PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Trabzonspor, Lige Olaylı Başladı

F.S.Mehmet1453
08-13-2007, 10:39 AM
Trabzonspor, Lige Olaylı Başladı

Trabzonspor ile Sivasspor Arasında Oynanan ve Bordo-mavili Takımın 1-0 Üstünlüğüyle Devam Ederken Uzatma Dakikalarında Çıkan Olaylar Sonrası Tatil Edilen Karşılaşmanın Ardından Trabzonspor Cephesinde Maçın Hakemi Bülent Demirlek ile Sivas'ın İsrailli Futbolcusu Balili'ye Büyük Tepki Vardı.

Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan ve Bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle devam ederken uzatma dakikalarında çıkan olaylar sonrası tatil edilen karşılaşmanın ardından Trabzonspor cephesinde maçın hakemi Bülent Demirlek ile Sivas'ın İsrailli futbolcusu Balili'ye büyük tepki vardı.

Karşılaşma sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, lige iyi başlamak ve bu maçtan 3 puan alarak gelecek haftalara moralli girmek istediklerini belirterek, "2. yarıda rakip bizden daha iyiyken golü bulduk. Maçın bitimine 45 saniye kala gelişen bir pozisyon maçı bu hale getirdi. Çok üzgünüm. Balili, geçen seneden beri her maçta bu tip tahriklerde bulunuyordu. Bir insan kalkıp da bunu gündeme getirmedi. Ben bir sohbet sırasında 'Bu Balili bir gün birşeyler

yapacak' dedim. Balili yaptı, ama benim oyuncularım da günahsız değiller. Tahriklere kapılmamaları gerekiyordu. Seyircilerin de yaptıkları çok yanlıştı. Çünkü Trabzonspor galipken sahaya atlamak çok doğru bir şey değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Hiçbir spor adamının da bunu onaylaması mümkün değil. Diyelim ki Ayman çok sert girdi. Hakem, sarı kartını gösterdi. Ama ilk yarıda Ayman'ın girdiği pozisyonlar gibi 7-8 tanesini Sivassporlu futbolcular girdi. Ama hakem orada idare etti. Lige

başlarken hakemlerle ilgili konuşmak istemiyordum, ama bu maçı bu şekle, bu atmosfere getiren hakemdir. Bunun aksini kimse söyleyemez. Maçı resmen katletti" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, yeni sezona biraz hareketli, istenmeyen olaylarla başladıklarını ifade ederek, "Ama sonucunda futbol adına, Sivasspor adına sahada futbolun güzellikleri yansıtan oyunun mücadelesini veren, fakat hiçbir şekilde herhangi bir pislik yapmayan bir takım vardı. Futbolu iyi oynayan, ama girdiği pozisyonlarla golü maalesef bulamayan bir takım vardı. 1-0 da mağlup olarak girdiğimiz 88. dakikada istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olaydan dolayı da seyircilerin

bazılarının sahaya girmesi nedeniyle karşılaşma tatil edildi. Üzüntülüyüz, futbol adına pek fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Herkesten rica ediyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin insanlarıyız. İnsanları birleştiren spordur, kardeşliktir, sevgidir. Futbol oynuyoruz, savaş yapmıyoruz. Biz kimseyle düşmanca dövüşmüyoruz. Hepimiz kardeşiz. Trabzonspor taraftarı takımından çok başarılar istiyor, ama bunların bu baskısı onların şampiyonluk yolunda çok etki ediyor. Taraftarın bir an önce takımına

gerçek anlamda sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Sivasspor Başkanı Mecnin Odyakmaz da, maçın sonunda istenmeyen olaylar çıktığını kaydederek, "Bu maçın böyle olmasını istemezdik. İstemediğimiz olaylar oldu. Futbolu konuşmak isterdik, ama futbolu konuşma şansımız ortadan kalktı. Birkaç kendini bilmez diyeceğim, ama sayıları fazla. Onların yaptıkları Trabzonspor camiası ile bizim aramızı bozmaya yetmez. Biz iki dost takımız. Olan oldu, artık yapacak bir şey yok. Futbol Federasyonu'nun lehimize bir karar vermesini bekliyoruz" dedi.

Sivasspor'un yıldız futbolcusu Mehmet Yıldız da, bu olayların Trabzonspor camiasına mal edilemeyeceğini belirterek, "Ama 1-0 takımları galipken gelip bize saldırmaları hiç hoş değil. Artık yapacak bir şey yok. Federasyonun kararını bekleyeceğiz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçlara bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrasında aynı anda stattan ayrılan ve sahada çıkan olaylarda gerginliğe neden olan Trabzonspor'un Mısırlı futbolcusu Ayman ile Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'yi basın mensupları biraraya getirmeye çalıştılar, ancak bunda başarılı olamadılar.

Hakem Bülent Demirlek ise stattan maçın bitiminin ardından yaklaşık 2 saat sonra ayrılırken, protokol çıkışı yerine Trabzonspor'un stat çıkış kapısından çıkartıldı. Polis midibüsüne bindirilerek havalimanına götürülen ve açıklama yapmayan Demirlek'i çok sayıda polis korudu.

(ÖS-SÖ-İY-İY-S) (İhlas Haber Ajansı) 13.08.2007 00:39 [950347]

* Trabzonspor Taraftarı Değil Hakemi Suçladı!
* Trabzonspor-Sivasspor Maçı Tatil Edildi (2)
* Turkcell Süper Lig
* Trabzonspor-Sivasspor Maçında Çıkan Olaylar
* Bülent Uygun: "Taraftar 80 Dakika Bizi Alkışladı"

GooD aNd EvıL
08-13-2007, 10:58 AM
gerçekten futbol değil savaştı

rockstar
08-13-2007, 11:02 AM
hemde tam 90.dakikada olmuş.