Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Yok sayanın yolu açık olsun / 13 mayıs

M@D_VIPer
05-13-2007, 10:13 AM
Yok sayanın yolu açık olsun

13 Mayıs 2007
Murat SANDIKÇI - Savaş TUTAK, DHA
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3353997.jpg Amasya’da seçim çalışmalarına başlayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile birleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, iki partinin aynı tabanı paylaşmadıklarını söyledi, "Biz CHP ile aynı parti değiliz. Ülkemizin geleceği için seçim birlikteliğine ortak paydalar çerçevesinde ’evet’ diyoruz. Birleşmeye değil. Çünkü DSP bu ülkenin geleceğidir" dedi.

DSP’nin bu ülkenin güvencesi olduğunu, bu ülkenin bundan mahrum edilemeyeceğini vurgulayan Sezer sözlerini şöyle sürdürdü: "Ecevit’in en büyük eseri DSP’dir. CHP ile mitinglerden sonra yapacağımız görüşmelerden ’yani yarın ki İzmir mitingini kastediyorum’ sonra şekillenecek. Haklı ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum. Hakkaniyetli hakça bu meydanları yok saymayacak bir sonuçtan söz ediyorum. Şayet bu meydanları yok sayarlarsa onlara yolun açık olsun diyorum."

5 bin kişi topladı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Yavuz Selim Meydanı’nda 5 bin kişiye hitap etti. Otobüsle meydana gelen Sezer, güllerle ve genç kızların uçurduğu ak güvercinlerle karşılandı. Vatandaşlar, ’Başbakan Sezer’, ’Karaoğlan seninle gurur duyuyor’ diye sloganlar attı.