PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Özkök ateş püskürdü /17 aralık

jockeя
01-17-2007, 04:17 PM
Özkök ateş püskürdü
Altaylı ve Özkök arasında devam eden kavga gittikçe kızışıyor. Sabah'ın Ciner Grubu'na ucuza satılması konusunu köşesine taşıyan Özkök, Altaylı hakkında neler dedi neler.
Ertuğrul Özkök'ün yazısı...

Meğer neler olmuş

MEMLEKETE ahlak ve namus dersi verenlerin durumları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Dünkü Vatan Gazetesi’nde çok ilginç bir haber vardı.

Sabah Gazetesi’ni satın alan kişi, 145 milyon YTL vergiyi yatırımcıdan gizlemiş.

Tabii Maliye’ye de ödememiş.

145 milyon YTL’lik vergi borcu, olduğu gibi duruyor.

Gittiği her yerin rengini alan bukalemun silahşörleri ise kendi patronlarının vergisini ödeyip ödemediğine, zarar yazıp yazmadığına bakmadan, başkalarına saldırıyor.

* * *

Yalnız benim burada anlamadığım bir şey var.

Haberde Sabah’ın yeni sahibinin bu vergiyi "üstlendiği" belirtiliyor.

Kim neyi üstlenmiş anlamadım.

Bu zaten onun vergisi değil mi?

Etibank’a el konulmadan önce bu kişi, Sabah’ın ortakları arasına girmişti.

Etibank’a el konulduktan sonra Sabah’ı yönetmek için kurdukları MTM şirketinin de ortağıydı.

Dolayısıyla bu vergi borçları onun vergi borcuydu.

Acaba TMSF bugüne kadar yaptığı sayısız kıyaklardan birini de vergide mi yaptı?

Yoksa 145 milyon YTL’lik vergi bir kalemde silindi mi?

Vallahi bu satış protokolünde herkesi hayretler içinde bırakan öyle kıyaklar var ki, 145 milyonu silmeleri bunun yanında hiç kalır.

Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı protokol masalarında çerez olarak gitmiş de haberimiz yok.

* * *

Sabah’ın İstanbul matbaasının satışa çıkarılması, ardından ATV logosunun haraç mezat satılacağının ilan edilmesi, gözleri yine Sabah Grubu’nun satılması işlemine çevirdi.

Daha önce defalarca yazdım.

Bu iş bugün bitmeyecek.

İleride TMSF yöneticilerinin çok başını ağrıtacak olaylar yaşanacak.

Şimdi size bu satışın küçük bir hesabını yapacağım.

Yılda 250-300 milyon dolar ilan geliri olan Sabah Grubu 433 milyon dolara satıldı.

Peşin falan değil.

10 yıl vadeyle ve üstelik neredeyse sıfır faizle.

Bunun içinde neler vardı?

Üç gazete, bir televizyon, üç radyo, dergiler, bir dağıtım şirketi ve matbaalar.

TMSF kanunları hiçe sayarak ihale açmadı.

Verilen başka yüksek teklifleri işleme bile koymadı.

Ama aynı TMSF, bundan kısa süre sonra Uzanlar’a ait Star televizyonunu ihale yoluyla sattı.

Kaça mı sattı?

Koskoca bir medya grubunu 433 milyon dolara 10 yıl vadeyle satan TMSF, bir tek televizyon kanalını 306 milyon dolar peşinle sattı.

Üstelik Star’ın ilan geliri, ATV’nin çok altındaydı.

İnsana sormazlar mı, "Kardeşim sen kimin malını böyle ihalesiz bedavaya satıyorsun" diye.

Bitmedi, aynı TMSF aynı günlerde küçücük bir radyoyu yine ihale ile bir yabancı şirkete 33.1 milyon dolar peşinle sattı.

Şimdi geliyorum asıl soruya.

TMSF’nin Dinç Bilgin’den 1 milyar dolara yakın alacağı vardı.

Dinç Bilgin’in hálá 200 milyon dolara yakın borcu kaldı.

Durum böyleyken TMSF acaba Sabah grubunu niye ihaleye çıkarıp satmadı?

Satsaydı ne mi olurdu?

Söyleyeyim. En az 800-900 milyon dolara satardı.

Böylece devletin bir kuruş alacağı kalmaz, Dinç Bilgin de elini kolunu sallayarak rahat bir hayat sürerdi.

Devlet bu satıştan en az 500 milyon dolar para kaybetmiştir.

Buna ödenmeyen 145 milyon YTL’lik vergi borcunu ekleyin.

Sonra da bu bilançoyu gidip, ’tüyü bitmemiş yetim’ edebiyatı yapanların suratına çarpın.

* * *

Ben diyorum ki, Sabah’ın satış dosyası yeniden açılmalı ve Uzanlar’a ne yapıldı ise aynısı yapılarak halkın 600 milyon doları kurtarılmalı.

Evet, hem de hiç zaman geçirmeden.

"Satılmış malın davası olur mu?" derseniz, cevabım şu:

Bu satışta hukuk öyle çiğnenmiş, öyle skandallar yapılmış ki, mutlaka açılıp saçılır.