PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Yılanlar istila etti / 11 Mayıs

Nǿ ŦΞДЯ™
05-11-2007, 10:57 AM
http://www.bugun.com.tr/staticfiles/images/newsimages/HaberResmi/ca7f30c6-50a7-4e7e-8c69-320d7b0bf044.jpg

Van'ın Muradiye İlçesi yılanların istilasına uğradı. Sadece bir evde 15 yılan öldürüldü. Mahalle sakinleri sopalarla *******i yılan avına çıkıyor. Kaymakam tüm evlerin ilaçlanacağını söyledi

Van'ın Muradiye İlçesi'ndeki evler yılanların istilasına uğradı. Kaymakam Ömer Sağlam, yılanların evlere girdiği Yavuzselim Mahallesi'nde Sağlık Grup Başkanı Dr. Nurettin Yüzkat ile birlikte inceleme yaptı. Evlerin ilaçlanması gerektiğini belirten Sağlam, "Evlerin yılanlardan temizlenmesi için zemin, tavan ve gereken diğer yerlerin elden geçirilmesi gerekiyor. Gerekli tamiratlardan sonra evlere boya işleri yapılarak düzenli bir hale getirilecek" dedi.

EVLERİNE GİREMİYORLAR

Yavuzselim Mahallesi'nde iki evi tamamen istila eden yılanlar üç eve de girmeye başladılar. Korkudan evlerine giremeyen aileler ağaçlar ellerinde yılan avına çıktılar. İki günde 15 yılanı öldürdüğünü söyleyen ev sahibi Fatma Çalpan, sabaha kadar çocuklarının başında nöbet tuttuğunu söyledi.

ÖLDÜRMEKLE BİTMİYOR

Çalpan, "İki gün önce eve giren yılan bana saldırdı. Çocuğun beşiği altında bir tane öldürdüm. Tavandan düşen çok büyük yılanı öldürmeye çalıştım ama kaçtı. Elimde sopa evin etrafında dört dönüyorum. Komşuların yardımıyla öldürdüğümüz yılanları evin yan tarafına gömdük, ancak öldürmekle bitmiyor. Korkudan artık çıkan yılanları öldüremiyorum. Bu yılanlar 5-6 yıldır var ama bu yıl çok fazla. Yetkililerden bizleri bu yılanlardan kurtarmalarını istiyoruz. Gidecek başka yerimiz yok, başka yerde ev yapacak gücümüz de yok. Altı yıldır yılanlarla savaşıyoruz" dedi.