PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Hafize: Önce oyaladım sonra da 25 Ekim

KoJiRo
10-25-2007, 07:01 PM
Çalıştığı süpermarketi soymak isteyen silahlı ve maskeli kişiyi balta ile uzaklaştıran ve ABD'de günün kahramanı ilan edilen Türk Kızı Hafize Şahin, yaşadıklarını anlattı.

Akşam saatlerinde meydana gelen olayda New York eyaletinin Long Island bölgesindeki babası Orhan Şahin'e ait süpermarketi soymak isteyen kişiyi balta ile kovalayarak günün kahramanı olan Hafize Şahin, olayın kendisinin yalnız olduğu sırada yaşandığını söyledi.

Soygun olacağını hissettiğini ifade eden Hafize, "Saldırgan içeri girdi ve silahı doğrultarak para istedi. Ben de birden şaşırıp alarmı aradım ama bulamadım. Bir ara sinirlendi alarma basmaya çalıştığımı görüp beni uyardı. Benden parayı istedi. Ben de elim kasanın üzerinde dolaşıyor gibi yapıp onu oyaladım. Hala alarmı arıyordum. Sonra alarma bastım 'parayı ver' dedi.

'Tamam' deyip oyalamaya çalıştım. O arada tezgahın altında balta vardı. Onu alıp kendimi korumak istedim. Silahın sahte olduğunu düşünüp kasanın oraya gelince öyle saldırmak istedim. Bir kaç kez müdahale etti ama sonra kaçtı. Dışarı çıkıp peşinde gittim, kaçıp gitti. Melez zenciydi. Şimdi nasıl yaptım bilmiyorum. Silahın sahte olabileceğini düşündüm. Polisler gerçek olabilir diye uyardı" dedi.

Yıllar önce aynı olayı yaşayan baba Orhan Şahin ise "Benim de başımda böyle bir olay geçmişti. Ben adamı yakaladım ve omzuna iki balta attım. Onlar kaçtı ama polisler yakaladı. Ben devamlı gidip geleceğini tahmin ettim. Elektrikli kilit koydum, kamera sistemini değiştirdim. O zamandan beri böyle bir şey olmadı. Ayağım kırılmıştı. O yüzden burada bulunamadığımdan kızımı tek bulunca değerlendirmek istediler ama Allah'a şükür bir şey olmadı" şeklinde konuştu.