PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Karışık(Temel)-2

Misyoner
09-23-2005, 05:40 PM
EN YAKIN ASANSÖR
Temel kapıcıymış, ve asansör bozulmuş! Oda üstüne not yazmış: "Asansör bozuktur, en yakın asansör karşı binada :-)

YİNE Mİ..?
Bir İngiliz, bir Fransız, bir Alman ve Temel bir gün uçağa binmiş. Temel bunları görünce kafasını sallamış ve -Yine mi siz?.. demiş.

KAMERUNLU
Bir İngiliz, bir Fransız, bir Kamerunlu ve Temel bir gün uçağa binmiş. Temel Kamerunluya dönmüş ve -Sen yenisin galiba?.. demiş.

SİNYAL

Arkadaşı Temel'e seslenmiş geç bak bakalım arabanın sinyalleri çalışıyor mu, demiş.
Temel aşağı inip bağırmaya başlamış: -Yanayi, -Yanmayi, -Yanayi, -Yanmayi...

BİLET
Karadenizlinin biri hemşehrisine anlatıyor;
-Dün belediye otobüsüne bindim; yan koltuktaki adam bilet almamışım gibi bana anlamlı anlamlı baktı.
-Sen ne yaptın?
-Bende bilet almışım gibi anlamlı anlamlı ona baktım.

BEŞ KERE BEŞ
Aritmetik öğretmeni Temel öğrencilerinden şikayet ediyormuş :
-Derste peş kere peş kaç ediy, diye sorayrum, kırk cevapı alayrum.Halbuki peş kere peş yirmi peş, pilemedun otuz...

SINAV

Temel işe girmek için sözlü sınava giriyor. Çok heyecanlı, bir önceki aday'a soruyorlar:
-Ne sorayiler?
-Zor bir soruydu ama cevabi "Ayakkabı" idi.
Temel’in sırası geliyor, bilsin diye kolay soruyorlar :
-Dört ayaklıdır, miyav miyav der.
Temel cevabı bilmenin rahatlığıyla soruyor:
-Bağcıkli midur?
GERİ VİTES

Temel BMW almış ve on saatte Trabzon'a varmış. Dönüşte, geleceğim karşılayın diye İstanbul'a telgraf çekmiş. Temel 40 saat sonra varmış, merakla sebebi sorulunca : -Pu BMW'lerin ileri pes vitesi, ceride ise sadece pi tane vitesi var.

TEMELİN “Z” Sİ
Temel bir gün hakimin karşısına çıkartılır.
Hakim Temel'e sorar : -Evladım senin adın ne bakim?
Temel : -Adım "Temel", fakat içinde "Z" yok.
Hakim biran düşünür ve Temel'e dönerek der : -Evladım, "Temel"de zaten "Z" yok ki!
Temel hemen cevabı yapıştırır : -Eeeee, biz ne deduk hakim bey?

TUVALET KAPISI

Eve geç saatte zilzurna sarhoş gelen Temel, yatmadan önce tuvalete gider.Daha sonra yatak odasının ışığını yakar kapıya dayanır.Gözleri kamaşarak uyanan Fadime'ye : -Ula kari der, sana helal olsun.Sen Trabizon'un en iyi karisusun.
İltifata alışık olmayan Fadime : -Ne oldi herif nereden icabetti bu laflar?
-Daha ne olsun.Biraz önce tuvalete su dökmeye gittum.Tuvaletin kapisuni ne güzel yaptirmişsun öyle, kapiyi açunca elekturuk kendiluğundan yanayi, deyince, Fadime yataktan fırlar ; -Gözün kür olmasın herif, buzdolabuna mu işedun!

KAÇ DERECE
Temel kolej sınavına hazırlanan oğluna yardım ederken sormuş : -Su kaç terecede kaynayi?
-Toksan terece, deyince
-Pilemedun, demiş, toksan terecede dik açı kaynayi!

DOPİNG
Temel olimpiyat oyunları 100 metre finalinde doping yapmış.Anlaşılmasın diye sonuncu olmuş.

TEMEL VE İNGİLİZ
Temel boğazda tekneyle turist gezdiriyor bir gün bir Amerikalıyı alıyor başlıyorlar gezmeye...Amerikalı bir saray görüyor.
-Bu ne kadar zamanda yapılmış, diyor
Temel : -5 yılda, diye cevap veriyor... Amerikalı :-Yazık bizde olsa 1 yılda yapılırdı.
Biraz sonra bir cami görüyor. -Bu ne kadar zamanda yapılmış, diye soruyor...
Temel : -2 yıl, diye cevap veriyor. Amerikalı : -Yazık be bizde olsa 3 ayda biterdi, diyor.
Temel uyuz oluyor duruma... Biraz sonra bi tarihi yapı daha görüyorlar..gene soruyor Amerikalı...
Temel : -2 ay, diyor. Amerikalı yine : -Yazık be bizde olsa 1 haftada biterdi, diyor.
Temel iyice kıllanıyor.Tam o sırada Boğaz Köprüsü'nün altına geliyorlar...
Amerikalı yukarıyı göstererek : -Bu köprü ne kadar zamanda yapıldı, diyor.
Temel şaşkın şaşkın bakışlarla kafayı kaldırıp : -Hangisi? Bu mu? Bu dün burada yoktu yaa...

İDAM

Bir Fransız, bir İngiliz ve bir Karadenizli idama mahkum edilmişlerdi.Üçüne de son arzularını sormuşlar :
-Giyotinle mi idam edilmek istersiniz, tabancayla mı? Fransız : -Ben giyotinle idam edilmek istiyorum, demiş.
Hemen giyotini getirdiler, adamı uzattılar.Sonra da bıçağı olanca hızıyla bırakıverdiler. Ama o da ne! Bıçak tam adamın kafasını uçuracakken, son anda birden duruverdi! Belli ki bir bozukluk olmuştu, çaresiz kalıp adamı affettiler. Sıra İngiliz'e geldi.O da giyotinle idam edilmek istedi.Bıçak yine aynı yerde durmasın mı! Üç kez tekrarlandıktan sonra İngiliz'i de affedip idam etmekten vazgeçtiler. Sıra bizim Temel'e gelince:
-Ha pu giyotin pozuktur, peni furun!

GÜZELLİK...

Temel'e hangisini seçersin diye sormuşlar.
-Güzellik mi, aptallık mı?
-Aptallık, demiş Temel, guzelluk geçicidur daa.

İDDALI MAÇ

Karadeniz'de iddialı bir maç vardı.Rizeli öğretmenlerle, Trabzonlu imamlar maçı...Ama Trabzonlu imamlar zayıftı.Yenilmemek için ne yapacaklarını düşünürken Temel onlara akıl verdi :
-Alın, Hami'yi oynatın.
-Yahu hiç olur mu?
-Olur, olur...Hami hoca diye yutturursunuz?
Neyse, maç oynandı ve Trabzonlu imamlar üzgün bir vaziyette geri döndüler.Temel merakla sordu :
-Ne yaptınız yahu? Hami'yi yutturamadınız mı?
-Yoo...Yutturduk. Hem çok da iyi oynadı. 2-1 yenildik, tek golümüzüde Hami hoca attı.
-Eeee, nasıl yenildiniz?
-Hiç sorma Temel...Rize'de bir Van Basten hocayla , bir de Gullit hoca vardı ki, bütün takıma yetti.

ÇUKUR
Temel arkadaşlarıyla çukur açıyormuş, bir grup da çukurları kapatıyormuş.Ne yaptıklarını soranlara Temel şöyle cevap veriyormuş : -Bir grup daha vardı, onlar da fidan dikiyordu, bugün celmedular, piz de pizim işler ceri kalmasun diye çalışayruz.

KOLA
Kolacılar Karadeniz’de kola satışlarını artırmak için müthiş bir formül bulmuşlar.Satışlar acayip artmış.Şişelerin dibine “Öbür taraftan açılır” yazmışlar.

DENEY RAPORU
Karadenizli bir bilim adamı pirelerle deney yapıyor. Pireye "sıçra" diyor, pire sıçrıyor, "zıpla" diyor, pire zıplıyor. Pirenin kanatlarını koparıyor ve "zıpla" diyor, pire yine zıplıyor :
Rapor 1- Pire kanatlari koparilmis olarak zipladi.
Bu defa ayaklarını koparıyor ve "zıpla" diyor, pirede hareket yok.Bir daha "zıpla" diyor yine hareket yok :
Rapor 2- Pirelerin ayakları kopunca kulakları duymuyor.

TAHTA BACAK
Veteriner köye gelmiş, hayvanlarda bir hastalık olup olmadığına bakıyordu...Sıra Temel'in ahırına geldiğinde hayvanların bazılarının bağlı ve tahta bacaklı olduğunu görünce şaşırıp sorar :
-Bunlar neden tahta bacaklıdır?
-Onlar mı? der Temel kekeleyerek.Canımız paça istediğinde bütün hayvanı kesmeyruk ya...

SESSİZLİK
Rizespor amigosu seyircilere taktik veriyordu :
-Sağ elimi kaldırırsam demek ki gol kaçırmışızdır, hep bir ağızdan :
-Ahhh diye bağıracağız.Sol elimi kaldırırsam gol atmışızdır. Hep bir ağızdan yaşa Trabzon diye bağıracağız.Eğer iki elimi kaldırırsam, bizim takım gol yemiştir.O zaman sessizlik.
Neyse maç başladı. Rizespor golü kaçırdı. Amigo sağ elini havaya kaldırdı. Hep bir ağızdan bağırdılar :
-Aaaaaahhh...
Sonra bir gol attı Rize....Amigo sol elini havaya kaldırdı. Tribünler ayaktaydı.
-Yaşasın Trabzon.
Sonra bir gol yediler. Amigo iki elini de havaya kaldırdı.Seyirciler başladılar bağırmaya......
-Sessizluk...Sessizluk

TELGRAF
Askerde telgraf tellerini tamir ediyorlar, tel yetmeyince dikenli tel kullanıyorlar.
Temel de "telgraflar yırtık çıkacak" diye itiraz ediyor.

DEVEKUŞU
Temel Avustralya'ya devekuşu avlamaya seyahata çıkıyor.Orada malzemelerini hazırlayıp maceraya atılıyor. Bir virajı dönünce bakiyor 10,15 tane devekuşu. Hemen arabayı durduruyor, silahinı doğrultuyor. Devekuşlari silahı görünce ürkerek kafalarını kuma gömüyorlar. Yani kendi akıllarınca saklanıyorlar. Temel etrafa bakıyor ve kendi kendine sinirli sinirli soruyor:
-Ulan nereye gitti bu hayvanlar?

İKİ KARADENİZ TAKIMI
Rizesporla Sinop maç yapıyorlarmış.O esnada stadın yanından bir tren geçiyormuş.Sinoplular trenin düdüğünü hakemin bitiş düdüğü zannetmisler.Ve sahayı terketmişler.Kalan 85 dakikada Rizespor da gol atamayınca mac 0-0 berabere bitmiş.

RADYODAN ANONS
Dört kişilik bir eğitim uçağı karadenizde bir mezarlığa düşmüş...... Lazlar 80 ceset çıkarmışlar ve ölü sayısının artmasından korkuluyormuş.

GENETİK BİRLEŞME
Bir genetik kongresinde herkes icatlarını anlatıyormuş; İngilizler bizler balık ve devenin genlerini birleştirdik, kollestrolsüz et ürettik demişler. Fransızlar; tavuk ve inek genlerini birleştirdiklerini bu sayede hızlı bir üreme gerçekleştirip et problemini ortadan kaldırdıklarını anlatmışlar. Temel de; -Biz, karpuz ve hamamböceği genlerini birleştirdik demiş, bu sayede karpuzu kesince çekirdekler sağa sola kaçıyor ve çekirdeksiz karpuz yiyoruz.

ORUÇ

Temel Dursuna soruyor:-Ula Dursun sen oruçlu oruçlu kaç hamsi yersun? Dursun:Vallaa 100 tane yerim. Temel:Olur mu ulan ilk hamsiyi yediğinde oruç bozulur, diğer 99 sayilmaz. Dursun bu espiriyi çok seviyor. O da yolda gördüğü İdrise soruyor: -Ula İdris sen oruçlu olarak kaç hamsi yersun? İdris:-Valla 50 tane falan. Temel:-Ula 100 tane deseydun sana birşey anlatacaktum.

YANLIŞ NUMARA
Temel saat 02.30'da arkadaşı Dursun'u arıyor. Telefon kalkıyor. -Buyrun. -Alo orasi 11,11 mi? -Hayır burası:1,1,1,1 -Kusura bakma yanlış numara çevirmişim.

ZENGİN OLMAK
Dursun Amerikaya gidiyor.5,6 ay sonra arkadasi Temel'i arıyor: -Ula Temel haçan çabuk buraya gel. Temel:-Niye la dursun? Dursun:-Ha burada çabuk zengin olayisun. Temel:-Ne iş yapacağum? Dursun:-Ula sırf yere düşen paraları topla yeter. Temel hemen Amerika'ya gitmiş.Uçaktan inip taksiye doğru giderken bakiyor yerde 100$. Kendi kendine: -Ula ilk günden mi işe başlayacağuz. demiş ve yerdeki parayı almadan yoluna devam etmiş.