Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 08/08/07 - Bedelini canımla ödemeye hazırım

Seager
08-08-2007, 10:49 AM
22 Temmuz ve cumhurbaşkanlığı sürecinde yaşananların en yakın tanıklarından biri olan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, hiçbir şeyin sonsuza kadar gizli kalamayacağını belirterek, "Bugüne kadar topluma açıkça beyan ettiklerimin dışında bir şeyim çıkarsa bedelini canımla ödemeye hazırım" dedi.

Aksiyon dergisinin sorularını yanıtlayan Mumcu 9. Olağan Büyük Kongre'de dile getirdiği "Eğer biz sağduyulu davranmasaydık milletin yüzü kana bulanmıştı. Ama biz araya kendi kafamızı, benliğimizi koyduk. 'Milletin başına bela gelecekse, bizim başımıza gelsin' dedik" sözlerine şu açıklamayı getirdi:
MANZARA AÇIK
"Genelkurmay Başkanı'nın bugünlerde yeniden hatırlattığı şu içinde 'laikliğe sözde değil özde bağlı cumhurbaşkanı istiyoruz' diyen açıklamasını o günden sonra yaşanan dört ayın olguları ile bir daha okuyun. O değerlendirmeden sonra bugüne kadar olanlara bakın. Göreceğiniz manzara açıktır. Sözlerimin anlamı da...” “Hükümete yapılan bir telkin, hatta belki hükümetle varılan bir mutabakat var. Bu mutabakatın öngördüğü cumhurbaşkanı adayı ne Gül ne Arınç ne Erdoğan." diyen Mumcu, “Meclis’e girmeyerek, darbeyi mi önlediniz?” yolundaki soru üzerine şu cevabı verdi:
SÖYLENTİLER ÜRKÜTÜCÜ
“Benim duyumum Vecdi Gönül. Süreçte adamlar mutabakat yapmışlar, mutabakattan caymışlar, birileri öfkelenmiş, muhtıralar hazırlanmış, muhtıradan bakanlarına haber verilmiş, bakanları başbakanlarına haber vermemiş, bir dünya facialar yaşanmış, ben bunları bilmiyorum. Ben bunları sonradan öğreniyorum. Peki, biz girmiş olsaydık ve seçim yapılmış olsaydı bu hayal kırıklığı kendisini nasıl ortaya koyacak, öfkesini nasıl ifadelendirecekti? Buna dair söylentiler işitiyorum. İşittiğim söylentiler ürkütücü. İster inanın ister inanmayın. Ben neye inanıyorsam, neyi biliyorsam onu söylüyorum. Bunun hükmünü tarih verecek.”