PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Cenk Devrim Ulusoy yeni rekorlar istiyor

Shekil
08-31-2007, 04:18 PM
Cenk Devrim Ulusoy yeni rekorlar istiyor!
Dünya Serbest Dalış Rekortmeni yüzücü Cenk Devrim Ulusoy, 2 yeni dünya rekoruna imza atmak için çalışmalara kısa sürede başlayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz ay içerisinde İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen CMAS Sualtı Sporları Dünya Şampiyonası'nda 145 metre "Küp Apnea" dalında dünya şampiyonu olan Çanakkaleli rekortmen sporcu Cenk Devrim Ulusoy, yeni rekorlara imza atmak için çalışmalara başlayacağını belirterek, "Çalışmalarıma pazartesi gününden itibaren başlayacağım. Yeni hedeflerimiz her zaman elimizdeki dereceyi tamamıyla sahiplenip taşıyabilmek.

Çalışmalarıma da pazartesi gününden itibaren başlayıp yaklaşık 6 aylık dönemde 9 saatlik tempoyla sürecek. Buradaki amacımız Avrupa kupasının ilk ayağı olan İstanbul'da yeni giren iki branşta da dünya rekorunu Türkiye'ye getirmek. Statik Apnea'da (Hareketsiz olarak su altında en fazla kalma) 7.5 dakika olan su süreyi 8 dakikanın üzerine çıkararak dünya rekorunu kırmak istiyorum. Ayrıca Dikey dalış (Sabit ağırlıkla en dibe gitme ve yukarıya çıkma) dalında da İtalyanlara ait 80 metre olan bu mesafeyi 90 metreye çıkararak bunda da dünya rekorunu kırmak istiyorum. Bu Avrupa kupası müsabakaları 4 ayak üzerinden oluşacak. Bunun en son ayağı İtalya'da Sisilya'da olacak. Oda dikey dalış olarak gerçekleşecek. Bende 80 metre olan dünya rekorunu ben 90 metreye çıkarmak istiyorum. En son 5 Eylül tarihinde Güney Afrika'da yapılacak olan dünya şampiyonasında da 'Küp Apnea' dalındaki rekorumu koruyup Türk bayrağımızı göndere çekeceğiz" dedi.

Avrupa Şampiyonasının ilk ayağının Şubat ayının 10'unda İstanbul'da başlayacağını da belirten Ulusoy, "Bunun ardından peş peşe İspanya, Hırvatistan ve son olarak da İtalya'da sona erecek. 5 Eylül'de yapılacak olan toplantıda da dünya şampiyonasının nerede yapılacağı belirlenecek. Alınan son bilgilerde dünya şampiyonasının Güney Afrika'da yapılacağı belirlendi" diye konuştu