PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Aziz, Papa’dan yardım istedi: Beni kurtarın... 18.01.2007

jockeя
01-18-2007, 09:37 AM
Saddam’ın Hıristiyan yardımcısı Tarık Aziz, Papa’ya mektup yazarak “Beni 44 aydır suçlama yapmadan hücrede tutuyorlar. İtalya’ya sığınma için girişim başlatın” çağrısı yaptı

Tarık Aziz, 1970 yılında Baas Partisi’nin Devrim Konseyi’ne girdi. 24 yıl boyunca Saddam Hüseyin’in danışmanlığını ve başbakan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Koyu bir Katolik olan Aziz, 1979’da eski Baas rejimi üyelerinin öldürülmesi ve 1991’de Kürt ve Şiiler’in kitleler halinde katledilmesi sırasında Saddam’ın en yakınındaki isim oldu. Ancak Saddam Hüseyin rejimi devrildikten üç hafta sonra Amerikan Ordusu’na teslim olan Tarık Aziz hakkında hiçbir resmi suçlama yapılmadı. Aziz’in İtalyan avukatı Giovanni Di Stefano “Aziz 44 aydır Bağdat’ta bulunan bir askeri kampta, hücrede tutuluyor. Hakkında suçlama yapılmıyor. Bir Hıristiyan olduğu için hayatı tehlikede değil, Iraklılar onu asamaz. Bu nedenle daha fazla tutuklu kalmasına gerek yok” dedi.

AYRICALIK MI YAPILIYOR?
Avukatına göre Aziz sığınma hakkı verilmesi için İtalya’ya başvuruda bulunarak “İtalya’da barış içinde yaşamak istiyorum. Hastayım ve tıbbi yardıma ihtiyacım var. Papa’dan devreye girmesini talep ettim” mesajını gönderdi. Aziz hakkında suçlama yapılmaması üzerine İngiliz Guardian gazetesi ile Arap El Cezire televizyonu, “Aziz sadece Hıristiyan olduğu için mi kurtulacak?” yorumunu yaptı.