Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Sosyal yardım 5 yılda 6 kat arttı

Nǿ ŦΞДЯ™
04-23-2007, 11:12 AM
http://www.bugun.com.tr/staticfiles/images/newsimages/HaberResmi/df40c71c-ae10-4d4c-9701-a9f61f2b9538.jpg

Bakan Nimet Çubukçu, 5 yıl önce 1 milyar YTL olan sosyal yardım harcamalarının 2006’da 6 milyar YTL’ye çıkarıldığını belirtti. Çubukçu, 3 yılda 21 bin engellinin de işe yerleştirildiğini açıkladı

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ''Yaklaşık 5 yıl önce 1 milyar YTL olan sosyal yardım harcamaları tutarı 2005'te 4 milyar YTL, 2006'da ise 6 milyar YTL'ye yaklaşmıştır'' dedi. Bakan Çubukçu, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleştirilen Zonguldak AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşma, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun, anayasanın sosyal devlet ilkesinin hayata geçirilmesinde, en önemli kurumların başında geldiğini söyledi. 7 Temmuz 2005'te çıkartılan engelliler kanunu ve geçen yıl çıkarılan 15 yönetmelikle engellilerin yıllardır hasretini çektiği düzenlemeleri yapmanın onurunun, kendilerine nasip olduğunu söyleyen Çubukçu, “2003'ten bugüne kadar 21 bin 843 engelli işe yerleştirilerek istihdam alanında yüzde 200'lük bir artış sağlanmıştır'' dedi. Bakan Çubukçu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kız Yetiştirme Yurdu, Zihinsel Engelliler Derneği İş Atölyesi ve İzmirlioğlu Huzurevi'ni de ziyaret etti. Kızlarla bina önünde hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından makam aracına yönelen Bakan Çubukçu, yurt müdürü Nejdet Kocaman'ı yanına çağırdı. Öğrencilerin izin kullanamadığı yönünde şikayetleri olduğunun kendisine aktarıldığını ifade eden Bakan Çubukçu, ''Bunu söyleyen bir veya iki kişi değil ki 4-5 kişi aynı şeyi söylüyor. Olmaz böyle şey'' diye konuştu. Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi'ni gezerek Dernek Başkanı İsmail Şentürk'ten bilgi alan Bakan Çubukçu, atölyenin bahçesinde fiziksel engellilerle sohbet etti. Bakan Çubukçu, bir kadının kendisine armağan ettiği başörtüyü taktı. İzmirlioğlu Huzurevi'ni de ziyaret ederek yaşlıların ellerini öpen Bakan Çubukçu, onlarla bir süre sohbet etti.