Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Beşok: "Milli forma beklentim yok"

Spy_MasteR
07-04-2007, 03:20 PM
Beşok: "Milli forma beklentim yok"

Kariyerindeki altıncı lig şampiyonluğunu Polonya'da yaşayan basketbolcu Hüseyin Beşok, uzun süredir çağrılmadığı milli takımdan hiçbir beklentisi olmadığını açıkladı.

Beşok, Prokom Trefl Sopot'ta yaşadığı lig şampiyonluğunun ardından tatil yaptığı İzmir'in Urla ilçesinde DHA'nın sorularını yanıtladı.

Efes Pilsen ve İsrail ekibi Maccabi Tel-Aviv'de ikişer, Fransa'nın Le Mans takımında bir kez lig şampiyonu olan 2.12 cm'lik pivot, önümüzdeki dönem milli formayla ilgili bir beklentisinin olmadığını belirtti.

Avrupa'da oynadığı her takımda başarılı olmasına rağmen uzun süredir milli takıma çağrılmayan 32 yaşındaki basketbolcu, "kendimi kanıtlamış bir oyuncuyum. Kendi yolumu çiziyorum. Milli takım seçicilerinden bir beklentim yok" dedi.

Prokom'da elde ettiği şampiyonluğuun kendisi için önemli olduğunu belirten Hüseyin, "toplamda altıncı şampiyonluk oldu. Kariyerim için önemli bir adım daha attım. Benim için şampiyonluktan da daha özel olan olay, 2003-2004 sezonunda geçirdiğim ağır sakatlığı atlatıp, basketbola dönmem oldu. Bu da şampiyonluk kadar değerli" diye konuştu.

Yedi yıldır yurt dışında oynamasına rağmen Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Hüseyin, Aydın Örs'ün Fenerbahçe'den ayrılış şekline tepki gösterdi:

"Aydın Örs, yanında büyüdüm diyebileceğim, çok karakterli, Türk basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi antrenörüdür. Her zaman çığır açmıştır. Efes Pilsen ile kazanılan Koraç Kupası, milli takımla Avrupa Şampiyonası'nda final oynamamız hep onunla oldu.

"Fenerbahçe Ülker'de de, bir camia takımının seyircisiyle bütünleşip neler yapabileceğini gösterdi. Bence yine yapılmayanı yaptı. Görevine son veriliş şekli hiç doğru değil."

Kariyerinin son bölümünde kesinlikle Türkiye'ye döneceğini ekleyen Hüseyin, "her sezon dönüş aklımdan geçiyor ancak, Avrupa'dan gelen cazip teklifler bu kararımı erteletiyor. Prokom'la bir yıl daha sözleşmem var. Bu sezon yatırımı daha da artıracaklar. Bir yıl daha yurt dışındayım gibi görünüyor" dedi.

Prokom'un, TAU Ceramica'daki Serkan ve Kaya'nın yanı sıra Real Madrid'de oynayan Kerem ile de yakından ilgilendiğini ifade eden Hüseyin, seneye takımdaki Türk sayısının artabileceğini söyledi.

Hüseyin Beşok 2006-2007 sezonunda Polonya'da 40 lig maçında ortalama 18 dakika süre aldı, yüzde 58 şut isabetiyle 9.5 ribaunt ve 5.3 ribaunt ortalaması tutturdu. Deneyimli pivot, Euroleague'de yine maç başına 18 dakikada 9.6 sayı, 4.4 ribaunt istatistikleri ile oynadı.

*DewiL*
07-04-2007, 03:24 PM
beqLentiisi oLmayanı CaırmazLar..Demeqqi adam miLLİ Taqımı iStemyo..İstese bÖLe demezdi..