Tam Sürümü Görüntüle : TÜrkİye'nİn Daha İYİ NASIL OLUR?
GeCeLeR
02-08-2006, 07:09 AM
arkadaşlar sizce türkiyede kemalizm tam anlamıyla etkinmidir yoksa AKP hükümetinin iktidar olması ile etkinliği azalmış ve bu azalış sürmektemidir ?
Ayrıca ülkemizin gelişmiş ülkeler arasına katılmasına ve milletimizin de muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için Ordunun yönetimdeki etkisi azaltılmalıdır... ?
-------------------------------------------------------------------
Yukarıdaki sorumun herkesçe cevaplanmasını bekliyorum ve ben sordukarım hakkında ki görüşlerimi dile getirmeye çalışıcam şimdi ;
Türkiye kemalizm son yıllarda yerini cumhuriyetçiliğe bırakmıştır ki bu bence doğrudur ancak AKP nin belli başlı refomlarla cumhuriyetçi perdeyi indirmeye çalışması milletimize Atatürk'ü hatırlatmıştır ...
AKP ile birlikte kemalizm etkisinde denilen türkiye de bana göre kemalistlerin sayısında bile azalma görülmektedir..
Çünkü bu kesim tamamen rejim sıkıntısı içine girdiğinden kemalist prensiplerin önderliğinde hareket etmemektedir...
Peki AKP bunları nasıl sağlamıştır ?
Türban yarasını kaşıyarak imam hatipler meselesini çözerek AİHM yi değil ulemaları tanıyarak kuş gribini cuma fetvaları ile engelleyeceğiz diyerek v.s. v.s ...
Ordu bana kalırsa bu topraklarda bu rejimin bekçisidir ...
Atatürk bulunduğu devirde yetişen tek dahinin (her anlamda) bizlere armağan ettiği vatanımızı ve rejimimizi savunan ve her durumda savunacak olan yegane kurumdur bundan dolayı Ordu bana göre devlet içinde etkisini sürdürmeli ve asla sivilleştirilmemelidir ..
Sivilleştirilmemelidir derken MGK genel sekreterinin sivilden seçilmesi ve Oyakbank yönetim kuruluna 4 sivil üye zorunluluğu konmasından bahsediyorum ki bu ordumuzun içine bir nevi rejimden sıkıntısı olan insanların girmesi demektir..
Görüşlerinizi bekliyorum buna göre cevaplar yazarak elimden geldiğince fikir alışverişi yapmamızı sağlayacağım...
Saygılar
GeCeLeR
albani
02-08-2006, 01:36 PM
Evet konu güzel ve ciddi,ancak bazı kavramlarıda birbirleriyle karıştırmamak lazımdır,Türkiye bugün bırakın Kemalizm i,Cumhuriyet bile müthiş yozlaştırılmıştır,ülke sürekli farklı mecralara çekilmek isteniyor,gelen siyasi partilerde bunu iyice bozuyor,yani ortada ne sağlıklı bir demokrasi ki en önemlisi budur,nede Kemalist ve gerçek bir Cumhuriyet rejimi vardır,her bir şeyi kendimize benzettiğimiz(bunuda yapamadığımız)için bundan yine halkımız zararlı çıkmaktadır.
Sadece bizdeki Siyasi Partiler kanununa bakarsanız ne kadar gelişmiş ve medeni vede eşitlikçi bir demokrasi sahibi olduğumuzu anlarız!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ülke aslında müthiş bir kavram kargaşası yaşamaktadır,salt AKP yi suçlamakta yanlış olur,buraya kadar zaten hep yanlış gelindi yani faturayı niye AKP ye keseceğizki,al birini çal ötekine misali oldu,yada gelen gideni aratır olmuştur!!!!!!!!!
Sağlıklı hiç bir şey yoktur,Demokrasi,Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri ile ilgili olarak ve korkarım sonuç hiçte hayırlı olmayacaktır,millet maalesef bazı gerçekleri göremiyor,müthiş bir bilgi/kültür eksikliği vardır,bütün bunların üstüne özellikle bizim gibi cahil/eğitimi yetersiz/bilgi eksikliği olan ülkelerde
Medya denen olgu yüzünden insanlar dahada "cahil" kalmaktadır!!!!!!!!!!!!!
Özellikle son yıllarda(eskidende bir işe yaramazdı ya medya)TV lerin de son derece etkin olması sebebiyle insanlar yukarıda dediğim sebeblerden dolayı,kendi araştırıp,bulup öğreneceğine,yada kafasını çalıştırıp yorum yapacağına Medya nın pişirip "ortaya koyduğu menüden" yemek istiyor,hazırı çok seviyor!!!!!!!!
Kimse bu arada AKP yi gözünde fazla büyütmesin ne oldukları zaten biliniyordu,ama millet """Denize düşen yılana sarılır""" misali bunlara oy vermiştir,yoksa heriflerde bir feraset/çap v.s olduğundan değil!!!!!!!!!!!
Kimse gözünde %34 ü de büyütmesin???bunlar herkesin bildiği gibi ANAP/DYP/MHP ile diğer bir sürü partiden giden "tepki oyları" ile başa geldiler!!!!!!!!yarın vatandaş,birilerine kestiği cezayı kaldırır ve tekrar
bunları aynen şutlar!!!!!!!!!!!!yani bunların tabanı ve oy oranı hep bellidir,çizgileride bellidir,yani dahada amiyane;""Fikriyatları ve dahi Zikriyatları herkesçe malumdur""!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bu arada millet birilerine ceza keserken aslında kendisini cezalandırmıştır.
Yine Medyanın bu yemlemesiylede AKP bir seçimden daha birinci parti olarak çıkacaktır(olaganüstü bir durum olmazsa)
Gelelim Asker kanadına,zaten AKP nin ve onun gibi "uç" partiler ile rejim için tehlikeli mecralara gidebilecek partilerin en büyük engelide Asker dir,ayrıca Asker de bunların daha büyük bir falsosunu bekliyor,yani kimse Asker uyuyormu demesin,bir sürü hesaplar var,kimse memleketin rejimini böyle
ali cengiz oyunlarıyla değiştirmez,sürekli bunlar kollanıyor,zaten Tayyip artık gardı düşmüş boksör gibi!!!!!!!konuştukça falso yapıyor,ama daha milletin büyük kısmı bunları çözebilmiş değil.
Bu arada USA ve AB ile balayıda bitmiştir,hatırlarsınız bir ara herif hergün AB ülkelerinde idi!!!!!!!ama olayı AB hemen hemen çözdü fakat hala bir alternatifte bulunmuş değil!!!!!!!
Son olarak Tayyip efendi Türban kararından sonra(AİHM kararından bahsediyorum)konuyu farklı mecralara taşıyıp bazı referanslar vermesi
ilede AB olayı mesafelendirdi,herkes uyanık olsun ve olayları sağlıklı değerlendirsin,sanırım Askerde bunlara arada fırça atıyor(bu çok net
ve örnekleride vardır,dikkatli olan halk bunları görmektedir!!)
Bazı kurumların sivil olması gibi durumlar zaten olması gereken durumlardır,yani ülke Askeri bir idare değildir ve bazı işler böyle yapılırsa
gerek dışardan gereksede Demokrasi açısından sıkıntı doğurur,ama Türkiyede
siyasi hükümetler güven veremediği için,Asker böyle davranmaktadır,yıl 2006 oldu ve biz hala ülke rejimini tartışıyoruz,bu olacak şey değildir,dolayısıyla durum böyle oluncada elbette Asker etkin olmak isteyecektir,son olarak birileri sürekli bir yerlerden çatlak ses gibi şunu söylemekteler;"Ilımlı İslam Modeli" bakınız bunlar son derece tehlikeli işlerdir ve kimse Askerin yatıp uyuduğunu sanmasın yada kimse sonra çıkıp Askere kızmasın,bu memleketi kimse sokakta bulmadı!!!!!!!!!
Her gelen kafasına göre bir yorum getirerek(Dini ve siyasi)ülkeyi idare edemez,o zaman bunun adı ne Cumhuriyet olur nede Demokratik bir ülke olur,onun için özellikle dış ülkelerle ilişkilerimiz sağlıklı yürüyemiyor.İçerdede insanlar sürekli tedirgin olmaktadır;Acaba???????diyerek
Sonuç olarak bakarsak,hiç bir siyasi/devlet kurumu uyumlu vede düzgün çalışmamaktadır,sürekli bir arayış içinde olmakta,ülkeyi her türlü konuda rahatsız etmektedir,TÜRK ve TÜRKİYE itibarı özellikle AKP ile çok ciddi
zarar görmektedir bunu bile maalesef insanlarımızın büyük çoğunluğu görememektedir!!!
Etrafımız yanarken ve bizede zararı dokunurken bu derece aşağıdan alan çözüm üretemeyen,malum konularda hemen hiç bir etkinliği olamayan,bu kadar çapsız ve beceriksiz bir hükümet Türkiye ye gelmedi,hadi rejim sıkıntıları bir kenara,bari Dış Siyasette etkin olun,ne gezer......
Son olarak çöyle bitireyim bu parti ile Türkiye maceraya sürükleniyor,umarım çok kısa zamanda bu gerçekleri görecek olan yine bu yüce TÜRK halkı olacaktır.
Selamlar ve saygılar
GeCeLeR
02-09-2006, 06:03 AM
yorum için çok teşekkürler..
bilgi birikiminizi ve yorumlarınız paylaştığınız için müteşekkirim ..
Saygılar
GeCeLeR
albani
02-09-2006, 12:41 PM
Teşekkürler,saygı ve selamlar++
tolgahanates
02-12-2006, 11:59 PM
teşekkürler kardeş sağol.
WinterSun
02-16-2006, 05:08 PM
teşekkürler saolasın...... :biggrin:
CollαтєяαL™
02-21-2006, 05:39 AM
sağol kankam
Karizmatix
02-21-2006, 05:44 AM
bence tek partinin iktidar olmasıyla kemalizim zarar görmyor ama kemalizimin arkasına sığınan vatan hainleride yok değil
Berk@nt
03-11-2006, 10:51 AM
ya arkadaşlar kusura bakmayın herkesten özür diliyorum ama bi isteğim olcak sizden.ben YENİ TÜRK CEZA KANUNU'nu bulamıyorum bana yardımcı olacak varsa şimdiden teşekkür ederim..Saygılarımla
bluekeys™
03-11-2006, 12:52 PM
ya arkadaşlar kusura bakmayın herkesten özür diliyorum ama bi isteğim olcak sizden.ben YENİ TÜRK CEZA KANUNU'nu bulamıyorum bana yardımcı olacak varsa şimdiden teşekkür ederim..Saygılarımla
http://www.cakal.net/showthread.php?t=13742
konu yukarı ki linkte mevzuttur...saygılar
Emuko
03-11-2006, 06:13 PM
iyide Geceler kardes Türkiye kücük yazilmaz Türk Türkiye veyahut Türklük ile ilgili bir kelime yazacaksan büyük yaz. Bu büyük bür saygizizliktir!
bluekeys™
03-11-2006, 06:18 PM
iyide Geceler kardes Türkiye kücük yazilmaz Türk Türkiye veyahut Türklük ile ilgili bir kelime yazacaksan büyük yaz. Bu büyük bür saygizizliktir!
TAKTIĞIN ŞEYE BAK DEĞİŞTİRİRİZ YAZI BOYUTUNU UFAK AYRINTILARA TAKILDIĞIMIZ İÇİN BU ÜLKE BU HALDE...
Berk@nt
03-12-2006, 02:42 AM
saol kardeşim yardım ın için . Ayrıca sanal alemde herşeye takılmas bende biliyorum onun öle yazılmadığını ama klavye alışkanlığı işte mazur görün.Yinede bi hatam varsa özür dilerim tüm forumdan...
bluekeys™
03-13-2006, 01:20 PM
saol kardeşim yardım ın için . Ayrıca sanal alemde herşeye takılmas bende biliyorum onun öle yazılmadığını ama klavye alışkanlığı işte mazur görün.Yinede bi hatam varsa özür dilerim tüm forumdan...
ne özrü kanka sen senin için ve herkez için doğru olanı söyledin bizde yaptık dediğin gibi klavye alışkanlığı işte...
drendo
04-09-2006, 02:45 AM
Bencede Ordu SİvİlleŞtİrİlmemelİdİr Bİ Ordu Kaldi Oda Gİderse Ayvalari Yedİk Yanİ. Akp Nİn Avrupa BİrlİĞİne Gİrmeyİ İstemesİnİn En BÜyÜk Nedenİ Orduyu KÜÇÜltmek Ve Emellerİne Rahat Rahat UlaŞmaktir. Ama Emellerİne UlaŞamadan Avrupa Ve Amerİka Bİze UlaŞir Zaten Bunun Nasil Farkinda Olamazlar.tÜrbanida Sİyasİ Sembol Yaptilar Bunlardan Önce Erbakanda Dahİl TÜrban Dİye Bİ Sorunumuz Yoktu Nezamankİ Bunlar KaŞidilar Ve Oy Almak İÇİn TÜrbani Kullandilar İŞte Ozaman Bu Mesele BÜyÜdÜ. Asker Dİnsİz Fİlan DeĞİl Aksİne Ama Çikipta Bunu Malzeme Yapmaz Dİn Allahla Kul Arasindadir Ortalikta GÖsterİŞ İÇİn Yapilmaz. Askerlerde Bu Vatanin ÇocuĞu Ve Onlarindan Anasi Bacisi ÇoĞu ÖrtÜlÜdÜr SonuÇta Uzaydan Gelmedİler. Ama TÜrban Artik Ayri Bİr Sİyasi Sembol Halİne GelmİŞtİr
the_turk80
04-10-2006, 06:12 PM
bence ordu tamamiyle turklestirilmelidir.
bluekeys™
04-13-2006, 08:49 AM
bence ordu tamamiyle turklestirilmelidir.
arkadaşım senin yazılarını takip ediyorum forumda ama nedense bir tane şöyle ayrımcılığı destekelemeyen bir yazın yok nedemek ordu türkleştirilmeli sen nerde yaşıyorsun bunu bence kendi içinde çöz bir gün çıkıyor çerkezler bu ülkeye dert diye nutuk atıyorsun diğer gün orduya laf atıyorsun kimsin sen bu ülkede yaşıyorsan saygı duymayı sağ duyulu olmayı öğren insanları bir şeyeler inandırıp kışkırtmak için çaba sarfetme tarih kitaplarıyla aran iyi olsaydı bukadar fazla saçmalamazdın ama bunu senin eksikliğin sayıyorum bence artık çığıırtkanlık yapmayı barakta hangi safta yer alman gerektiğine karar ver....
saygılar
zincifre
04-14-2006, 09:50 PM
AKP yalnızca Kemalizm değil kendi görüşlerine ters gelen her düşünce ve kişilerin etkinliğini azaltmaya çalışıyor. ben yaptım oldu ve kimse karışamaz diyorlar, ellerinde iktidar var ve bunu millet için değil kendi menfaatleri için kullanıyorlar.
Ordunun etkinliği kendi görevi çerçevesinde olmalı, ancak siyasete çok fazla girmemeli bu hem orduyu yıpratır hem de demokrasiyi engelleyebilir
eymen
04-21-2006, 05:22 PM
saolasın ellerine salık
drendo
06-25-2006, 10:59 PM
çok haklısın kardeşim ordu gözbebeğimizdir asla sivilleştirilmemelidir sahip çıkalım
GeCeLeR
06-27-2006, 02:33 AM
türke saygıyı bana öğretecek kadar türk değilsin sen !
senin bildiklerim benim unuttuklarıma yetmez...
bana demogoji yapma..
ben yazı karakteri asla değiştirmem ..
ayrıca forumlarda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir o yüzden bunu kimseye karşı kullanmam !
forum kurallarını ve mantığını bilmeden saygısız bir uslupla benimle emreder gibi konuşma ..
Saygılar
GeCeLeR
CaKaLBoT
07-04-2006, 10:17 AM
1.SORUYA CEVAP ....ULU BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün emanetine sahip çıkmış, onu savunmuş,uğrunda çetin ve zorlu yollara baş koymuş, ileriye ve özüne dönük,muhtaç olduğu kuvvetin damarlarında dolaşan asil kanda olduğunu bilen ve İnandığı Hak din le gönül kapısını her daim parlak tutan TÜRK MİLLETİ VE ORDUSU olduğu sürece, değil ampul kafanın akepesi,bekepesi gelse azaltabilir mi? aksine çoğaltır ve çoğaltmıştır.
Bazı insanlar büyük doğar,
bazıları büyüklüğü kazanır,
bazıları da büyük yapılmaya uğraşılır!..
O büyük doğmuştu.
O'nun yetiştirdiği nesil olarak O'na ne kadar yakınsak
o kadar varız.
O'na ne kadar uzaksak o zaman yokuz.
O'nun yokluğunda bunu öğrendik.
O'na Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yolunda yürümeye
devam ediyoruz.
2.SORUYA CEVAP ...bu soruya ordunun etkisi ne oldu ?onu anlamadım.ancak ÖNCELİKLE ''ülkemizin gelişmiş ülkeler arasına katılmasına ve milletimizin de muasır medeniyetler seviyesine ulaşması'' lafını vatanım insanlarının ve gençlerinin onların giyimini,kuşamını,adetini,yozlanmışlığını alması anlamında algılamasını önlemeliyiz.bizi silah ile yenemeyenlerin, bizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağlamalarını,Önce giyimimizden hayat tarzımıza kadar, ahlâki değerlerimizi yıpratmaya başlamalarını,sonra da kendi içimizde bizi bölme çabalarını önlemeliyiz.
GEÇMİŞİNİ UNUTANIN KIRMIZI NOKTALI GELECEĞİ OLUR.
vatansever
07-31-2006, 07:09 PM
Arkadaşlar suçu kimseye yüklemeyin.aynaya dönüp kısaca şöyle bir bakalım.
Kısacası "Milletler nasıl yaşarlarsa öyle yönetilirler.Saygılarımla
İLTERİSKAGAN
08-01-2006, 12:34 PM
- arkadaşlar sizce türkiyede kemalizm tam anlamıyla etkinmidir yoksa AKP hükümetinin iktidar olması ile etkinliği azalmış ve bu azalış sürmektemidir ?
CEVAP :Kemalizm maalesef etkin değil. Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşından, Ölümüne kadar hiç bir Emperyalist Ülke ile konusu ne olursa olsun herhangi bir anlaşma imzalamamıştır. Gazi Paşa ölükten sonra Kin ve fesat kaynağı olan İngilizler ile bir dizi anlaşmalar yapılmışır. Güvenlik ve Ticaret anlaşmaları adı altında Bu ülkelerin Ajan itleri ülkemizde cirit atmaya başladılar. AKP'ye gelince; AKP hükümeti Kemalizmle yakından uzaktan alakası yok malesef. çok konuşuyorlar ama icraat yok. AB için her türlü tavizler verilmektedir. Mesela T. Ceza Kanunu. İnsan Hakları vb.
- Ayrıca ülkemizin gelişmiş ülkeler arasına katılmasına ve milletimizin de muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için Ordunun yönetimdeki etkisi azaltılmalıdır... ?
CEVAP : evet bence azdır. Biz bir polis devleti veya Askeri cunta ile yönetilen bir devlet değiliz. Ama ordu muasır medeniyetler ailesine katılabilmemiz için yönetime daha aktif etki etmesi gerekir diye düşünüyorum. özellikle irtica, ayrımcılığın ve bölücülüğün üzerine katı ve sert tedbirler alması hususunda bizzat etkili olması lazım.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.