![]() |
Beceriksiz
Beceriksizlikle suçlanır bazı insanlar, Her kişinin bir beceri yanı vardır. Becerilecek işe bağlı,beceriler, Sonu düşünülmeli Becerilecek işin. Boş şeyleri becermektense Becermemek en güzelidir. Kişinin... |
Bekledim.......!
Yetmezmi bu arzu bu kadar istek? Sabır ile o günleri bekledim. Giden gitti gelen anlattı durdu, Gel diğecek hep o sesi bekledim.... |
Bekleme Boşuna
Bekleme bu faniyi sen ölünceye kadar. Sersemce bir laf işte kendine verme zarar. Aşkın gözü kör derler,beklemek neye yarar, Yazan yazmış yazıyı,benden artık bu kadar... |
Beklemekteyim...
Belki uzak,belki günün birinde, Sevdalı gönlünün derinlerinde, Aşkın ateşinin yangın yerinde, Sevgimi bulmanı beklemekteyim. Peşimden koşarken hüzün sürüsü, Özlem duygusudur, onun gerisi. Bir bahar akşamı, gece yarısı, Kapımı çalmanı beklemekteyim... Yolunu beklerim dönersin diğe, Neden çekip gittin bilmem ne diye, Kalbimdesaklıdır kutlu hediye, Alacağın günü beklemekteyim... |
Bela İçimizden Gelir
Ülkeme her bela içinden gelir, Dışa bağımlılar gücünden gelir, Hem maşadır hem herşeği o bilir, Soysuz basınların gücünden gelir... Sever olur azar azar sömürür, Ağaç kurdu gibi içten kemirir. Çıkar için sırrı açığa verir, Kanı bozukların içinden gelir... Şehitler kanıyla yoğrulmuş Vatan, Hazimete uğrar Yurdunu satan, İzin verirmi ki Toprakta yatan? Bir olmak Türk'lüğün gücünden gelir... Seyfet der bu hinler akrep gibiler, Fırsat bulduğunda sokup giderler, Asırlardır ders veririz almazlar, Savunmak Sahibin gücünden gelir... Seyfet Bozçalı |
Belli Değil
Artık önümüzü göremez olduk, Yokuş belli değil,düz belli değil. Hayat akışında kontrölsüz kaldık, Bakar lakin gören göz belli değil... Kesmiş bıyığını uzatmış saçı, Takmış küpesini,giymiş sitreci, Bacı desem duyarmı ki utancı, Oğlan belli değil,kız belli değil... Erkek kadın konserlere koşarlar, Müziğin sesiğle ağlar,coşarlar, Çılgın gibi sanatçıya koşarlar, Hasta belli değil,sağ belli değil... Sevgiden,saygıdan haberi olmaz, Gününü gün eder,hak hukuk bilmez, Yaban atı gibi kontrole girmez, Kontrolü sağlayan yer belli değil... Seyfet der ömrünü verme hebaya, Hürmet gösterelim ana-babaya, Bu ortamda çok muhtacız duaya, Çünkü gidilecek yer belli değil... |
Ben
Tuzağa düşen benim,Tuzağı kuranda ben, İyilik sembolü benim,Kötülük timsali ben. Zamanı harcayan benim,Mutluluğa varan ben, Benim tek düşmanım var ki,Dönüp baktım o da ben... 26.03.2006 |
Ben Buyum......
Ser koymuşum ben bu yola,sorarlarsa işte buyum. Kimseler değiştiremez,can çıkmadan çıkmaz huyum İçmişim Hak şarabını Ben Rahman'ın bir kuluyum... Her devirde bir asırım,zamansızlıktır kusurum, Gönülde tutsaklar gibi,nefislerime esirim. Şiir oldum beste, beste, O'nu haykıran deliğim... Ayrılmadım Hak yolundan,düşmedi zikir dilimden, Özlemimden,vuslatımdan,kimse alamaz yolumdan, Hiç korkmadım ki ölümden,ben o yola gönüllüyüm... |
Beni bu hallere salan bulunmaz
Yıllardır hasreti yanar içimde, Beni bu hallere salan bulunmaz. Fethetmiş gönlümü,kendi görünmez, Aşkın ateşini salan bulunmaz... İnsanlar fanidir,zamanlar nöbet, Bu nöbete herkes uyacak elbet, Bir gün musallaya yatarsın elbet, Sela verip namaz kılan bulunmaz... Gönül verdin,gönlüm çaldın yok oldun, Bu kadar kin olmaz artık çok oldun, Ben seni düşündüm,sen elin oldun, Ağır hastalıktan çaren bulunmaz... 29.10.1986 |
Beni Unutma!
Bu fani alemde unutmak kolay, Aldatmayı,aldattıklarına say, Zaman durmaz,geçecek tabi hay,hay, Hep sana yöneldim,beni unutma... Herşeyimden de çok seni severdim, İsteseydin o an canım verirdim, Tüm varlıkta tecellini görürdüm, O mahşer yerinde beni unutma... Daim dudağımda Resul'ün adı, Ayet'in,Hadisin doyumsuz tadı, Sevdiğin Nebi'nin yüzü hurmeti, Bu garip kulunu,görde unutma... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:39 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.