Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : YuSuF İSLAM Nasıl Müslüman Oldu (İBRET ALINACAK Bİ OLAY MUTLAKA OKUYUN!)

trecy
01-30-2006, 03:29 PM
Yusuf İslam Denizde boğuluyormuş, öyle bir noktaya gelmiş. Demiş ki: "Yâ Rabbi! Eğer ben ölümden kurtarırsan, bundan sonra ben sana güzel ibadet edeceğim. Hak din üzere güzel ibadet edeceğim." demiş. Bir vesile olmuş, yanından bir şey geçmiş, Allah kurtarmış onu boğulmaktan... Kurtulmuş. Bu unutmuş.
İnsanoğulları böyledir muhterem kardeşlerim!.. Zelzele olduğu zaman herkes softa kesilir; zelzele geçtiği zaman unutur. Kıtlık olduğu zaman, harb darb olduğu zaman, Kıbrıs'a çıkartma olduğu zaman herkesin nasıl olduğunu hepiniz biliyorsunuz; gazetelerin, radyoların havası değişti. O bittikten sonra dinle imanla ilgi azalıyor. Gemiye bindiği zaman dalgalar gemiyi sarstığı zaman;
(Deavullêhe muhlisîne lehüd dîn) ihlâsla Allah'a dua ederler; karaya çıktıkları zaman unutular. İnsanoğlunun yapısı bu... Yusuf İslâm da verdiği sözü unutmuş. Ama rüya görmüş: "Hani sen, 'Yâ Rabbi bu ölümden beni kurtarırsan sana güzel ibadet edeceğim!' demiştin; ne oldu?" Diye rüya görmüş. Ama bu rüyalar geceleri tekrarlanmaya başlayınca
birkaç defa rüya gördükten sonra müslüman olmuş.
Allah ikaz etmiş onu...

Allah hepimize bu ikazları nasib eyler inşallah.

Bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
(not: Bu olay tamamen gerçektir)

watican_666
01-31-2006, 07:45 PM
harbiden güzel bi konu zaten Yusuf İslamın hastasıyımdır tabiki ilahi konusundaaa

Bascii
01-31-2006, 11:49 PM
zorda kalinca tabiiki dua edeceksin Allah a..ama olumden kacis yok!!he bu olay gerckse Allah dine cekmek icin ona bir sans vermis olabilir...ama depremler,afetler doğa olayidir,herseyi de dine yormak yanlis..eger burdaki ya da afganistan'daki deprem fln isaretseeee.....
bu depremler neden asil Allah'i kaybetmis Amerika'da ya da ne bileyim ineklere tapan ulkelrde olmuyr??

yusuf islam bitane zaten ya!!dogru yolu da bulmus daha ne olsun

!CArtEL!
02-03-2006, 11:23 AM
Güzel paylaşım bizleri bilgilendirdiğin için sağolasın kanca ! Müslümanyaa Gerisi gelir bea !

chingy
07-14-2006, 06:26 PM
Ben biliyodum zaten.Ama müslüman olduktan sonra çok eleştiri aldı.Fakat biz onu kucakladık.Çok güzel de sesi var.Artık ilahi ve ezgide kullanıyor sesini...

DC7
07-25-2006, 01:24 AM
cok güzel bir örnek yusuf islam..daha nice yabancilar müslüman oluyor...ama biz müslümanken müslümanligi tam yerine getirebiliyormuyuz acaba =(