Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 1999 depreminde İznik'te gerçekleşen esrarengiz olaylar

DHeMLy-CHaY
01-08-2007, 04:59 PM
1- 17 ağustos gecesi iznik halkı derin bir uykuya dalmıştı.ortalık sessizliğe gömülmüştü.bu sessizlik pek hayra alamet değildi.nitekim de öyle oldu.imam derin uykusundan uyanarak saatine baktı ve saati 5:02 olarak gördü.bunun üzerine üzerini giyinip camiye doğru yol aldı.minareye çıkıp ezan okumaya başladı.ezanı duyan halk yerinden kalkıp saatine baktı.gördükleri karşısında şaşkına döndü.çünkü saat henüz gecenin 1'iydi.hocanın yaptığına bi anlam veremeyip yanına doğru akın ettiler.hocaya neden bu saatte ezan okuduğunu sordular.hoca,"kalktığımda saati 5 olarak gördüm ve camiye gittim." dedi.halk var bunda bir hikmet deyip evine döndü.zaten çoğunu da o saatten sonra uyku tutmamıştı.bu olayın hikmeti de 2 saat sonra anlaşıldı.7.4 şiddetindeki deprem gerçekleşti.

2- eşref rumi hazretleri iznikte yaşamış önemli evliyalardan biridir.mezarı da eşrefzade caminin yanında bulunmaktadır.
deprem gecesi adamın biri evine doğru giderken eşref rumi hazretlerinin kendi mezarı önünde ellerini semaya açarak dua ettiğini görmüş.

alıntı

lord_lucan
06-10-2007, 01:36 PM
abi işte bu doğrudur çünkü istanbul fethindede birçok peygamber ve evliyanın savaştığı söyleniyor doğru olabilir neden çünkü allah her zaman doğrunun ve inancı olanın yanındadır.

Zafir_Host
06-22-2007, 10:22 AM
abi bunu bi yerde daha okumuştum ya güzel valla allahın işi işte ya

OrDeRPrOs
06-25-2007, 02:55 PM
2 Nolu olayı ben yaşasaydım oracıkta korkudan ölürdüm (: fakat garipler 1 nolu olaya anlam veremedim pek...