PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Yunanistan'da Türk Yayınına Yasal Darbe!

sara74
08-01-2007, 01:34 PM
Yunanistan'da Türk yayınına yasal darbe
Yunanistan'ın yeni basın yasası, Türkçe yayın yapan birçok radyo istasyonunu zor durumda bıraktı.

01.08.2007 02:02
Yunanistan hükümetinin yeni basın yasası Türklerin yoğunlukta olduğu ve yerel radyoların Türkçe yayın yaptığı Batı Trakya bölgesindeki birçok radyo istasyonunu zor durumda bıraktı.
Yunanistan da 19 Temmuz tarihli resmi gazetede yayınlanan 3592 sayılı basın yasasının yürürlülüğe geçmesi durumunda İskeçe ve Gümülcine gibi Batı Trakya şehirlerindeki bir çok radyo istasyonu kapanma tehlikesi ile karşı karşıya gelecek.Ayrıca yeni yasa gereği yerel radyolara 24 saat yayın sınırlamasının yanısıra yeni radyo istasyonlarının açılmasını engelleyebilmek adına çok miktarda sermaye mecburiyeti getiriliyor.
Öte yandan Radio City adlı radyo istasyonu sahibi Halit Halilibrahim İHA’ya yaptığı açıklamasında “ Son çıkan yasa uygulanmaya konulursa bence Yunanistan’da azınlık radyolarını bir yana bırakalımda çok az bir radyo istasyonu kalacağını düşünüyorum. Ayrıca yasada olan Yunanca ağırlıklı programlarıda bizim Türkler’e yayın yaptığımız halde yasa yapmayı göze alırlar mı bilmiyorum.Radyo City, 1992’den beri 24 saat olmak şartı ile hiç kesintisiz yayın yapmaktadır.Tabi ki bu yasa yürürlüğe girer ise büyük bir ihtimalle kapanacağız. Bizden 5 kişi sigortalı çalışan istiyorlar ki Gümülcine’de bu kapasiteyi kaldıracak bir radyo bulmak çok nadirdir.Ayrıca 100 bin Euro’luk ekipman isteniyor tabi biz bu ekipmanları 1992 senesinde aldığımıza göre ve daha ucuz olduğuna göre neyi göstereceğiz bilmiyorum yasa tam olarak bize ulaşmış değil yalnızca milli gazetede yayınlandı ve bize daha bir şey ulaşmadı.Milletvekilimiz İlhan Ahmet bize yasa’nın bakanlar kurulundan geçip daha düzgün hale getirileceğini söyledi.”dedi.
Radio Joy adlı radyo istasyonu sahibi Cengiz Bodur ise “Çıkan bu kanun gerçekten çıkması ile birlikte zorlukları da beraberinde getirdi. “dedi.

İHA / Cihan Bodur