Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : karadeniz fıkraları..

Kéan aRs
08-24-2007, 10:42 AM
"U" HARFİ
Karadenizli vapur acentasina gitti: 'Biz vapuru kaçirduk, baska vapur bulur misunuz?' dedi. 'Kaç kisisiniz?', 'Yediyuz.'. Acenta yetkilisi bu kadar müsteriyi kaçırmamak için hemen yeni bir vapur istedi. Vapur geldiğinde Karadenizli ve arkadaşları rıhtımda toplanmışlardı. Ama nedense fazla kalabalık değillerdi. Görevli sordu: 'Hani yedi yüz kiiiydiniz?'. 'Doğridur, işte pir, içi, uç, dort,peş, alti, yedi. Toplam yediyuz daa..' dedi Karadenizli. Kafasi attı acenta yetkilisinin. Karadenizliyi bir güzel dövdü ve: 'Eger, bir daha (i) yerine (u) dersen, canına okurum...' dedi. Aynı Karadenizli birkaç gün sonra bir bakkala gitti. 'Bana bir mim verin...' dedi. Bakkal anlayamadi, birkaç kez tekrar ettirdi, sonra eliyle göstermesini istedi. Karadenizlinin işaretine bakınca: 'Yooo, o mim değil mumdur.' dedi. 'Olsun, mim demek, dayak yemekten iyidir.' dedi Karadenizli.

Kéan aRs
100 HAMSİ
Dursun Temel'e sormuş : Uşagum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun?
Temel : 100 tane yerim valla...
Dursun : Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin... Bu espri Temel in acaip hoşuna gitmis.Yolda Cemal i görmüş ve hemen sormuş: Uşagum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun?
Cemal : 50 tane yerim ben...
Temel : Tüh be uşagim 100 deseydun sana müthiş bir espiri yapacaktum...

Kéan aRs
12'NİZDE Mİ ?
Katil, suçunu itiraf etti, yargıç da durumu jüri heyetine iletti. Biraz sonra jüri başkanı kararı açıkladı:
-Bu sanık suçsuzdur...
Yargıç adamakıllı kızdı:
-Canım, ne biçim iş bu!... Adam, ben katilim diyor suçunu itiraf ediyor sizde suçsuzdur kararına varıyorsunuz... Acaba, suçsuzdur kararını neye dayanarak verdiniz?
-Delilik efendim, delilik...
Yargıç bütün jüri üyelerini teker teker süzdü. Başını sallayarak :
-Sahi mi? 12'niz de mi?..

Kéan aRs
1884
Küçük Temel'e Öğretmeni sorar:
- 1881'de ne oldu?
- Atatürk dogdi.
- Peki, 1884'te ne oldu?
- Atatürk üç yasına basti

Kéan aRs
2 KERE 2
Trabzon'un en zengininin oğlu olan Temel matematik dersinden sürekli çakıyormuş. Hocası son sınavı tezahüratla ona moral verilsin diye Avni Aker stadında yapmaya karar vermiş. Stad tıklım tıklım dolmuş. İzleyenler Temel'e müthiş tezahürat yapıyorlarmış. Hocası kolay bir soruyla baslayayım demiş ve:
- 2 kere 2 kaç eder?..
diye sormuş. Temel düşünmüş düşünmüş ve:
- 4 eder...
demiş. Statta derin bir sessizlik olmuş. Ardından bütün stad hep bir ağızdan:
-Hocam, pi şans daha!..

Kéan aRs
08-24-2007, 10:43 AM
20'YE KADAR SAY
Bir gün öğretmen öğrencisi Yeter'e sorar:
-kızım 20'ye kadar sayar mısın?
Yeter:
-öğretmenim saygısızlık etmek istemem ama 20 ye kadar saymak için ayakkabımı ve çorabımı çıkarmam gerek.
Öğretmen:
-neden?
Yeter:
-elimdeki on parmak bana yetmiyor ayağımdaki on parmak da gerekiyor.

Kéan aRs
2X2
Öğretmen hemşehrisi Temele sormuş:
- 2 kere 2 kaç eder?
Temel düşünmüş ve cevap vermiş:
- 10 eder...
Öğretmen kızmış:
Amma yaptın ha Temel... 2 kere 2, 4; pilemedun 5. Nerden 10 edecek?..

Kéan aRs
ABDURREZZAK
Ögretmen iki ögrencisine kızar ve ellişer kez adlarını yazmalarını söyler.
Ögrencilerden biri bu karara itiraz eder,
-Ögretmenim, bu çok büyük bir haksızlık değil mi?
-Neden haksızlık olsun ki?
-Onun adı Ali, benim ki ise Abdurrezzak...

Kéan aRs
ADAM
Temel, Cemal ve diğer karadenizliler açık denizde küçük bir tekne ile fırtınaya tutulmuşlardı. Yanlarında büyük bir gemi geçmekteydi.
Temel:
-- Uyy, kurtarun pizuuu... imdattt!... diye haykırıyordu.
Geminin güvertesinden birisi de yanıt veriyordu:
-- Biz adam almıyoruz, biz adam almıyoruz.
Bunu duyan Temel:
-- Uyy, haçan piz lazuz, laz, alun pizu.

Kéan aRs
08-24-2007, 10:44 AM
ADAMI GÖZÜMÜN ÖNÜNE GETİRİRİM
Arkadaşı Karadenizliye sormuş:
-Yalnızken kendi kendine konuşma huyun var mıdır?
-Ben kendi kendime konuşmam, demiş Karadenizli.Adamı gözümün önüne getiririm, öyle konuşurum.

Kéan aRs
ADAMIN BİRİ
Biri içinde 1 milyar bulunan cüzdanını kaybetmiş. Kaybettiği yerdekilere cüzdanını getirene 100 milyon vereceğini söylemiş
Kalabalıktan bir ses daha duyulmuş.
-O cüzdanı bulup bana getirene 250 milyon vereceğim!

Kéan aRs
ADIM AYŞE
Temel bir gün bankadayken soyguncular bankayı basmışlar. Bankadakilerin önce paralarını alıp sonra da vuruyorlarmış. Sıra Temel’in yanındaki bayana gelmiş. Soyguncu, "Adın ne" diye sormuş. "Ayşe" demiş. Soyguncuya da "İyi benim annemin adı da Ayşe" deyip kadını serbest bırakmış. Sıra Temel’e gelmiş, soyguncu ona da adını sormuş.
Temel: "Adum Temel, ama arkadaşlar bana Ayşe derler..."

Kéan aRs
08-24-2007, 10:45 AM
AĞAÇLARADAN GÖREMİYORUM
Temelle Dursun ormanda yürüyorlar.Bir ara Temel Dursuna sesleniyor :
-Dursun ormanın güzelliğine bak.
Dursun:
-Ağaçlardan göremiyorumki.

Kéan aRs
ALERJİ
Temel, Cemal'e :
-Fadime'nin kürke alerjisi var.
-Nerden pileysun?
-Ne zaman kürk giymiş pi avrat cörse hastalanayı.

Kéan aRs
ALLAH'IN RAHMETİ
Nasrettin hoca bir gün camdan dışarı bakıyormuş.Birden yağmur yağmaya başlamış.Bu arada nasrettin hocanın hiç sevmediği komşusu yağmurdan ıslanmamak için koşa koşa evine gidiyormuş.Nasrettin hoca sormuş niye kaçıyosun yağurdan komşuu.Allahın rahmetinden hiç kaçılır mı?
bunu duyan komşu evine yürüyerek gitmeye karar vermiş.Birgün yine aynı derecede yağmur yağmış.bu sefer komşusu nasrettin hocaya sormuş kommşu niye Allahın rahmetinden kaçıyorsun?
hoca şöle cevap vermiş:
ben Allahın rahmetinden kaçmıyorum ki ben Allahın rahmetine basmamak için zıplaya zıplaya gidiyorum :)

Kéan aRs
08-24-2007, 10:48 AM
AMELİYAT
Temel, karısı Fadime'yi bademcik ameliyatı yaptırmıştı. Hastaneden taburcu edilirken, doktor Temel'e bazı tavsiyelerde bulunur ve son olarak der ki;
- Aslında bu ameliyat gecikmiş, daha çocukken yapılmalıydı.
Temel hemen söze girer:
- O zaman faturayı kayınbabamı gönder de, hasabını o ödesun!

Kéan aRs
08-24-2007, 10:54 AM
AMELİYAT YERİ
İki sevgili bir ağacın gölgesinde otururlar.Delikanlının tatlı sözleri arasında bir ara kız sevgilisinin kulağına fısıldar :
-Sevgilim sana apandist ameliyatı olduğum yeri göstereyim.
Delikanlının gözleri parlar.
-Göster canım göster.
Kız eliyle uzak bir yeri göstererek :
-Bak şu ilerde görünen sarı bina var ya, onun üçüncü katı....

Kéan aRs
08-24-2007, 10:55 AM
ANA KALBİ
Ayşe annesine sorar. anne sen beni nasıl doğurdun? annesi ayşeye yastığımın altına ekmek parçası koydum yarın saba kalktım sen olmuşsun kızda hemen ekmek parçalarını yastığının altına koymuş.
yarın yastığının altından karıncalar çıkmış ayşede normalde ben sizi camdan atardım ama ana kalbi elvermiyor işte demiş...!!!

Kéan aRs
08-24-2007, 10:57 AM
ANAHTAR
Temel bir gün oğluyla 100 katlı bir otele gitmiş.Daha 10'uncu katta
-''Baba da haçan bişey söyliyeceğim.''
-''Uşağım, 100'üncü katta söylersin.'' demiş,
100'üncü kata gelince demiş ki:
-''Baba anahtari unuttuk.''
Gönderen:Yavuz Haktanır