Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : İsmail Türüt: ''Özür dilemem!''/18 Eylül

[мα∂ℓιηє]
09-18-2007, 10:22 AM
İsmail Türüt hakkında soruşturma açıldı. Türüt, VATAN’a konuştu: Özür dilemeyeceğim

Hakkında soruşturma açılan ve yarın Sultan Ahmet Adliyesi’nde ifade verecek olan İsmail Türüt VATAN’a konuştu. Türüt VATAN’ın sorularını şöyle yanıtladı;

Savcılığın hakkınızda başlattığı soruşturmadan haberiniz oldu mu?
Evet, plak şirketime gitmiş polis arkadaşlar. Oradan aradılar. Çarşamba günü şarkının söz yazarı Ozan Arif ile birlikte Sultan Ahmet Adliyesi’ne ifade vermeye gideceğim.

İfadenizde ne söyleyeceksiniz?
Şarkıyı hangi düşüncelerle kasete koyduysak aynısını diyeceğiz. Gazeteciler yorumlamış banane. Ben diyorum ki adamın (Hrant Dink’i kastediyor) ölümünden üzüntülüyüm. Bakın oruçluyum. Allah da şahit. Dink’in öldürülmesine son derece üzülüyorum.

Klipte Hrant’ın cesedinin görüntüsü de var. Bu rahatsız etmedi mi?
Bölücü başı çocuk katilinin yanında bir başbakanın cumhurbaşkanının resminin ve sanatçıların koyulması beni öbür görüntüler kadar üzmedi. Keşke klibi yapan böyle yapmasaydı.

Klipte Ogün ve Yasin’in de resimleri var. Benzerlik var diye o isimleri koymuş o sözlerin üstüne. Ne Ogün’ü tanırım, ne Yasin’i. Tamamen benzerlikten ibaret.

Ama şarkıyı dinleyenler benzerlik olduğunu düşünmüyor. Çünkü Ogün’ün, Yasin’in adı geçiyor.
Maalesef benzerlik var. Ben onlar değil diyorum. Yasin duadır dua.

Albümün üzerinde de Ogün diye yazıyor. O nedir?
Öküzün altında buzağı aramasınlar. Ogün plak şirketi değil, bir gazetenin adı. Benim şarkılarımın kliplerine sponsor oldukları için albümde ismi geçiyor.

Şarkıyı dinleyenler Dink cinayetini övdüğünüzü düşünüyor.
Böyle diyeni kınıyorum, protesto ediyorum. Kimsenin öldürülmesini, katili övmem. Keşke o kardeşlerim kimin şeyiyle yapmışlar bilemiyorum ama keşke yapmasaydılar. Genç yaşta katil olmasını gönlüm arzu etmez.

Şarkıyı okuduğunuz için pişman mısınız?
Hayır, pişman değilim. Bana şarkıyı geri çek diyorlar, çekmeyeceğim. Şarkıyı okumaya devam edeceğim. Yanlış olan kliptir, görüntülerdir.

Özür dilemeyecek misiniz?
Şarkıdan ötürü bu durumlara gelinmesini istemezdim. Ama şarkıyı geri çekmem. Özür de dilemem. ’O Ermenidir vatan hainidir’diye mantık olabilir mi Ben Karadeniz delikanlısıyım. Türk oğlu Türküm. Onları rencide etmiş gibi göründüğüm için özür diliyorum.

Ermeni sözü ayrımcılık değil mi?
Ermenici sözüyle geçmişte “Hepimiz Ermeniyiz” diye yürüyüşü kastediliyor. Bu Hrant Dink cinayetine tepki olayıydı ama yürüyenlerin hepsi riya yapıyorlardı. Keşke “Hepimiz Hrant’ız” deseydiler. Onu ben de derdim ama Ermeniyim demem.

“Hepimiz Ermeniyiz” herkesin öldürüldüğü anlamını taşıyordu.
Hayır, bu riya, yalan. İnanmıyorum. Rumu Ermenisini karıştırmayalım. Bu ülkenin üzerine oyunlar oynanıyor. Karadeniz’de 2 senedir fitili ateşlediler. İncil dağıtıyorlar. Trabzon’daki gençler Yunanistan’a okumaya götürülüyor. Bu cinayet de planın bir parçası. Demek ki bir kanayan yaraya parmak bastımki bir şey patladı. Bunu ölmüş adamın üstüne bırakmayın. Birilerinin oyunların bozduk.

PLAN YAPMAYIN PLAN TÜRKÜ SÖZLERİ

Plan Yapmayın Plan

Gitmez Karadeniz’de

Kahpelik yalan dolan

Tutmaz Karadeniz’de.

Ne Coni’si ne Rus’u

Pusu kurmasın pusu

Bölücülük borusu ötmez Karadeniz’de

HHH

Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı

Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz’de

O gün öyle desinler, Bugün böyle desinler