Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 12:24 Aydın Milli Eğitim Müdürülüğü'nden Veliler 'Kayıt Parası' Uyarısı

TiTaN
07-24-2007, 12:29 PM
Aydın Milli Eğitim Müdürülüğü'nden Veliler 'Kayıt Parası' Uyarısı

Resmi büyütmek için tıklayın Okullara Kayıt Sezonunun Başlamasıyla Birlikte Yıllardır Okul İdareleri ile Velileri Karşı Karşıya Getiren 'Kayıt Parsı' Nedeniyle Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner Basın Açıklaması Yaptı. Öğrenci Kaydı Sırasında Velilerden Kesinlikle 'Kayıt Parası' Adı Altında Para Alınmadığını ve Bu Durumla Karşılaşanların Yetkili Mercilere Başvurmasını İsteyen Taner "Eğitim Gerçekten Masraflı ve Zor Bi...

Okullara kayıt sezonunun başlamasıyla birlikte yıllardır okul idareleri ile velileri karşı karşıya getiren 'Kayıt parsı' nedeniyle Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner basın açıklaması yaptı. Öğrenci kaydı sırasında velilerden kesinlikle 'kayıt parası' adı altında para alınmadığını ve bu durumla karşılaşanların yetkili mercilere başvurmasını isteyen Taner "Eğitim gerçekten masraflı ve zor bir iş. Okullardaki imkanların genişletilmesi için veli kendi dileği ile bağış yapmak isterse bunu da makbuz karşılığı yapmalıdır. Ancak 'zoraki bağış ya da kayıt parası' diye bir şey yoktur. Herkes çocuğunu bağlı bulunduğu okula hiçbir ücret ödemeden yazdırabilir" dedi.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde kaliteyi artırarak devam ettirdiklerini, son yıllarda yeni yapılan okul ve ek derslikler sayesinde mekan sıkıntınsın da büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner "Kayıtlarımıza göre hangi öğrencinin hangi okula gideceğini zaten önceden tespit edebiliyoruz. Şu anda kayıtlarımız devam ediyor. Başta Bakanlığımız olmak üzere tüm yetkili merciler 'kayıt parası' ile ilgili televizyon ve gazetelerde gerekli açıklamayı yaptılar. Kimse 'kayıt parası' diye bir ücret ödemesin. Ancak okullarımızın imkanlarının genişlemesi bakımından durumu müsait olan velilerimiz dilerse eğitime katkı için bağış yapabilir. Buna da diyecek bir şeyimiz yok" sözlerine yer verdi.

(İK-YK)

24.07.2007 12:23 TSİ (İhlas Haber Ajansı) 6 dakika önce.. [922660]