrenci.

Bir de 'Mesleki eğitim özendirilecek' dediler
İHL ve meslek liseliler için şûradan çıkan diğer karar da şöyle:
"Lise türleri akademik, mesleki ve teknikle açık lise olarak belirlensin. Öğrenci nüfusunun mesleki ve teknik eğitim lehine dönüştürülmesi için bilimsel yöntemler kullanılsın. İkinci yönlendirme; rehber öğretmenler başta olmak üzere öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul idarecileri, meslek odaları, yerel yönetimler, medya, kamu ve özel işveren kesimlerinin ortak çabalarıyla gerçekleştirilsin. Yönlendirmeyle bir ortaöğretim kurumuna kaydolan öğrencinin kurumlar arasında yatay ve dikey geçiş yapmasına olanak sağlansın."

'Vetolu yasa' için tavsiye kararı alındı
Şûradan, Özel Öğretim Kurumları Yasası'nda yer alan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen "özel okullardan hizmet alınması" yönünde tavsiye kararı çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel okullarda 300 bin boş kapasite bulunduğunu belirterek, buralara "devlet eliyle öğrenci yerleştirileceği" mesajını verdi.