Tam Sürümü Görüntüle : Huzurevi kültürümüze terstir yaşlıları unutmak ihanettir / 22 Ekim
KoJiRo
10-22-2007, 07:49 PM
atv ekranlarında yayınlanan 'Sessiz Gemiler' adlı dizi kısa zamanda çok sevildi. Dizide Savaş Dinçel'in canlandırdığı, yaşlandığı için çocukları tarafından istenmeyen Mümtaz Bey karakteri herkesi derinden etkiledi. Mümtaz Bey'in durumu akıllara ömürlerinin son demlerini çocuklarının ilgisizliği yüzünden huzurevlerinde geçiren insanları getirdi. Bu durumu değerlendirmesini istediğimiz ünlülerin çoğu, huzurevlerinin kültürümüze ters olduğunu söyledi ve çocukları ebeveynlerine sahip çıkmaya davet etti. Sadece Berna Laçin yaşlanınca çocuğuna yük olacağına, huzurevinde kalmayı tercih edeceğini söyledi...
KoJiRo
Yalnız yakınlarımıza bile biz bakmalıyız
Ebru Akel (Sunucu-oyuncu)
Değil anne-babamıza yalnız kalan yaşlı yakınlarımıza bile bakmalıyız. Bu çok önemli bir sosyal konu, bir evlatlık görevi. İnsan çocuğu varken çocuğunun yanında olmalı. Geleneklerimizde yaşlı anne ve babaların yeri evlatlarının yanıdır, huzurevi değildir. Yaşlılar ancak kimseleri yoksa huzurevlerine gitmeli. Oraların koşulları da iyileştirilmeli.
KoJiRo
Kızıma yük olmam, huzurevini seçerim!
Berna Laçin (Tiyatrocu)
Herkes kendini yaşlılığa hazırlamalı. Bizde insanlar yaşlanınca kendini köşe yastığı gibi kenara atıyor. Batıda ise kendi işlerini görmeye çalışıyorlar. "Yaşlanayım da çocuklarım bana baksın" demek çok garip. Huzurevi kötü bir yer değil, huzurevine atılmak diye bir şeyi kabul etmiyorum. Tabii oradaki yakınlarımızı ziyaret etmeliyiz. Ben yaşlanınca huzurevinde kendi yaşıtlarımla sohbet etmeyi, tavla oynamayı tercih ederim. Sürekli çocuğumun yanında işim ne?
KoJiRo
Ailesine sırt çeviren kişiler bence alçaktır!
Ayten Gökçer (Tiyatrocu)
Anneye-babaya yaşlanınca bakmamak büyük alçaklıktır. Bunun ekonomik koşullarla ilgisi yok. Yiyeceğiniz bir lokma ekmek de olsa anne-babanızla paylaşırsınız. Huzurevleri kimsesizler içindir. Anne-babalarını yük olarak görenler bir gün kendilerinin de yaşlanacağını unutmasın. Annem 97 yaşında ama baştacımız. Ablamda kalıyor. Ailesine sırt çevirenle arkadaşlık edilmez. Benim kızım böyle şeyleri asla düşünmez .
KoJiRo
Geleneklerimizde böyle bir şey yok!
Behzat Uygur (Tiyatrocu)
Geleneklerimizde huzurevi yok. Kimsenin anne-babasını huzurevine huzur içinde yollayacağını sanmam. Ekonomik sıkıntımız yoksa mutlaka ailemiz yanımızda olmalı. Onlara pozitif enerji vermeliyiz. Beni de şimdiden yaşlanınca ne yapacağımın korkusu aldı.
KoJiRo
Çocuğunu sokağa bırakmakla aynı!
Yüksel Ak (Manken)
Ben yaşlı anne-babasına sahip çıkmayan çocukları anlayamıyorum. Aynı şekilde çocuğunu sokağa bırakan anne-babaları da kesinlikle anlamıyorum. Bence ikisi de aynı şey. Bütün insanlar şartlarını zorlayıp annebabaları yaşlandığında onlara sahip çıkmalı, en iyi şekilde bakmalı.
KoJiRo
Eskiden baştacıydılar şimdi istenmiyorlar
Profesör Doktor Arif Verimli
Eskiden herkes anne-babasına sevgiyle bakardı. Aileler ve evler küçüldükçe yaşlılar istenmez oldu. Fazlalık gibi görüldü. Bu, evladın anne-babaya ihanetidir. Yaşlılara sahip çıkma önemli hasletlerimizden biridir.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.