Tam Sürümü Görüntüle : Türkiyue Komunist Partisi
GeCeLeR
02-08-2006, 06:59 AM
http://www.ip.org.tr (http://www.ip.org.tr/)
Kuruluş tarihi : 02.03.1992
Genel Başkan : DOĞU PERİNÇEK
Mithatpaşa Cad. No: 10/13 Kızılay/ANKARA TEL: 435 25 07
İşçi Partisi hakında görüşleriniz,eleştirileriniz ve şikayetlerinizi kısacası herşeyi burada paylaşabilirsiniz.
scarface
02-08-2006, 09:27 AM
Yorumsuz
http://img126.imagevenue.com/loc200/th_20a1c_perincek.JPG (http://img126.imagevenue.com/img.php?loc=loc200&image=20a1c_perincek.JPG)
amfibik
02-08-2006, 01:58 PM
ya kımsenin görüşü yokmu birileri bişeyleri belirtsin şurda ya ben solcuyum demek bu kadar zormu arkadaşlar
GeCeLeR
02-09-2006, 06:21 AM
Yorumsuz
http://img126.imagevenue.com/loc200/th_20a1c_perincek.JPG (http://img126.imagevenue.com/img.php?loc=loc200&image=20a1c_perincek.JPG)
yoruma gerek var mı ?
amfibik
02-09-2006, 11:50 AM
kesinlikle gerek var bu senin düşüncen yorum yok benim düüşüncelerim çok var
ben 1 mayısta samsundan ankaraya yuruyosam eylem var die ve tek başima deil binlerce yoldaşimla ki burrda bi yanliş anlama olması ben bunu şuanda burda reklam olsun die solemiyom ben bu yuruyuşu son 4 yıldan beri yapıyorum.. isterdimki DENİZ abimle YUSUF abimle yürümek isterdimm benmde yorumumun bi kısmı ama çok küçük bi kısmı bu yane dewenin yanında karınca bile kalmaz GeCeLeR boyle bi yorum yapmanızada gerçekten kırıldım arkadaşim ama eywalla yinede...
the_slow_and_cool
02-11-2006, 06:10 PM
yaw bırakın beyler bunnarı solcuyum demek zor değil ama bence bir süre daha sol partiler beklicek
GeCeLeR
02-11-2006, 09:33 PM
ben 1 mayısta samsundan ankaraya yuruyosam eylem var die ve tek başima deil binlerce yoldaşimla ki burrda bi yanliş anlama olması ben bunu şuanda burda reklam olsun die solemiyom ben bu yuruyuşu son 4 yıldan beri yapıyorum.. isterdimki DENİZ abimle YUSUF abimle yürümek isterdimm benmde yorumumun bi kısmı ama çok küçük bi kısmı bu yane dewenin yanında karınca bile kalmaz GeCeLeR boyle bi yorum yapmanızada gerçekten kırıldım arkadaşim ama eywalla yinede...
siyaset kimisini zengin kimisini çenebaz yapar
seni cenebaz etmiş ...
birileride senin üstünden zengin olur işte
Saygılar
GeCeLeR
Tathar Elanessé
02-12-2006, 04:51 AM
arkadaşım bu konuya cevab yazmak için tereddüt ettim çünkü seni kırmak istemedim insanların idealleri ve umutları olması çok önemlidir bunlar insanı hayata baglar yaşama sevinci verir ama hayal kırıklıgı ve umutsuzlukta senin yolunda kaçınılmazdır....! umarım senin hayallerinin söndüğünü bir gün görmezsin ben yıllar önce gördüm ve benim için çok acı oldu ama insanlar yaşamadan bunları anlayamıyor....!
sana tavsiyem kendine daha gerçek bir AMAÇ bulman ama şunuda biliyorum yazdıklarımın senin için bir anlamı yok söylediklerimini anlayabilmen için görmen gerekiyor.....!
POLİTİKA GÜÇTÜR.....!
GÜÇ=PARA
ASLINDA DURUM BUKADAR BASİT.....!
SAYGILAR
FLYWALKER
scarface
02-12-2006, 02:40 PM
Yorum yapamama özürlü değiliz. Ancak önemli olan çok laf değil, anlatılmak istenenlerdir. Bazen bir resim dahi sayfalarca yazılanlardan daha çok şeyler anlatabilir. Ki; bende o yolu seçtim.
Ayrıca adalet/hak isteğinden yola çıkıp solcu olanlara karşı saygım sonsuz. Yeter ki; bölücülük faaliyetlerine girişmesinler ya da farkında olmadan dahi olsa alet olmasınlar...
Bence yapılması gereken Atatürk gibi realitelerle uğraşmaktır. Atatürk tekliflere rağmen ne komünizmi ne de faşizmi uygulamaya kalkışmıştır. O modernite projesini Türkiye'ye uygulamaya çalışan bir lider idi. Ve de dediği gibi az zamanda çok ve büyük işler başardı...
Yoksa sınıfların ve devletin oplmadığı bir yönetim biçimi olan komünizmi savunmak maalesef bir ütopyadır. Komünist sistem dünyada hiçbir yerde uygulanamamıştır (S.S.C.B, Küba vs. dahil).
Ancak bu kapitalizmi savunduğum anlamına da gelmez (ki günümüz enternasyonel/neo-liberal kapitalizm anlayışını hiç savunamam; bu sistem sadece büyük şirketleri kollayan bir sistemdir).
Son olarak diyeceğim ideallerin yanında bir de gerçekler vardır. Bir de tanımadığınız/bilmediğiniz adamların peşinden koşmayın....
GeCeLeR
02-12-2006, 11:24 PM
Yorum yapamama özürlü değiliz. Ancak önemli olan çok laf değil, anlatılmak istenenlerdir. Bazen bir resim dahi sayfalarca yazılanlardan daha çok şeyler anlatabilir. Ki; bende o yolu seçtim.
Ayrıca adalet/hak isteğinden yola çıkıp solcu olanlara karşı saygım sonsuz. Yeter ki; bölücülük faaliyetlerine girişmesinler ya da farkında olmadan dahi olsa alet olmasınlar...
Bence yapılması gereken Atatürk gibi realitelerle uğraşmaktır. Atatürk tekliflere rağmen ne komünizmi ne de faşizmi uygulamaya kalkışmıştır. O modernite projesini Türkiye'ye uygulamaya çalışan bir lider idi. Ve de dediği gibi az zamanda çok ve büyük işler başardı...
Yoksa sınıfların ve devletin oplmadığı bir yönetim biçimi olan komünizmi savunmak maalesef bir ütopyadır. Komünist sistem dünyada hiçbir yerde uygulanamamıştır (S.S.C.B, Küba vs. dahil).
Ancak bu kapitalizmi savunduğum anlamına da gelmez (ki günümüz enternasyonel/neo-liberal kapitalizm anlayışını hiç savunamam; bu sistem sadece büyük şirketleri kollayan bir sistemdir).
Son olarak diyeceğim ideallerin yanında bir de gerçekler vardır. Bir de tanımadığınız/bilmediğiniz adamların peşinden koşmayın....
takdire şayan yorumuna hayran...
bilgi birikimine kurban...
özelden konuşalım ;)
Saygılar
GeCeLeR
amfibik
02-13-2006, 09:50 AM
arkadaşlar heiniz hoş güzel yazmişsiniz flywalker kanka senin yazdığın herşeye eywalla dediklerini okudum gördüm.. merak etme unutmam bunları eywalla.. geceler sende demişsinki "sen cenebaz olmussun die" onada eywalla kı zengin olmadığımı nerden biliyosun :) .. neyse diğer arkadaşta demişki ni resim her şeyi anlatır.. bende dedimki zaten anlatmaz demedim okursan anlarsın.. kardeşim dedimki benim için tek resim her şeyi anlatmaz ama o resme gene de eywalla derim.. bişii dieceimiz yok..
GeCeLeR
02-14-2006, 06:58 AM
arkadaşlar heiniz hoş güzel yazmişsiniz flywalker kanka senin yazdığın herşeye eywalla dediklerini okudum gördüm.. merak etme unutmam bunları eywalla.. geceler sende demişsinki "sen cenebaz olmussun die" onada eywalla kı zengin olmadığımı nerden biliyosun :) .. neyse diğer arkadaşta demişki ni resim her şeyi anlatır.. bende dedimki zaten anlatmaz demedim okursan anlarsın.. kardeşim dedimki benim için tek resim her şeyi anlatmaz ama o resme gene de eywalla derim.. bişii dieceimiz yok..
kaderin eyw ..
:):):) bide solcu olcan herşeye eyw herşeye boyun bükmek :)
bu ne pehriz bu ne lahana turşusu :)
amfibik
02-14-2006, 10:06 AM
GeCeLeR o zaman her dediğinize aykırı bişeyler yazayım direk banlaın beni serverdan oke sen bole istiyosun herhalde slogan atayım bi kaç tanede siteni kapatsınlar istersn ne dersin
watican_666
02-15-2006, 08:04 PM
bana göre türkiyenin tam tersine düşen saçma bi parti bu benmim yorumum ve pkk yanlısı partiler öleee saçma ve dandik bi partiii türkiyeyi bölmeye çalışan her partinin karşıındayımmm
GeCeLeR
02-15-2006, 11:39 PM
bana göre türkiyenin tam tersine düşen saçma bi parti bu benmim yorumum ve pkk yanlısı partiler öleee saçma ve dandik bi partiii türkiyeyi bölmeye çalışan her partinin karşıındayımmm
sonuna kadar katılıyorum...
Saygılar
GeCeLeR
GeCeLeR
02-15-2006, 11:43 PM
GeCeLeR o zaman her dediğinize aykırı bişeyler yazayım direk banlaın beni serverdan oke sen bole istiyosun herhalde slogan atayım bi kaç tanede siteni kapatsınlar istersn ne dersin
ben seni banlamak amacı gütseydim yapardım ..
amaç tartıştıkmak neden seviyeli tartışamk yerine seviyei bozuyorsun ki..
Savunduğu siyasi görüşü tam bilemeyen insanlar böle körü körüne savunurlar demek istemiştim orada ben...
Açık açık sölüyorum ben sıkıntıları kendime göre mantıksızlıkları sende sana göre olanları benim düşüncelerime neden katılmadığını anlatmalısın bence ...
Öle kuru gürültü biraz cahilce ve yanı sıra karanlık kalıyor...
Seviyeli bir tartışma ve paylaşma ortamında çözüm bulamayacağımız sorun olmayacaktır...
bundan eminim...
Saygılar
GeCeLeR
not : BU SİTE KOLAY KOLAY KAPATILAMAZ...SENDE KOLAY KOLAY BANLANMAZSIN...ANCAK FORUM KURALLARI HERKES İÇİNDE EN AZ SENİN KADAR GEÇERLİDİR.
amfibik
02-16-2006, 01:45 PM
tek bişey soluycem ve istiycem iki tane parti açmişsiniz tam soldan
TKP ve İP ve burda ben solcuyum diyen tek kendimi gördüm ayrıyetten ben kendi görüşümü yazdiğimda bi bakın kaç kişi tam zıttını yazmiş ... burası İP burası TKP bolumu eğer görüşler aykırıysa tartişma formu açilsin orda tartişalım patron bana aykırı gelen bu hepinizin haklı sozleri var çounuzunda görüşlerinin birleştiği bir nokta var yane bana bişeyler soleyenlerin çoğu beni dumur etmeye çalişşiyo flywalker dişinda bi tek o bana ders vermek manalı bişey soledi onun solediklerini de unutmam zaten eğer tartişilan konu partilerse tartişalim ama tartişilacak sadece benim görüşümse dieceim bişey yok.. zaten solememde :)
Serhatbeyy
02-19-2006, 06:43 PM
bu parti var ya ülkemizi bölmeye çalışan pkk ile işbirliği yapan bir partiden başka da bişe değil bunlar ne solcu ne başka bunlar bölücü !!!
amfibik
02-19-2006, 11:38 PM
bu senin düşüncen olabilir ama ülkeyi bolmeye çalişan DHKPC den başka bi topluluk değildir saygılar
CaKaLBoT
02-22-2006, 02:40 PM
Yorumsuz
Kardeşime katılıyorum ...
@lkan1
02-22-2006, 08:48 PM
ben solcuyum kardesım sonuna kadar!
amfibik
02-23-2006, 06:13 PM
yoldaşimsin
scarface
03-29-2006, 10:09 AM
Konu geriye düşmüş, güncelleyelim biraz.
Fotoğraftaki şahıs günümüzde Türk milliyetçisi kesilen birisi... Ne yapıyor, askerlerimize kurşun sıkan eller ile gülümseyerek (mutluluktan adeta dört köşe olmuş halde) tokalaşıyor:
http://img79.imageshack.us/img79/8397/perincekpkk2na.jpg (http://imageshack.us)
Not: Mesele o parti bu parti, bu görüş şu görüş değil; mesele karakter meselesi bence... Yoksa solcuyum diyen kişiyi daha çok severim ayrıca...
Bostandere
03-29-2006, 11:54 AM
Fotoğraftaki şahıs günümüzde Türk milliyetçisi kesilen birisi... Ne yapıyor, askerlerimize kurşun sıkan eller ile gülümseyerek (mutluluktan adeta dört köşe olmuş halde) tokalaşıyor:
dogu perinçek denen kendini türk vatandaşı olarak nitelendirse de hainlerin başında gelir geçmişte yaptıklarına bakmadan konuşan bir dediğinin diğerine uymayan kendiyle çatışma içinde olan bir kişidir
efeaydın
03-29-2006, 12:09 PM
Ne sağ ne sol tam bağımsız TÜRKİYE!!!!
Tathar Elanessé
03-29-2006, 11:02 PM
türkiye yoluınu sececek
amfibik
03-29-2006, 11:07 PM
oke o zaman TKP bölümününkapanamasını istiyorum arkadaşlar
efeaydın
03-30-2006, 02:45 AM
Arkadaşların cevap olarak koyduğu fotoğraflar her şeyi ortaya koyuyor ve yorum yazmaya da gerek bırakmıyor zaten."Sağ" olsun "sol" olsun hepsi bu ülkeyi bölmek için yaratılmış kavramalar.benim görüşümü sorarsanız "ne sağ ne sol tam bağımsız TÜRKİYE"
bluekeys™
03-30-2006, 12:34 PM
oke o zaman TKP bölümününkapanamasını istiyorum arkadaşlar
konu kapamak çözüm değil herkezin bir düşüncesi ve bir oyu var herkez özgürdür...saygılar
hayirligenclik
03-30-2006, 12:40 PM
Siyaset siyaset siyaset!!!neden
scarface
03-30-2006, 10:13 PM
Siyaset siyaset siyaset!!!neden
Cephede kazandığını masada kaybeden bir millet için bir de bu soruyu sormak gereksiz... Siyaset her alanda gerekli... Bilmem anlatabildim mi? Siyaset fakiri bir ülkeyiz gerçekte... Siyaseti de bir güç olarak kullanmak gerekir... Tabi ki ülke çıkarları için... Kişisel menfaatler için değil... İşte bu yüzden herkes siyaseti bilmeli diye düşünüyorum... Ancak her görüşe de saygı duyarız tabi...
zapata
05-15-2006, 03:48 PM
biz sonuna kadar dewrimciyiz bu memleketi şovenistlere ve dewlet adamlarına bırakmıyacağız tip in tek bir lideri wardır oda BEHİCE BORAN dır gerisi yalan doğu perinçeğinde bacağı doğuştan sakat değildir büyük dewrimci abilerimizden biri onu bacağından vurmuştur o önce onu açıklasın boşuna mahirlerin adını kirletmesin o
ee tunada rüzgara karşı işemek :D N oldu rüzgar tersine dönünce birden konunun kapanmasını istedin.Neden acaba yoksa tezin mi çürüdü ???
ZaNdAR
06-01-2006, 03:55 PM
http://img79.imageshack.us/img79/8397/perincekpkk2na.jpg
http://img126.imagevenue.com/loc200/th_20a1c_perincek.JPG
http://www.zaman.com.tr/2004/11/12/ocalan-perincek.jpg
http://www.lekolin.com/foto/perincek.jpg
bu resimlerin üzerine yorum yapmak mantıkla çelişir. herşey ortada..
selametle..
Tathar Elanessé
06-01-2006, 11:07 PM
beyler duygusal davranıyorsunuz adı kominist parti olabilir ama ne lideri ne parti tüzügü nede söylevlerin kominizm le alakası yoktur solcu arkadaşlar sadece adı nedeniyle bu partiye karsı duygusal bir bag hissetmektedir...
GeCeLeR
06-03-2006, 07:04 AM
valla o fotolardan duysusal bi bağ hisseden var mı?
Tathar Elanessé
06-03-2006, 08:44 AM
valla o fotolardan duysusal bi bağ hisseden var mı?
demek hisseden üyeler varki konuşmaya devam ediyoruz bu konu hakkında...!
gercek
06-04-2006, 11:38 PM
TKP ile Doğu Perinçek arasında ne gibi bir bağlantı kurdunuz anlayamadım. Adam kendini zaten TKP'li olarak görmediği gibi,TKP'lide değil tam tersine son yıllardaki faaliyetlerine baktığınızda Ülkücü yani sağ gruplarla birlikte hareket etmekte,ortak mitingler düzenleyip,ortak hareket etmektedir.Bu nedenle konunun başlığıda yanlış
doruktan
06-06-2006, 03:26 AM
Sevgili arkadaşlarım,
Öncelikle söylemek istediğim bir konu;Doğu Perinçek'in İşçi Partisi ile Türkiye Komunist Partisi ki kurucusu Mihri Belli dir..farklı iki partidir.Doğu Perinçek ne yaparsa yapsın bir komünist olamaz çünkü geldiği sınıf,ait olduğu toplumsal sınıf buna aykırıdır..Doğu Perinçek bildiğim kadarıyla feodal bir toprak ağasının oğludur,yani kapitalist ve kırsal burjuvazi dir,çok savunduğu,doktrinlerini uygulamaya çalıştığı Mao Zedung ile hiçbir benzerliği yoktur..Ama ço ciddi bir idealist olabilir..ve bende bunu herzaman takdir ederim..bu tür idealizmlerin alt yapısında herzaman vatanseverlik,toplumsal değerleri koruma içgüdüsü vardır..12 Eylül öncesi birbirlerine kurşun sıktırılan,bomba attırılan benim kuşağım bunu çok iyi kavramıştır artık..bugün hepimizin artık iç yüzünü gördüğümüz,siyonist,haçlı ittifakının maşası Amerikaya,6.filosuna karşı çıktığı için ''allahsız komünist''damgası yiyerek katledilen,CIA tarafından provake edilip, bu ''allahsız komünist''lere karşı ana-baba ocağında gördüğü feodal değerleri korumak için kendini feda eden ''milliyetçi-faşo''damgası yiyip katledilen aslanlar gibi Türk gençlerini sizler pek görmediniz,duydunuz ama ben ve benim yaşımdakiler hiç bir zaman U N U T A M A Y I Z!..çünkü bizzat gördük..mahallemizde..okulumuzda..Artık günümüzde sağ ve solun çok önemi yoktur arkadaşlar..önemli olan yüzyıllardır Türk'e vatanlık yapmış..ev olmuş Anadoluyu tek bir parça..Misak-ı Milli ne diyorsa o halde tutmak için mücadele etmektir..tabiiki detaylarda farklı görüşler olacaktır..ama bu farklılıkların adını sağcılık,solculuk diye koyarak dalaşmak inanın bana çok komik geliyor..ben çok şanslıyım çünkü 12 Eylül öncesini gördüm ve bugünüde görüyorum çok şükür..ama böyle önemsiz şeylerle uğraşırsak bir 20 sene sonra sizler benim yaşıma geldiğinizde benim size anlattığıma benzer şeyleri anlatacak gençler olarak karşınızda ..Mehmetleri..Farukları..Hakanları değil..Davidleri..Mişonları..Kostas ları bulacaksınız..Lütfen Amerika ve İsrailin ortadoğu ile ilgili manevralarını çok iyi izleyelim...
Hepinize sevgi ve saygılarımla..
Angel of death
06-06-2006, 01:35 PM
konunun ve yapılan yorumların tamamını okudum. sadece ben solcuyum veya koministim diye doğu perinçek gibi bir vatan haininin peşinden gitmek ne kadar doğru olabilir ki. fotoğraflar herşeyi çok güzel açıklıyor. kimse nağme yapmasın. kimse de o adamı savunmasın. bölücükle kimse biryere gelemez.
bu konu hakkında nasıl yorum yapılabilinirki anlamsız konusmaya bile degmez lütfen konuyu kapattın....
pr_x71
07-04-2006, 03:49 PM
Benİm BİldİĞİm BİrŞey Var.komunİzm KÜrdİstan Devletİ DeĞİldİr.komunİzm İŞÇİnİn,emekÇİnİn,haksizin Haklaridir.komunİzm GÜÇlÜnÜn Hakli OlmadiĞi,haklinin GÜÇlÜ OlduĞu Bİr DÜnya İdealİdİr.komunİzm Halktir.yaŞasin Hakkiyla YaŞanan Komunİz.kahrolsun Kapİtalİzm.
zapata
07-04-2006, 08:37 PM
Benİm BİldİĞİm BİrŞey Var.komunİzm KÜrdİstan Devletİ DeĞİldİr.komunİzm İŞÇİnİn,emekÇİnİn,haksizin Haklaridir.komunİzm GÜÇlÜnÜn Hakli OlmadiĞi,haklinin GÜÇlÜ OlduĞu Bİr DÜnya İdealİdİr.komunİzm Halktir.yaŞasin Hakkiyla YaŞanan Komunİz.kahrolsun Kapİtalİzm.
saolasın yoldaşım bunu bir de bizim örümcek kafalı insanlarımız anlasa
HER ZAMAN ZAFERE KADAR YA İSTİKLA YA ÖLÜM
CHE GUEVARA
eşitlik ne zaman adalet olmuş....yapmayın..zenginle fakir olmasın herkes eşit olsun diosunuz peki zengine o paralar havadan mı gelmiş komünizm bu yüzden bana saçma gelio
adam zengin oluo komünizm dioki olmaz kardeşim sen güçlüsün fakirle eşit olcaksın ..(herkes neden eşit olsun ki emek aynı mı ki alınan sonuç ta aynı olsun..)ben burda bir rejimi eleştirdim arkadaşlar üstüne alınıp yannış annamasın düşünce özgürlüğü var bu ülkede sonuçtaYorumsuz
ayrıca bu partiyi neden hala sawunuo bazı arkadaşlarımız anlamadım...parti lideri bööle siz düşünün partiyi...
CaKaLBoT
07-05-2006, 12:51 PM
sayın geceler,
işci partisinin site adresi,parti adresi,kuruluş tarihinin ve telefonunun bu partiyle ilgili sorunları burada tartışacağımıza göre tarafınızdan burada belirtilmesinin sorunuzla alakası nedir diye sormadan edemedim.
"Muhteviyyatı Ülke bekasına tahkir içeren bir ideoloji asla kabul görmemelidir. Bu ideolojilerden biride Komünizmdir" BAŞBUĞ ATATÜRK.
BAŞBUĞ ATATÜRK, komünizm'i,ülke bekasını tahkir içeren bir ideoloji olarak görmüştür.ileri görüşlülüğü tartışılamayacak ÖNDERİMİZİN üzerine laf söymeye ne hacet.
bu sözü çok iyi bilen perinçek hala bu ideolojiyi savunuyor olduğuna göre, ki hala savunuyor mao kafalı.bunun adı ATATÜRK düşmanlığı,dolayısı ile vatan düşmanlığıdır.
SCARFACE kandaşımın paylaştığı resimde de mehmetçiğe kurşun sıkan elleri fütursuzca,yüzsüzce,gülerek sıkmasından belli olmuyormu?
yapacağımız en büyük hata ne olur biliyormusunuz?
bu adamı ve bu zihniyetli insanları anlamaya çalışmak olur?
çünkü onlar bile ne anlattıklarının bilincinde değiller.
sana katılıyorum ama atatürkün başbuğ gibi bir sıfatının olduğunu bilmiyordum.????
blAcksmith
07-06-2006, 10:45 AM
Konu geriye düşmüş, güncelleyelim biraz.
Not: Mesele o parti bu parti, bu görüş şu görüş değil; mesele karakter meselesi bence... Yoksa solcuyum diyen kişiyi daha çok severim ayrıca...
bu resimden sonra hala ne tartışılıyor bence.solculuk veya sağcılık değil bu.********lik.
CaKaLBoT
07-06-2006, 01:30 PM
başbuğ=başkomutan
ben eski türkçeyi tercih ettim.
raja_
07-06-2006, 02:08 PM
bazı arkadaslarım bahsetmısler zaten ..
komunizm dunyanın hıcbıyerınde artık uygulanmıyor. ne kadar sacma oldugunu kımısı canıyla kımısı malıyla gordu zaten...
bıldıgım bısey warsa o da komunizmi getırmek ısteyenlerın para hırslarının oldugudur.. (sadece komunizm adına celısan dernekler partıler vs.vs değil kastım.)
para babaları ve maşalar wardır
raja_
07-06-2006, 02:12 PM
eşitlik ne zaman adalet olmuş....yapmayın..zenginle fakir olmasın herkes eşit olsun diosunuz peki zengine o paralar havadan mı gelmiş komünizm bu yüzden bana saçma gelio
adam zengin oluo komünizm dioki olmaz kardeşim sen güçlüsün fakirle eşit olcaksın ..(herkes neden eşit olsun ki emek aynı mı ki alınan sonuç ta aynı olsun..)ben burda bir rejimi eleştirdim arkadaşlar üstüne alınıp yannış annamasın düşünce özgürlüğü var bu ülkede sonuçta
ayrıca bu partiyi neden hala sawunuo bazı arkadaşlarımız anlamadım...parti lideri bööle siz düşünün partiyi...
kesınlıkle katılıyorum..
konudakı resimleri gordukten sonra hıçmı akıllara gelmez bu adam askerlere kursun sıkan ogretmenlerı cocukları katleden ınsanlıktan nasıbını almamıs mahluklarla bu kadar samımı olduktan sonra nasıl guveneceksın bu adama ...
bunu ANLAMAMAK için ya kör olmak lazım ya sağır olmak lazım ya da APTAL
ALINCAK GUCENCEK BISE YOK DOORUYA DOORU...
Resttt
07-22-2006, 09:06 AM
bazı arkadaslarım bahsetmısler zaten ..
komunizm dunyanın hıcbıyerınde artık uygulanmıyor. ne kadar sacma oldugunu kımısı canıyla kımısı malıyla gordu zaten...
bıldıgım bısey warsa o da komunizmi getırmek ısteyenlerın para hırslarının oldugudur.. (sadece komunizm adına celısan dernekler partıler vs.vs değil kastım.)
para babaları ve maşalar wardır
Pardon ama uygulanmıyor da Dunya cok matah bir yer mi oldu??Komunizm zaten bir utopya bunu bende soyluorum..Ama bunu diyenlerin onun yerine daha iyi bir Dunya alternatifi koyamadığını dusunuorum..Bakın basit bir acıklamayla bir karısıklıgı gidermek isterim..Herkes komunizm ile onun su an bir cok ulkede uygulanan ilkeli sosyalizmi karıstırmakta..
Sosyalizm işci sınıfı diktatorlugudur..Tarihsel gelişim içinde her devirde adı değişerek(zaman zman kole,sonra serf,sonra işci) ezilen bu sınıfın usutunlugunu saglmayı amaclar Sosyalizm..Bu komunizme giden bir kopru niteliği tasır..Sosyalizm kusursuzlugu arıyan bir duzen değildir..Aslında komunizm için bir on hazırlıktır..Sosyalist ekonomilerin yapısı da buradan gelmektedir..
Komunizm ise cok farklı bir olgudur..komunizm bir idealdir..İnsana cesitli devlet din ve ahlak baglarından ote insan oldugu için eşit hak tanıyan bir ideolojidir..komunizmin uygulanmasına insanın bencil ve acgozlu dogası engel olmaktadır..
Raja arkadasım yani bir yanlıslıgı duzeltmek gerekirse uygulanıp cesitli basrıları ve cesitli zararları gorulen sistem sosyalizmdir..Bu konuda dikkatli olalım..Tekrar soyluorum bu ikisi ideolojik ve felsefik olarak birbirinin onculudur..
Resttt
07-22-2006, 09:07 AM
Ben Dogu perincek konusunda yorum yapamıorum kusura bakmaın kendisini gercekten cok ii bilmeden yorum yapmak istemedim..
PsYcHLoN
08-03-2006, 10:08 PM
yoruma gerek var mı ? apo eskiden mit'in adamıydı o zaman bu görüntü gayet doğal eskilerden bi fotograf bunun büyütülcek bi yanıda yok
apo eskiden mit'in adamıydı o zaman bu görüntü gayet doğal eskilerden bi fotograf bunun büyütülcek bi yanıda yok
bu kanıtlı belgeli birşeymi yoksa nerden duydun??
GeCeLeR
08-10-2006, 02:31 AM
apo eskiden mit'in adamıydı o zaman bu görüntü gayet doğal eskilerden bi fotograf bunun büyütülcek bi yanıda yok
güldürme beniii....
mit elemanı değil di...
sadece devletin maaşlı memuruydu korucuydu ama devlet köpeği aç bıraktı köpekte sahibine saldırdı ...
bluekeys™
08-10-2006, 09:20 AM
güldürme beniii....
mit elemanı değil di...
sadece devletin maaşlı memuruydu korucuydu ama devlet köpeği aç bıraktı köpekte sahibine saldırdı ...
GeCeLeR'e katlıyorum devletin maaşlı memuruydu devlet köpeği aç bıraktı olanlar oldu
ursula
08-12-2006, 01:17 PM
ben ne olduğumu ne inkar eder nede saklarım
kimi guruplar gibi yerine göre davranmam
ben kürtdüm aslını inkar edenin aslında kendisi yok sayılmaya mahkumdur
solcuyum,devrimciyim
''herne ne durumda olursa olsun bu halk arkamızda''
walsman07
08-12-2006, 02:14 PM
arkadaşım sana katılıyorum...siyaset geniş bir yelpaze ve ülkemizde t.c. vatandaşı olan herkes parti kuruyor yada destekliyor.perinçeğin yaptıkları solu bağlamaz.zaten sandıkta nasibini alıyor utanmıyorsa bu onun problemi,solcuyum diye herkes sokakta cirit atabilir.ama herkes solcu değildir.halk gerçekleri biliyor ama uygulamıyor.hepimiz doğruları pekala biliyor yada tahmin edebiliyoruz.eğer bu foto karesi olduğu halde hakkında bir yasal işlem yapılmıyorsa bunu da düşünmek gerekir...
ismail44
08-14-2006, 09:26 PM
en iyi yönetim sekli komünizmdir isçiye köylüye emekçiye insan gözüyle bakan tek rejimdir
biji marx
CaKaLBoT
08-15-2006, 09:23 AM
en iyi yönetim sekli komünizmdir isçiye köylüye emekçiye insan gözüyle bakan tek rejimdir
biji marx
bildiğinden mi söylüyorsun?
bence,
işkembe-i kübradan sallıyorsun.....
YAŞASIN ATATÜRK......;) [/B]
ismail44
08-26-2006, 09:30 PM
sen bildigindenmi söylüyorsun
bence salliyosun
ismail44
08-26-2006, 09:32 PM
simdi komünizm kötüydü kaç millet heba oldu diyonuzda
kapitalizm yüzünden heba olmus milletlerden haberiniz yok
walsman07
08-26-2006, 09:42 PM
kardeş çok doğru söyledin teşekkür ederim..
CaKaLBoT
08-27-2006, 09:41 AM
[B]bildiğinden mi söylüyorsun?
YAŞASIN [B]ATATÜRK......;)
cümlemin maksudunu yanlış çevirmişsin ismail.......
en iyi dediğini rivayetler ile övdüğünü,yaşamadığını,
izah etmek istedim....
ama yinede en azından kendi fikrindir, ALINTI değildir....;)
bana gelirsek,komünizm'i yermek,kapitalizmi övmem anlamına gelmemesi nedeni
ile neyi salladığımı anlamadım....:confused:
günümüz televolelerinde kapitalizm yavruları eğlenir iken,
hasıl ettiğin konu hakkında seni üzemem....katılırım.
ve hatta sen yeni bir başlık aç,kahrolsun kapitalizm diye.beraber yüklenelim.
kapitalizm' i şuurumuz ile yenelim.
lakin dediğim gibi,
komünizm,faşizm,emperyalizm,kapitalizm,sosyalizm,i zm,izm,izm...
bu konular derin kuyulardır...inmemiz için bizlerin ipi kısa gelir.....
benim için tek izm vardır...
vatanı ve milleti ile bölünmez bütün olan cumhuriyetizm;)
ismail44
09-08-2006, 11:58 PM
begenilmeyen kübadaki saglik egitim hizmetleri bile ükemizinkinden fazla
misal hergün her eve esit miktarda süt dagitiliyo
ve gelir dagiliminnda adaletsizlik yok zengin yok fakir yok
chingy
09-09-2006, 12:02 AM
beş para etmez şeref fakirleri olarak görüyorum görüşüm budur...
amfibik
09-09-2006, 11:09 AM
evet kanka sana katiliyorum hergün eşit miktarda gazete basiliyo
ve her eve dağitiliyor v.s. bunlar çok ve çoğuda üst düzey insanlar dünyada ençok doktor cüba dan çikiyo vede damar cerrahlari özellikle :)
matrixfd
09-09-2006, 11:15 AM
dostum buraya pek takımam ama komünizmi kimse uygulayamadı bu gerçek bak rusya bak çin herkes eşit dendi ama bakıldı ki iktidar gitgide zenginleşiyor
saygılarımla
amfibik
09-09-2006, 11:24 AM
arkadaş çok yurt dişşina çikmiş belli cübada kapitalizmle yönetiliyo herhalde eyv...bu konuya bundan sonra mesaj yazmiycam yoksa kapıtilacak konu yane
ismail44
09-09-2006, 09:09 PM
hehe tunada kardes evet kübada burjuva diktatörlügü var :D
turkerr
09-12-2006, 02:26 AM
tunada ve ismail44 ikinizin yorumlarınıza da sonuna kadar katılıyorum. ben de solcuyum bunu da belirteyim.
ben daha fazla süt istiyorum ozaman ne olacak işte burda tıkanır komünizm kankam...
çünkü daha fazla çalışıp daha fazla süt alma imkanın yok devlet ne kadar veriosa o kadar ...
EŞİTLİK NE ZAMAN ADALET OLMUŞ ???!!!???
watican_666
09-12-2006, 06:43 PM
türkiyyei bölmeye çalışan herkese lanetttt olsunnn
CaKaLBoT
09-13-2006, 09:38 AM
beş para etmez şeref fakirleri olarak görüyorum görüşüm budur...
ben ona katılıyorum..ben şuna katılıyorum...ben şuyum...
İsterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düşünün.
seni bu yüzden seviyorum chingy......selametle..
CaKaLBoT
09-13-2006, 09:39 AM
türkiyyei bölmeye çalışan herkese lanetttt olsunnn
sana katılmazsam...!!!!!
lanetin üzerime olsun...
mezarci79
09-13-2006, 09:41 AM
sağcılık solculuk boş işler varsa yoksa devlet vatan bayrak
ismail44
09-14-2006, 01:10 PM
ben daha fazla süt istiyorum ozaman ne olacak işte burda tıkanır komünizm kankam...
çünkü daha fazla çalışıp daha fazla süt alma imkanın yok devlet ne kadar veriosa o kadar ...
EŞİTLİK NE ZAMAN ADALET OLMUŞ ???!!!???
sen daha fazla süt istiyosan kapitalist olacaksin emekçiyi sömüreceksin kimisi bal yalarken kimisi sogan bulamiycak gelir adaletsizligi alip basini gidecek...
AYHAN14
09-21-2006, 02:06 PM
scarface yorumunu çok beğendim. ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz...
AYHAN14
09-21-2006, 02:11 PM
en büyük kapitalistler, komunistlerdir bence. siz fakir bir rus general gördünüz mü, yada bisikletle gezen bi komunist parti yöneticisi çin li.
kominizm de generaller yer yutar
kapitalizm de liberaller yer yutar
hepisinde belli zümre fink atar
amerika, ingiltere kızıl çin
varmı ötesi
SteveVai
09-21-2006, 04:58 PM
birincisi arkadaşlar Başlık yanlış yazılmış onun değiştirilmesini istiyorum Tükiye Komünist partisi TKP dir ve sitesi www.tkp.org.tr dir merak eden varsa bakabilir.
bir ikincisi sözü edilen parti işçi partisidir ve işçi partisinin sol parti olmadığını cümle alem bilir bunu bile bilemiyorsanız biraz okumanızı siyaseti takip etmenizi dilerim ben siyasetten anlamam işim olmaz diyen bir kişi de olamaz bu ülke için eğer birşeyler yapmak istiyorsanız biryerlere gelmemizi terör lanetinin bitmesini istiyorsanız siyaset için değil insan gibi yaşamak için oy kullanacaksınız bu ülkeyi sömürenlere taviz vermeyeceksiniz...
arkadaşların dediği gibi kimi bu ülke için canını verir kimi ise bu işten para kazanır...
balta1980
10-03-2006, 03:39 AM
arakadas demiski yusuf abimle deniz apimle yurumuek isterdim arkasındanda DHkPC bolucudur demis bu nasıl is ya dhkpc devgencten gelen daha sonra turkıye halk kominist patisi/cephesi adını alan mahir cayan ve yoldasları tarafından kurulmustur. kizilderede yusuf huseyin ve denizin idamını engelemek icin eylemleri sirasında oldurulduler. daha sonra yoldasları devsolu oda kapatıldıktan sonra dhkpcyi kurdular yani bolucu dediin insanlar sanin ovundugun deniz ve yusufun yoldaslarıydı ki deniz ve yusufta benzer bir orgut olan dhkoyu kurmuslardır. DHKPCnin boluculugune gelince hic biriniz bilmez pek cok semtte pkk dhkpclilere saldırır cunku onlar turk soludur ve solcudur, pkk (mhp)gibi fasist bir orgute ters duser.
isci partısine ve tkp ye gelince iki piyon, iki kukla. 1 mayısta kitleyi bolerler. kızıl elmada fasistlerle ortaklık kurup solculara saldırırlar, bi taraftan turkiyenin onune tas koyarlar. o resim cok guzel ozetliyo yanına MHP bolucusunude koymak lazım
balta1980
10-03-2006, 03:49 AM
en büyük kapitalistler, komunistlerdir bence. siz fakir bir rus general gördünüz mü, yada bisikletle gezen bi komunist parti yöneticisi çin li.
kominizm de generaller yer yutar
kapitalizm de liberaller yer yutar
hepisinde belli zümre fink atar
amerika, ingiltere kızıl çin
varmı ötesi
lenin oldugunde neyi vardı, sitalinin kıtaplarından baska ne kaldı, denizin vasıyetini okuyun kitaplarını bırakmıstır kardesine. sakın soviyetler birliğini ornek gostermeyin cunku sizin gordukleriniz son 15 yilin curumusluğudur ki bunlar burcuva basını tarafından gosterilen allanıp budaklanılan karalamalardır. cine gelince ne komınızmı be hadi ordan. uc ornek gosterip bu kadar basıt harcamayın herseyi. ben bin tane sizin kapitalıst sisteminizde veririrm. her gun ,har dakka binlercesi yasanıyo. biraz okuyun biraz etrafınıza bakın. sut ornegi verip baskası daha fazla isterse nolucak kominizim tıkanır diyen arakadas, komınizim zaten bunun icin vardır baskası hak etiinden fazlasını almasın diye, baskası ac kalmasın diye
İLTERİSKAGAN
10-09-2006, 12:30 PM
yoruma gerek var mı ?
yoruma gerek yok. ne oldukları ortada
K r a L
10-16-2006, 07:44 PM
BENDE BİŞEYLER SÖLİCEM.. ŞİMDİ ÜLKEDE SOLCUDA VAR SAĞCIDA KÜRTTE ALEVİDE... AMA BURASI TÜRKİYE.. BANA SORDUKLARINDA HANGİ PARTİYİ TUTYOSUN DİYE CEVABIM TCP DİYORUM (Türkiye Cumhiriyeti Partisi) YALANIM YOK AMA ŞUNU BİLİNKİ O O... VARYA O ZATEN BİTMİŞ ŞEREFSİZİN BİRİSİ... TKP İSE KONUŞMICAK İĞRENÇ ÖTESİ PARTİ DEMİYORUM BİR TOPLULUKTUR.. ONLAR ÖNCE OKUMA YAZMA ÖĞRENSİNLER SONRA SİYASET YAPSINLAR :)) SÖLİCEKLERİM BU KADAR..
Bİ HATAM OLDUYSA AFFOLA !!
Asi_GEnc
10-17-2006, 07:19 PM
kardeşim yorum yapmaya ne gerek var kii şimdi yorum yapacak olsamm tartışma çıkacak buna da hiç gerek yokk...
Saygılar...
angelus1753
10-17-2006, 08:15 PM
kominizm artık çökmüştür zaten bunun başlangıcı karl marx sa dayanır mataryelist felsefeye komunizim basitçe herkese eşitlik demektir yani açarsak herkese aynı miktarda yemek aynı miktarda imkan ama şu çelişki vardır eğer herkes üniv okursa olurmu ya da herkse zengin olursa kim çalışır doğu perinçek denilen adam daha düne kadar pkk kamplarını ziyaret etmiştir kominiziminde haklı yanları olabilir ama dünya da hiç bir sistem dört dörtlük değildir artık rusya bile dünyaya açılmaya çalışıyor bunu unutmayalım
zapata
10-17-2006, 08:57 PM
kominizm artık çökmüştür zaten bunun başlangıcı karl marx sa dayanır mataryelist felsefeye komunizim basitçe herkese eşitlik demektir yani açarsak herkese aynı miktarda yemek aynı miktarda imkan ama şu çelişki vardır eğer herkes üniv okursa olurmu ya da herkse zengin olursa kim çalışır doğu perinçek denilen adam daha düne kadar pkk kamplarını ziyaret etmiştir kominiziminde haklı yanları olabilir ama dünya da hiç bir sistem dört dörtlük değildir artık rusya bile dünyaya açılmaya çalışıyor bunu unutmayalım
herkes kendini geliştirse kotümü olur cahillik etmeyeli
m lütfen biraz bişiler okuyup araştırın komunizm çöktüyse hala çin niye ayakta o zaman doğu perinçeğe gelince bence o bir kominist değil sadece devletin adamı biz oları hiçbir zaman kominist diyede adlandırmadık kurmuş olduğu parti mehmet ali aybar ve behice boranla zirveye çıkmıltır bu onlarıdan kalanları yiyen sadece bir akbaba düzenin adamı ne olacak işte
zapata
10-17-2006, 09:02 PM
lenin oldugunde neyi vardı, sitalinin kıtaplarından baska ne kaldı, denizin vasıyetini okuyun kitaplarını bırakmıstır kardesine. sakın soviyetler birliğini ornek gostermeyin cunku sizin gordukleriniz son 15 yilin curumusluğudur ki bunlar burcuva basını tarafından gosterilen allanıp budaklanılan karalamalardır. cine gelince ne komınızmı be hadi ordan. uc ornek gosterip bu kadar basıt harcamayın herseyi. ben bin tane sizin kapitalıst sisteminizde veririrm. her gun ,har dakka binlercesi yasanıyo. biraz okuyun biraz etrafınıza bakın. sut ornegi verip baskası daha fazla isterse nolucak kominizim tıkanır diyen arakadas, komınizim zaten bunun icin vardır baskası hak etiinden fazlasını almasın diye, baskası ac kalmasın diye
yoruma gerek yok herşey ortada
MaTkAp
10-17-2006, 11:13 PM
bu parti var ya ülkemizi bölmeye çalışan pkk ile işbirliği yapan bir partiden başka da bişe değil bunlar ne solcu ne başka bunlar bölücü !!!
SANA KATILIYORUM, BENDE ALEVIYIM, SOLCUYUM AMA BU PARTININ SOLCULUKLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI OLDUGUNU DUSUNMUYORUM. RESIMDE OCALANIN DOGU PERINCEGE VERDIGI CICEK, DOGU PERINCEGEN BASKA YERLERDE YAPTIGI KONUSMALAR NEKADAR KIVRAK BIR INSAN OLDUGUNU GOSDERIR. TEK RESME INANMAMK LAZIM AMA, SOZ KONUSU DOGU PERINCEKSE TEK RESIM YETER HERHALDE.
herkes kendini geliştirse kotümü olur cahillik etmeyeli
m lütfen biraz bişiler okuyup araştırın komunizm çöktüyse hala çin niye ayakta o zaman doğu perinçeğe gelince bence o bir kominist değil sadece devletin adamı biz oları hiçbir zaman kominist diyede adlandırmadık kurmuş olduğu parti mehmet ali aybar ve behice boranla zirveye çıkmıltır bu onlarıdan kalanları yiyen sadece bir akbaba düzenin adamı ne olacak işte
çin in uyguladığı tam komünizm değil..
iş makinaları fabrikalar devletin ama ülkeye müthiş bir dış yatırım var daha farklı ..
çin apayrı bir olay..
onu rusya ..k.kore.. küba.. gibi tam komünizm uygulayan ülkelerle aynı kefeye koymamak lazım..
scarface
10-18-2006, 12:33 AM
çin in uyguladığı tam komünizm değil..
iş makinaları fabrikalar devletin ama ülkeye müthiş bir dış yatırım var daha farklı ..
çin apayrı bir olay..
onu rusya ..k.kore.. küba.. gibi tam komünizm uygulayan ülkelerle aynı kefeye koymamak lazım..
Aslında tam komünizmi uygulayan hiçbir ülke yok ve de olmamıştır da...
Zaten uygulasalardı devletin de ülkenin de var olmaması gerekirdi...
Çeşitli ülkelerde uygulanan politikalar marksist terminolojiye göre komünizmden bir önceki aşama olan > sosyalizm olmuştur en fazla...
O da yumuşak ve sert sosyalizm gibi kategorilere ayrılır (tüm mülkiyetin ve üretim araçlarının devlete ait olması ile kısmi olarak özel mülkiyete ve üretim araçlarının mülkiyetine izin veren sosyalizm gibi > hatta günümüz Avrupasında birçok siyasal parti liberal programlarına rağmen kendilerinin sosyalist olduklarını iddia eder vs.).
Özetle;
Özü itibariyle sosyalizm daha adil bir sistem getirir (eğer uygulanabilirse) > bunun aksini kimse iddia edemez! Bence uygulanacak siyasal sistem rasyonalite ve realite (bilimsel akıl ve gerçeklik) ile örtüşmeli... Komünizm gerçekliğe aykırı > sosyalizm katı bir devletçilik getiriyor "birey-toplum vs. devlet ve sosyalizm öne sürülerek hiç sayılıyor ama fakirliktede olsa tam olmasada eşitlik getiriyor"
Kapitalizm ise iğrenç bir sistem... Kapitalizm büyük şirketleri kollayan bir sistem > devleti yöneten yasaların kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi çıkmasını sağlayan büyük şirketlerin yararına olan bir sistem... Örnek olarak söyleyeyim: ülkemizde vergilerin %70'i dolaylı vergilerden alınır > yani tüketimden > yani tüm halktan! Asıl vergiyi kazanan ödemeli > üretim sürecinde artı-değere de el koyup kar elde eden ödemeli.... Bir ekmeğe, una, şekere, sigaraya verilen dolaylı vergiler (ÖTV, KDV vs.) en garibanından en zengini aynı vergiyi ödemiş olur... İşte kapitalizm böyle bir sistemdir... Kapitalizmin olumsuzlukları saymakla bitmez...
Peki ne olmalı? En ideal sistem hangisi > Bu hususta "Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir!":eek:
ogetay
10-18-2006, 12:34 AM
arkadaşlar utanarak söylüyorum bir zamanlar ip.te aktif görevde olan bir nesneydim. sonra gerçekleri gördüm ve özüme döndüm, nesne olmak çıktım insan oldum kendime saygım arttı. ip kendi içinde söylemi aynen şöyledir: ''biz bu düzene karşıyız, biz bu devlete karşıyız. Mustafa Kemal şimdilik bizim aracımızdır.'' bunları söyleyen gruptan ne beklerseniz ki daha neler var. oraya gelen birçok insan ya kandırılıyor ya da sırf özentiden geliyor. saygılarımla.
arkadaşlar utanarak söylüyorum bir zamanlar ip.te aktif görevde olan bir nesneydim. sonra gerçekleri gördüm ve özüme döndüm, nesne olmak çıktım insan oldum kendime saygım arttı. ip kendi içinde söylemi aynen şöyledir: ''biz bu düzene karşıyız, biz bu devlete karşıyız. Mustafa Kemal şimdilik bizim aracımızdır.'' bunları söyleyen gruptan ne beklerseniz ki daha neler var. oraya gelen birçok insan ya kandırılıyor ya da sırf özentiden geliyor. saygılarımla.
yorum yok artık ...
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.