Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Pkk'lılar Deveciyan'la da Görüşmüş

victor25
02-14-2007, 07:28 PM
Atilla Balıkçı, Pazartesi günü sorgu hakimine verdiği ifadede, Deveciyan’la 2003 yılında Paris’te İçişleri bakanlığında görüştüğünü söyledi. Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışının favori adayı Nicolas Sarkozy’nin baş danışmanlarından olan Devaciyan o dönem yerel özgürlüklerden sorumlu bakan yardımcılığı yapıyordu.
Fransız 20 Minutes gazetesinin haberine göre Balıkçı, İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadele şubesi binasında ifadesinin alınmasına şaşırdığını dile getirerek, “Burada 4 gün gözaltında tutulmuş olmama şaşırıyorum. 2003 yılında yine burada Patrick Deveciyan’la Fransa Kürt Toplumu adına görüştüm” dedi.

DEVECİYAN DOĞRULADI
Deveciyan ise söz konusu görüşmeyi tam olarak hatırlayamadığını söylemekle birlikte “Görüşmüş de olabilirim, mümkün” dedi. Polis tarafından Paris’te basılan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Daveciyan, “Sürekli Kürt heyetleriyle temasım oldu ama hiç kimseyi PKK adına kabul etmedim” şeklinde konuştu. Deveciyan, Merkez yetkililerine yaptığı açıklamada, son operasyonların İçişleri bakanı Nicolas Sarkozy’yle ilgisinin olmadığını, savcılığın inisiyatifiyle gerçekleştiğini savundu.

Kürt Üniversite Öğrencileri Birliği yöneticiliği yaptığı öğrenilen Atilla Balıkçı, Fransız kontr-espiyonaj birimi DST ile tutuklular arasında yer alan Rıza Altun arasında 4 yıl boyunca arabulucu olduğunu da söyledi. Fransız medyalarında çıkan haberlerde Rıza Altun PKK’nın Avrupa sorumlularından biri olarak tanıtılıyor. Ancak değişik Kürt kaynakları, Altun’un PKK’nın Kandil dağındaki yönetimyle görüş ayrılıkları nedeniyle bir süredir örgütün Avrupa kadrolarında sorumluluk üstlenmediğini belirtiyor.

Fransız Le Parisien gazetesinde dün çıkan bir diğer haberde Fransa’daki PKK sorumlularının ülkenin kontr-espiyonaj servisi DST ile yıllardır gizlice görüştükleri, hatta muhbirlik yaptıkları belirtilmişti. DST bu görüşmeleri doğrulamış ancak muhbirlik terimi yerine “Üstü kapalı anlaşmamız vardı, onlar Fransa’da saldırı düzenlemeyecekti, biz de onları rahat bırakacaktık. Kendilerini sarı çizgiyi aşmamaları konusunda uyarıyorduk” açıklamasında bulunmuştu.

(alıntıdır)