Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Meslek liselerinin önündeki Çin seddi

CaKaLBoT
12-03-2006, 10:02 PM
TÜRKONFED tarafından Adana'da 7 - 9 Aralık'ta yapılacak olan 10. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nin gündemini, "Ekonominin Yeni Darboğazı: Yetişmiş Ara Eleman" başlığıyla mesleki ve teknik eğitim politikaları oluşturuyor.
KOBİ'lerin önde gelen sorunlarından biri olan "nitelikli ara eleman" sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla bir yıldır Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ile çalışma yürüten TÜRKONFED, zirvede bu değerlendirmenin sonuçlarını açıklayacak.
Zirve için 19 kurumdan 30 uzmanın katılımıyla hazırlanan raporda şöyle denildi:

Kriz Çin seddi
"Meslek eğitimi ve genel eğitim arasında toplumsal algılama açısından saygınlık denkliği yok. Türkiye için bu durumu ağırlaştıran en önemli faktör, kamuoyunda meslek liseleriyle ilgili tüm tartışmaların imam hatip liseleri üzerinden ideolojik olarak kutuplaşmış bir ortamda yapılmasıdır. Böyle bir ortamda, meslek eğitiminin sürekli bir kriz unsuru olarak algılanması, statü sorunuyla mücadelenin önüne bir Çin seddi oluşturuyor. İmam hatip sorununun çözümü için üç olguyu göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Bunlar, toplumun din öğretimi talebinin karşılanması, din görevlilerinin eğitilmesi ve Türkiye'nin asla vazgeçemeyeceği laiklik ilkesi."

rıfkı
12-05-2006, 12:36 AM
bilgiler için teşekkürler