Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Alpaslan Türkeş, Nâzım Hikmet'in şiirini niçin okudu?

PrObLeM_BoY
12-29-2006, 12:56 AM
Edit ! Edit ! Edit ! Edit ! ;)

marjinel
01-14-2007, 12:56 PM
kardesım ellerıne saglık dıyorum.gercektende ellerın dert gormesın paylasımlarının ve ustune ustuk senden rıcam olacak bı tıp ince noktalara deyınırsen bızım le paylasırsan sevınırım kıb gorusmek uzere
EYVALLAH...

Resttt
01-14-2007, 03:35 PM
Ama bunu okudukca aklıma bir soru gelir..
Madem Turkes gunun birinde Nazım'ı kabul edicekti o zman sırf onun şiirlerini sevdikleri için Turkes'in komandolarınca katledilen onca genci neden oldurttu?
Turkes'in elleri kana bulanmıstır arkadaslar..
Madem Nazım bu dusunceye karsı değildi geri verin Nazım'a onurunu o zaman..
Htanızdan donun..Nazım,vatan haini değildir..

karamurat
01-18-2007, 02:27 AM
Ama bunu okudukca aklıma bir soru gelir..
Madem Turkes gunun birinde Nazım'ı kabul edicekti o zman sırf onun şiirlerini sevdikleri için Turkes'in komandolarınca katledilen onca genci neden oldurttu?
Turkes'in elleri kana bulanmıstır arkadaslar..
Madem Nazım bu dusunceye karsı değildi geri verin Nazım'a onurunu o zaman..
Htanızdan donun..Nazım,vatan haini değildir..

Türkesin komandosu, Türk askerini arkadan vur.
Rus askerine selam dur, diyen Rus ve amerikan usaklariyal savasti, yoksa sende onlardan birimisin, 4500 Ülkücü genclik hayatini kayip etti, bunlar yoksa toplu halde intaharmi ettiler, icindekini kini, nazim hikmete bulastirma....
Senin o deger verdigin kominizmin liderligini yapanlar, simdi Türkcü oldular Bizden daha milliyetci oldular, iste 1 tanesi Dogu perincek, örnek....
daha yüzlerce sayabilirim, Nazim hikmetin edebiyatina saygim vardir......

Resttt
01-18-2007, 03:17 PM
Bak Karamurat ne siyasi dusuncem seni ilgilendirir ne fikirlerim..Komunist deilim ama ezilen insanların yanındayım..
Tek taraflı olma 4500 Ulkucu genc olduyse ne kadar sol goruslu insan oldu..Ne Amerikan usaklıgı yav komik olma:) hangi ulkucu komando 6.filoyu kovaladı?
Tarihe saygınız olsun bari..Yav Dogu perincek'ten baska neyi sayıcan guldurme kardeşim beni?
Turkeşin komandosu haklı bir savas vermedi..İster kabul et istersen otur agla Karamurat onlar kendi kardeşlerini bu vatanın evlatlarını oldurduler..
Nazım 'ın sanatına olan saygın için tesekkur ederim..Cunku cogu insan onu siyasi olarak sevmiyor..Benim için cok onemli bir problem bu....

karamurat
01-18-2007, 08:05 PM
Bak Karamurat ne siyasi dusuncem seni ilgilendirir ne fikirlerim..Komunist deilim ama ezilen insanların yanındayım..
Tek taraflı olma 4500 Ulkucu genc olduyse ne kadar sol goruslu insan oldu..Ne Amerikan usaklıgı yav komik olma:) hangi ulkucu komando 6.filoyu kovaladı?
Tarihe saygınız olsun bari..Yav Dogu perincek'ten baska neyi sayıcan guldurme kardeşim beni?
Turkeşin komandosu haklı bir savas vermedi..İster kabul et istersen otur agla Karamurat onlar kendi kardeşlerini bu vatanın evlatlarını oldurduler..
Nazım 'ın sanatına olan saygın için tesekkur ederim..Cunku cogu insan onu siyasi olarak sevmiyor..Benim için cok onemli bir problem bu....

Tabiki senin siyasi düsüncen seni ilgilendirir...
siyasi düsünceye sahip deyilim diyorsun da,tamam da tek tarafli yorum yapiyorsun...
ve sol görüsü tutar yorum yapiyorsun, banada cevap hakki doguyor....
Bizim tarafda ölen insan belli , sen kolladigin tarafi saydinmi..
Tabiki ölenler bu ülkenin insanlariydi,,, keske onlarin kic birisi yasanmasaydi...
6 filoyu Apoda kovaladi, ama simdi onlarin sam amcasindan yillardir onlardan yardim aldi ayni avrupa birliginden yardim aldigi gibi......
Agzinizda kelime cigniyorsunuz Türkesin komandolari, sizler ancak camur atmakla vakit geciriyorsunuz,,,
türkiyeden onbinlerce sol görüslü ve bölücü avrupaya kactilar, bunlara iltica hakki verdiler, neden bunlara kucak actilar,,,ve halen türkiyeye kin kusuyorlar senin savundugun görüs emperyalizme karsi da, neden emperyalizmin piskopatligini yapiyor, ben sana bunlari anlatiyorum, sen gene bildigini yazacak ve anlatacaksin, is de, aramizdaki fark bu, üzücü yani da bu....

Resttt
01-20-2007, 08:15 PM
Şimdi bildiklerimi ya da herhangi bir seyi unutalım..Ben felsefeyle ilgileniorum..Ve bildiklerimi konu dısında tutmayı basarabilirim merak etme..
Soruyla baslayalım..
SEnce emperyalzimin tetikciliğini Dunya uzerinde solcular mı yapmaktadır?Gladioları goz onunde bulundurarak gorusunu soylermisin?

karamurat
01-21-2007, 12:57 AM
Şimdi bildiklerimi ya da herhangi bir seyi unutalım..Ben felsefeyle ilgileniorum..Ve bildiklerimi konu dısında tutmayı basarabilirim merak etme..
Soruyla baslayalım..
SEnce emperyalzimin tetikciliğini Dunya uzerinde solcular mı yapmaktadır?Gladioları goz onunde bulundurarak gorusunu soylermisin?

Ya kardes YAsin kac bilmiyorum da, Benim yasim musait..
Bu yasdan sonra 12 eylül öncesi yillari yasamis bir insan olarak, Bos bos lafla cenemizi yormanin alemi yok,
Ama ben senin samimeyetine inaniyorumki, Türkiye icin kötü düsünmüyorsun..
Buda Ülkemizin temiz insan ruh yapisindan kaynaklaniyor...
Bizim ülkenin insanlari artik demir perde dönemini asmasi lazim, daha orda kaliyoruz, dünyada kalmadi artik o eski düsünce, Bizde insanlarimizda,egitimliside egitimsizide, dozun nerde olacagini bilmiyor, armutla elmayi karistiriyoruz, orda karisiyor isler.....
Artik birakalim, fasizmi, kominizmi, o diller koktu ya..
Dünyada milliyetcilik her ülkede firladi yükseliyor( bizim ülkenin milliyetciligi gibi deyil) Daha fasizan ve birde Hiristiyan irkcligi yükseldi, cok tehlikeli yükseliyor..
Ve gelismis hiristiyan devletler, Bizim gibi ülkelere bastirim, yaptirimi, kullanarak
yok AB icin, yoksa ABD ici yoksa ben seni cokertirim Bir anlayisi güdülüyor..
Bu kalkinmamis ülkelerde yaptirimlar, cabuk uygulaniyor, basin ve maddi güc ile. Biz halen, Türkes söyle, abullah catli söyle, deniz gezmis böyle, yerimizde sayalim duralim.
artik zarhosluktan uyanalim,Yeter artik bizimle dalga gecirtmiyelim, Bu geminin icinde Hepimiz variz. anlatabiliyormuyum....

Resttt
01-22-2007, 09:59 AM
Ha soyle abi goruslerimiz farklı olsa da aynı konuda uzlastık..
Dediğin ustteki cumlenin altına imzamı atarım..Hiç de tereddut etmem..Dunya uzerinde bunları konusmak artık manasız..Tek kutuplu bir dunya duzeni soz konusu olan..
Benim Turk soluna da en buyuk eleştirimdir..Yıllardır 80 oncesinin ezilmişliğini uzerlerinden atamadılar..Dogru cok kotu olayla yasadılar ama artık cozumler lazım bize..
Gercekten bu gemi bizim gemimiz..Ulkeyi sevmenin sagı veya solu yoktur..Kesinlikle katılıorum..

karamurat
01-23-2007, 12:40 AM
Ha soyle abi goruslerimiz farklı olsa da aynı konuda uzlastık..
Dediğin ustteki cumlenin altına imzamı atarım..Hiç de tereddut etmem..Dunya uzerinde bunları konusmak artık manasız..Tek kutuplu bir dunya duzeni soz konusu olan..
Benim Turk soluna da en buyuk eleştirimdir..Yıllardır 80 oncesinin ezilmişliğini uzerlerinden atamadılar..Dogru cok kotu olayla yasadılar ama artık cozumler lazım bize..
Gercekten bu gemi bizim gemimiz..Ulkeyi sevmenin sagı veya solu yoktur..Kesinlikle katılıorum..

Baska alternatifimiz yok arkadasim.
------------------------------------
Dünyanin o bür tarafindan gelmis, Orta doguda ABD ben buranin düzenini kurmaya geldim diyor, ve Siileri, sunnileri,Türkmenleri,Kürtleri, bir birine kirdirmaya calisiyor, süper Timsah: neden, Petrole sahip olma ve israilin etrafinda güclü devlet olmasin diye, uyanmamiz lazim...

PrObLeM_BoY
01-23-2007, 01:22 AM
Türkesin komandosu, Türk askerini arkadan vur.
Rus askerine selam dur, diyen Rus ve amerikan usaklariyal savasti, yoksa sende onlardan birimisin, 4500 Ülkücü genclik hayatini kayip etti, bunlar yoksa toplu halde intaharmi ettiler, icindekini kini, nazim hikmete bulastirma....
Senin o deger verdigin kominizmin liderligini yapanlar, simdi Türkcü oldular Bizden daha milliyetci oldular, iste 1 tanesi Dogu perincek, örnek....
daha yüzlerce sayabilirim, Nazim hikmetin edebiyatina saygim vardir......

yemine derim burda şu an içimden geçenlere tercüman olmuşsun...

maYKıl
01-26-2007, 01:04 AM
vatanını sevmenin sağı solu olmaz milli bir şiiri kimin ağzından olursa herkes okur Türkeşte bunu yapmış sanırım

warner_brose
02-10-2007, 12:21 AM
Evet o kitabı okudum. Çok güzel bir kitaptı. MHP, Alparslan Türkeş ve ülkücüler hakkında bilmek istediğiniz herşey yazıyor o kitapda. Ellerine sağlık dostum çok güzel bir konu açmışın.

ertass_cem
03-13-2007, 02:07 PM
arkadaslar bilgilendireceksek dogru bilgilendirelim insanları..bikere Dogu perincek
asla kominist olmadı..saygı duydu ama olmadı.o herzaman bir sosyalıst kemalistti..bu yuzden koministlerce vuruldu.
nazım hikmet olayına gelince Staline bile kafa tutmus ve elestırmıstır.o yuzden tam 3 kere suıkaste ugradı..ama soracak olursanız bu ulkeye 3-5 siirinden baska hiç bir faydası olmamıs aksıne zararı olmustur..nasılmı..onunu fikirlerini savunanlar savunmayanlar,bam gum hesabı...
yasar kemal de oyle..kıtaplarını okudum..halk destanlarını yazılı kalıba dokmekten baska hiç bir hizmeti yoktur o bunagın..omrunun 3 te 2 si avrupada gecmiştir ...fransızların masası olmaktan gayri hiç bir halt değildir..alpastan türkese gelince bence faydasından cok zararı olmustur..tıpkı deniz gezmişler gibi..neticede ulke kısımlara ayrılmadımı..tıpkı bu gunde turk kurt ayrımı gibi..
televizyonlara bakın dizilerin 10 da 8 i asiret ailelerinin hayatını anlatıyor...
ah ah bizse neleri tartısıyoruz...beyler bakın aklınızda olsun ulke parcalanıyo..
boyle seyleri tartısmayalım gelin birleselim ve hainleri temizleyelim..ama kalemle...

rude
03-13-2007, 04:19 PM
fransızların masası olmaktan gayri hiç bir halt değildir..alpastan türkese gelince bence faydasından cok zararı olmustur..tıpkı deniz gezmişler gibi..neticede ulke kısımlara ayrılmadımı..tıpkı bu gunde turk kurt ayrımı gibi..

Allah razı olsun kardeş sağcı solcu olmaktan nce gençlere türk olmayı öğretsek daha iyi olur gibi ;-)

Linkosér
08-25-2007, 06:39 AM
Protesto ediyorum..!!