Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 07/14/07 - Ben de Edirne’den Hakkari’ye yürürüm

Nǿ ŦΞДЯ™
07-14-2007, 12:13 PM
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir TV kanalında Baykal’ın, “Seçimi kaybedersem Rodos’a kadar yüzerim” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Ben de Edirne’den Hakkari’ye yürürüm” dedi.

Ağar şunları söyledi:

DENİZ BEY KADAR YÜZEMEM: Anadolu gezileri nedeniyle, ben yaz aylarında Deniz Bey kadar yüzmeye vakit bulamadım. Biz de o zaman farklı bir şey yapalım. Edirne’den Hakkari’ye kadar yürüyelim. Fırsat bulamıyoruz, deniz, yüzme filan. 4 buçuk yıllık genel başkanlık sürecinde, bir iki günlük tatiller dışında bir şey yapamadık. Yüzme kondisyonumuz iyi olmayabilir ama yürüme kondisyonumuz fena değildir.

YÜREK ÖRTÜNÜZ KALMADI: Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Kırıkkale’de düzenlediği “Çare Var” mitingine katılarak halka hitap etti. Ağar konuşmasında, AKP’yi türban politikası, MHP’yi de terör üzerinden eleştirdi. Ağar şöyle konuştu:

“20 sene sokaklara düştünüz, ‘başörtüsü ile eğitim hakkı’ diye milleti yürüttünüz, koşturdunuz. Ama şimdi iktidar oldunuz, baktınız koltuklar tatlı. Ne başörtüsü kaldı ne yürek örtüsü kaldı sizde.”

O İPİ ELİNDEN KAÇIRDIN: “Bugün birileri kalkıp daha çok yumruk vurarak terörle mücadele edeceğini zannediyor, yeni vaatlerde bulunuyor. O vaatlerde bulunacağınız vakit hükümetten çekilecektiniz. Seçime bir hafta kalmış, millete hayal satıyorsunuz. Mehmet Ağar, iktidarında hiçbir genç kendi askerine, polisine silah çeker halde asla olmayacaktır. Türkiye’nin büyüklüğüne dünyanın neresinde olursa olsun hiç kimse dil uzatamaz. Sen o ipi zamanında kaçırdın elinden. İp atıp tutmakla devlet yönetemezsiniz.”

ABD’YE KUL OLDULAR: DP Lideri Mehmet Ağar, Bolu mitinginde de AKP’nin “Amerika’ya kulluk partisi olduğunu’’ öne sürdü.

Ağar, “Terörle mücadele meselesini Amerika’ya öyle bir ihale ettiler ki, Amerika da rahatsız bu kadarından. Bu topraklarda, iki cihan imparatorluğu kuran, ebediyete kadar yaşayacak Mustafa Kemal Paşa ile beraber kurduğumuz büyük cumhuriyetin ne manaya geldiğinin farkında bile değiller’’ diye konuştu.

Volkan YANARDAĞ /KIRIKKALE