Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 30 yaş üstü erkek problemli oluyor / 24 Haziran

kLLizo
06-24-2007, 05:29 PM
33 yaşındaki ünlü popçu Hande Yener’in sevgilisi kendisinden 8 yaş küçük. Gerekçesine gelince; “30 yaş üstü erkekler problemli oluyor ve aşkı bilmiyor”

En çok eleştiri aldığınız konulardan biri giyiminiz. Merak ediyorum, size rüküş diyenlere alınıyor musunuz?

Onlara katılmıyorum. Kendimi en rahat ve en şık hissettiğim kıyafetleri giyiyorum. Ruhumu yansıtan, beni kışkırtan giysileri seviyorum. Klasik değilim.

Size yapılan ikinci eleştiri, son albünüzde müziğinizde yaptığınız radikal değişim. Sizin için, "Kendini, Kylie Minogue ya da Madonna mı sanıyor?" diyorlar, buna ne diyeceksiniz?

Kim sanayım? Türkiye'den birilerini mi? Başarılı birilerinin peşinden mi gideyim, yoksa başarısız birilerinin mi? Herkesin hayatında bir idol vardır. Benimki de Madonna.

KENDİLERİNE BAKSINLAR

Size dil uzatanlara "Hadlerini bilsinler" diyecek kadar da cüretkar olabiliyorsunuz, hakkınızda ileri geri konuşanları genelde nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dedim; diyorum da "Hadlerini bilsinler" diye. Bu bir yanılsama. İnsan kendine karşıdan bakmayı ne zaman öğrenirse o zaman fark edecektir ne olduğunu. Algısı açık olmayan insana bir şey anlatamazsın.
Zirvedeyken rüzgar çok daha sert mi esiyor?

Evet. Üç beş kişinin negatif yorumu benim için önemli değil. Mesela, internete girenler bazen mesleğimizdekiler de oluyor. Haberlerin altına dinleyici gibi kendi negatif yorumlarını yazıyorlar. Bu işleri bırakıp kendilerini idare etsinler önce.

Türkiye'de örnek alacağınız birilerinin olmasını ister miydiniz?

Keşke olsaydı, çok daha kolay olabilirdi her şey... Ama yok. Zamanında Ajda Pekkan'ın yurtdışına verdiği konserler, Avrupa'ya açılması güzel şeyler. Bu zihniyete kapalı kalmamak lazım. Avrupa'da da başarılı olacağıma inanıyorum. Yurt dışında yakında İngilizce parçalardan oluşan bir albüm çıkaracağım.

BİZİM LİSTEMİZ KARMAŞIK

"Tarkan Fransa'yı salladı", "Musti Almanya'da yok satıyor" bütün bu gazete başlıkları, sizce ne kadar doğruluk payı taşıyor?

Bu bir pazarlama çalışması. Bunu yazan da biliyor öyle olmadığını. Bunlar haber niteliği taşıyan şeyler, insanı bir yere taşımaz.

Sizin hedeflediğiniz nokta onların sıkalasıyla aynı mı?

Hayır. Orada binlerce kişiye konser vermek değil olay. Albümünüzün çok sükse yapması ve listelerine girmeniz lazım. Bizdeki gibi herkesi bir numaraya çıkarmıyorlar. Bizde sırasıyla her tarz insan var, Türk Halk Müziği'nden Türk Sanat Müziği'ne hatta Arabesk'e kadar her şarkıcı mevcut. Karmaşa içinde her şey. Sinirlerimi de bozan şey bu.

Severek ve beğenerek dinlediğiniz yerli bir şarkıcı var mı?

Şu andaki boyutumda severek dinlediğim şarkıcı yok. Ben bütünü dinliyorum, alt yapısını, müziğinin tarzını, yazılan sözleri, video klibindeki duruşunu, röportajlarını bunlara bakıp karar veriyorum.

YAŞ FARKI BATMADI

Son zamanlarda olgun kadınlar neden kendilerinden yaşça küçük erkeklerle birlikte oluyorlar?

Bilmem ben olgun değilim. 30 yaş üstünde biri bulma ihtimaliniz yüzde doksan evli olduğu için yok. Evlenmemiş olanlar da zor ve yorgun kişiler oluyor. Bir ilişki için durmadan çabalayan kadın olmak istemiyorum. İki kişinin de aşkı istemesi lazım. Kadınlar erkekleri istedikleri adamlara çevirmek için yıllarını harcıyor. Halbuki kendinize uyan biriyle birlikte olmanız gerek. Bu noktada yaş önemsiz kalıyor. Bana bu durum hiç batmadı. 30 yaş üstü erkekler problemli oluyor hem. Zaten ne kadar hayatım kaldı, bir de erkeklerin antropoz durumları var. Bence, 25 yaş daha normal geliyor.

JİP ALARAK DEŞARJ OLUYOR

Çılgın biri misiniz? Yaptığınız çılgınlıklar nedir?

Çılgınlık bence yapamadığınız şeyler ama o an için yapabilme gücüdür. Aklıma eseni yapmışımdır hep. 17 yaşında evlendim. 5 yıl sonra başanıyorum dedim. Benim için eğlencelik dediğin çılgınlıkları arkadaş ortamında sevgilimle yapmışımdır. Sokakta içip nara atmayı çok istemiştim, yaptım. Dejenereyi seven bir tarafım yok. Oto kontrolü severim. Mesela oturma odasına yatak koyan, alışverişe çıkarken cip alan ve deşarj olan birisiyim. Çok rahat bırakıyorum beynimi ve kalbimi.

SEVGİLİM ÇOK YAKIŞIKLI

Sizi ilk bakışta bir erkeğin en çok hangi özelliği etkiler?

A- Kaslı bir vücut, B- Parfüm kokusu, C- Delici bakışlar, D- Bebeksi bir yüz, E- Hepsi birden. Bakışlar ve kaslı bir vücut. Spor salonundan çıkıp kasıla kasıla yürüyen erkekleri sevmiyorum. Kendine bakan, dinamik görünen, spor yapan erkekleri seviyorum. Arkadaşlarımın kendine bakmasına çok özen gösteririm. Başlarının etini yerim.

Sevgilinizi nasıl buluyorsunuz, yakışıklı mı sizce?

Herkesin yakışıklı kavramı kendine göre değişir. Bence karizmatik ya da tarzı olan bir erkek daha da cazip gelebilir bana. Şanslıyım ki erkek arkadaşım çok yakışıklı. Al Pacino ve Robert De Niro'ya bayılırım. Brad Pitt benim yakışıklı deyip değerlendirmediğim biridir. Benim için cazibesi yoktur.

O kıvama uygun başka bir ünlü Türk erkeği söylesenize?

Zorlayacağım, Türkiye'den birisi çıksın. Bence Tarkan hoş biri. Enerjisi, görünüşü, etkileyici bir erkek bence.