Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : IP Gİzlemeyle ilgili hurafeler!!!!!


sisligölge
11-21-2006, 01:54 PM
IP Gİzlemeyle ilgili hurafeler!!!!!



1. EVİNİZDEN gercek anlamda IP gizlemeniz imkansızdır. Bunu yaptığını iddia eden arkadasta ya yaln soyluyordur yada tam bilgili degildir.

Neden:
A. ister adsl, ister modem, ister bir baska makineden olsun, dinamik(degisken) IP hizmeti aliyorsaniz bile, sonucta hangi telefon numarasindan hangi saatte internete baglandiginiz telekom, superonline, e-kolay ve diger tum sitelerde kayıt altına alınmaktadır.

B. ister proxy server degistire bir program kullanin, ister bu hizmeti veren veb sayfaları icindeki gitmek istediginiz adresi tek tek girmek zorunda oldugunuz kutucuklara yaıp o sayfa ustundeki kutucuga klikleyip o sayfa ustunden istediginiz siteye gidin (www.tehbox.com gibi), sonu COM, MİL, GOV, EDU, ORG, ile bitmeyen, NET, CX, BOX gibi alt aglara baglanan herkesin kaydi AYRICA tutulmakta ve silinmemektedir.

C. yuksek ping talebi yapan, veya IP/PORT taramasi yapan (Angry IP scanner gibi program kullanan) herkesin IP/Telefon numarası ayrica kaydedilmektedir.

D. ayrıca IP numaranizi gizlediniz diyelim. MAC adresi denilen ve hemen hemen tüm ethernet karti, routerlı adsl modem ve onboard tum malzemelerde bulunan ve silinemez bir seri numarasi vardir. bunu gizlemeyi veya degistirmeyi bilmiyorsaniz ha IP nizi gizlememissiniz ha telefon numaranizi direkt yazmissiniz hic FARKETMEZ.

E. Evden HACK'leme yaparken yapabileceginiz en iyi sey, paraya kıyıp 6-7 tane ethernet karti almak, ve routerli bi modem kullanıp IP degistirdigine inandiginiz bi yontem kullanip internete oyle baglanmaktir. Ki hala telefon numaraniz KABAK gibi bellidir. Telekomdaki amca sadece sizin evden sirayla degisik makinelerin baglandigini sanacaktir. Ama genede sizin evden baglanildigi BELLİ bikere.

2. eger yaptiginiz heck isi banka veya bir devlet kurumuysa sikayet edilmesini beklemeden kapiniza dayanip dalaginizi ....ceklerdir. TC karsiti bir siteye dadanirsaniz gormemezlikten geleceklerdir.

3. en guvenli hack internet kafeden yapılan hecktir. mumkunse parmak uclariniza uhu surun. kafanizda sapka olsun ve kafeye adiminizi attiginiz andan itibaren kafanizi hic kaldirmayin. (kameralar acisindan) Garsondan alabileceginiz en buyuk icecegi isteyin ki zırt pırt gelip size bakmasin. (tanınma acisindan)
evinize en ters internet kafeye gidin.

4. basinizi belaya sokmamak icin sakin evden ciddi bi heck olayina, IP taramasına filan kalkmayin. Yuksek hacimli islemler filan hepsi hangi servis saglayiciyi kullanırsaniz kullanın kayıt altina alinmakta.

5. unutmayin ki gercekten 100% basarili hack yapmanin İKİ yolu vardir:

A. gidip varoslardan bi ev tutarsiniz. sahte kimlikle elektirik ve telefon baglatirsiniz. icine bi makine atarsiniz ve log mog tutmayacak bi konfigurasyon yaparsiniz. Ve o makinaya baglanirsiniz. Veya direkt o makinanin basina oturup saldirinizi yapıp bi daha o eve donmezsiniz. (ama bu banka, hukumet gibi ciddi hack isleri icin.)
B. uluslar arası sulardaki bir tekneyle isinizi gorup karaya donerken makinenizi suya sutlayarak. ki kıyıda sizi bekleyenler delil bulamasın.

ALINTIDIR...

vxd
11-21-2006, 03:02 PM
Aslında evden bağlanıp kimliğinizi gizleyebilirsiniz. Bunun için birden çok ssl proxy yada tor networku kullanmanız gerekmekte.
Tor networku kullanıcaksanız , tarayıcınızın activex ve java desteğini kapatmalısınız.
Bilgi için: http://tor.eff.org/

bluekeys™
11-21-2006, 03:32 PM
Internet’te web sayfalarını gezerken karşı tarafın sunucu bilgisayarı bizim internet’teki kimlik bilgimizi tutan ip adresini kayıt defterine yazabilir. Günümüzdeki forum sayfalarının çoğu ziyaretçilerin ip bilgilerini kayıt altına almaktadır. Bunun dışında şöyle bir senaryo da düşünülebilir. Çalıştığımız firmadan internet erişimi sağlıyoruz ve girdiğimiz her sayfada şirketin dışa açık internet bacağının ip’si görünüyor. Bazı yerlerde bu durum başımıza iş açabilir ve/veya bize kısıtlı kullanım zorunluluğu getirebilir. Bunları aşmak için ip adresimizi gizlememiz gerekecektir. Bunu, dışarıdan herhangi bir proxy adresi yazarak yaptığımızı düşünebiliriz ama bu da çok güvenli bir yol değildir. Yazdığımız proxy sunucusunun loglarında yine bizim ip adresimiz tutuluyor olacaktır. MSN ile yaptığımız konuşmalarda da ip adresimizin gizli kalmasını isteyebiliriz. Bunu nasıl sağlayacağız? Biz internet’te ip adresimizi gizleyip nasıl dolaşacağız? Bunları ve daha fazlasını bize TOR sağlıyor.
Giriş:

Internet’te web sayfalarını gezerken karşı tarafın sunucu bilgisayarı bizim internet’teki kimlik bilgimizi tutan ip adresini kayıt defterine yazabilir. Günümüzdeki forum sayfalarının çoğu ziyaretçilerin ip bilgilerini kayıt altına almaktadır. Bunun dışında şöyle bir senaryo da düşünülebilir. Çalıştığımız firmadan internet erişimi sağlıyoruz ve girdiğimiz her sayfada şirketin dışa açık internet bacağının ip'si görünüyor. Bazı yerlerde bu durum başımıza iş açabilir ve/veya bize kısıtlı kullanım zorunluluğu getirebilir. Bunları aşmak için ip adresimizi gizlememiz gerekecektir. Bunu, dışarıdan herhangi bir proxy adresi yazarak yaptığımızı düşünebiliriz ama bu da çok güvenli bir yol değildir. Yazdığımız proxy sunucusunun loglarında yine bizim ip adresimiz tutuluyor olacaktır. MSN ile yaptığımız konuşmalarda da ip adresimizin gizli kalmasını isteyebiliriz. Bunu nasıl sağlayacağız? Biz internet’te ip adresimizi gizleyip nasıl dolaşacağız? Bunları ve daha fazlasını bize TOR sağlıyor.

TOR Nasıl Çalışıyor?

TOR sadece web sayfaları için değil, anında mesajlaşma yazılımları (msn, icq v.s.), ssh, IRC v.s. gibi TCP protokolünden çalışan uygulamalarda da kullanılabilir. TOR ile yaptığımız bağlantıda paketler birbiri arkasına eklenmiş TOR sunuculardan geçerek gittiği için iletişim son derece güvenli olmaktadır. Bu iletişim modeline Onion Router denmektedir. Gönderdiğimiz istek TOR sunuculardan geçerken seçilen yol tamamen rastgele seçilmektedir. Böylece hedefe ulaştığımızda son çıkış yaptığımız TOR sunucusunun ip adresini almış oluruz. Güvenliği sağlarken istemciden gönderilen paket, TOR sunucularından gönderirken şifrelenerek iletiliyot. Her bir TOR sunucusu sadece kendisinden bir sonraki ve bir önceki sunucudan haberdar oluyor. Seçilen yolda hiçbir sunucu gidilecek yol bilgisine sahip değildir. Yine de bizden gönderilen ve bize gelen çerez (cookie) bilgileri ile tam bir güvenlik sağlanamayabilir bunun için TOR’a uygun proxy yazılımları kullanmak gerekebilir. Bu amaçla TOR privoxy adlı yazılımı önermektedir. TOR kullanmak istediğimiz uygulamanın SOCKS desteğinin olması gerekmektedir. İletişim SOCKS üzerinden sağlanmaktadır. Ayrıca TOR sadece TCP protokolünü destekler. UDP desteği yoktur.

rıfkı
11-22-2006, 09:03 PM
bilgi çin teşekkürler

qarizma
12-04-2006, 05:00 PM
hımmms cok karısığa benzior

ertass_cem
03-20-2007, 02:24 PM
Allah Allah ya..parasız pulsuz cıa yeyi veya mosadı kandıran adamlar var...hepsimi culsuz bunların yauv:biggrin1: