PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Bilgisayarlar kutularında kaldı

CaKaLBoT
12-09-2006, 09:49 PM
Bingöl'de bilgi teknoloji sınıflarının kurulması için gönderilen bilgisayarların, ihaleyi kazanan firmanın ilgisizliği nedeniyle 4 aydır kutularında bekletildiği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Temel Eğitim Programı kapsamında bilgi teknolojileri sınıfları kurulması için Bingöl'e 16 Ağustos'ta 555 bilgisayar, 55 lazer yazıcı ve 25 tarayıcı gönderildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde 25 okulda bilgi teknoloji sınıf kurulacak olan malzemelerin yaklaşık 4 aydır Atatürk İlköğretim Okulunun bilgisayar odasında bekletildiğini ifade ettiler.

Mayıs ayında gönderilen bilgisayarla sadece iki okulda bilgi teknolojileri sınıfı kurulduğunu belirten yetkililer, Ağustos ayında gelen bilgisayarların kurulması için altyapılarının oluşturulması ve sınıfların döşeme işinin özel bir firmaya verildiği, ancak şu ana kadar sınıfların kurulması için çalışmaların başlatılmadığını söylediler.

21 ilde bilgi teknoloji sınıflarının kurulması ihalesini alan söz konusu firmanın, 31 Aralık'a kadar bilgi teknolojileri sınıflarını kurarak, teslim etmesi gerektiği de bildirildi.