Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Tek eksik Fethullah Gülen'di/ 21 Eylül

[мα∂ℓιηє]
09-21-2007, 09:31 AM
ONURSAL başkanlığını Fethullah Gülen’in yaptığı, merkezi Washington’da bulunan din ve kültürler arası diyalog kuruluşu Rumi Forum, ABD Kongresi’nde geniş katılımlı bir iftar yemeği verdi. ABD Kongresi’nin Cannon çalışma binasında düzenlenen iftar yemeğine, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Amerika Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios, AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Mısır’ın Washington Büyükelçisi Nebil Fehmi katıldı.

Yemekte dinler ve kültürler arası uzlaşma mesajlarının verildiği video gösterilerinin yanı sıra Rumi Forum’un onursal başkanı Fethullah Gülen’in görüntüleri ve şarkıcı Mahsun Kırmızıgül’ün, uzlaşma mesajı veren bir şarkı söylediği görüntüleri yayınlandı.

Mutafyan: Türkiye’de hep tehdit alıyorum

ERMENİ Patriği Mesrob ll Mutafyan da, Washington’da düzenlenen iftar yemeğine katılanlar arasındaydı. Mutafyan, Georgetown Üniversitesi’ndeki konuşmasının ‘güvenlik’ nedeniyle iptal edilmiş olabileceğini belirtirken, ABD’de tehdit almadığını ancak, Türkiye’de sürekli tehdit edildiğini söyledi. Konuşmasının ABD’deki Ermeni lobisinini girişimleri nedeniyle ertelendiği yönündeki iddialara yanıt veren Mutafyan, “Olabilir’’ dedi. Mutafyan, ABD’de tehdit alıp- almadığı sorusuna ise, “Hayır ABD’de bir tehdit almadım ama Türkiye’de hep alıyorum” dedi.