![]() |
Ülkemiz birdir.
Ülkemiz birdir fakat ırklarımız ayrıdır. Her bölge insanının yaşamları farklıdır. Bu farklı yaşamlara, hoş görüyle bakalım. Bizden değil diyerek suçlu aramayalım. Hükümetle vatandaş barışık yaşamalı. Karşı düşüncelere farklı davranmamalı. İnsanlar birleşerek, bir devlet oluşturur. Değişik kültürleri bir yerde buluşturur. Düşünmek suç sayılmaz, eyleme geçmeyince. Taraftar toplayamaz doğruyu seçmeyince. Hukümetler bizleri, sadece yönetirler. Onlar ebedi değil bir gider bir gelirler. Vatandaşlar olarak özgürlüğü seçelim. Özgürce yaşamanın kıymetini bilelim. |
Vatan
Vatan hepimizin kimse bölemez.. Düşmanların asla, güçleri yetmez.. Akıllı insanlar, oyuna gelmez.. İki yüzlülere, inanmayalım.. Sahtekar insanlar,rahat duramaz.. Türkiye kalkınsa, mutlu olamaz.. Yer gök rahmet olsa, onlar alamaz. Bu dünyada onlar, lanetlenmiştir.. İşleri güçleri fitne salmaktır.. Bütün hevesleri, yakıb yıkmaktır.. Yıkılan enkazdan, çalıp çirpmaktır.. Şeytan arıyorsak, işte bunlardır.. Ey dostlar inanın, doğru olana.. Düşünceniz olsun, devletten yana.. Sahtekarlık fayda, vermez insana.. Dürüst inananlar, mutlu olurlar.. Devletin malını, çalıp yiyenler.. Hile ile halktan, oy isteyenler.. Halkı deyil menfa,atı sevenler.. Sakın ola bizi, aldatamasın... |
Vatanımız
Vatanımız çok güzel,kiymetini bilelim. güvende olmak için hep el ele verelim. Atatürk liderimiz,bunu kabül edelim... Onun ilkeleriyle, devlete yön verelim.. Bu vatan hepimizin, asla ayıramayız. Layık devlet olmazsa, huzurlu olamayız... Dındarlık taslayanlar, din elden gitti diyor.. Hizmet ettiği dinin, amacını bilmiyor.. Dinler ortadan kalkmaz, bunu böyle bilelim. Hurafelere deyil, doğruya inanalım.. Cumhuriyet layıklık, sonsuzadek yaşasın.. Bunlar olmazsa olmaz, bunu herkes anlasın.. Bu topraklar bizimdir, bunlardan geçemeyiz.. Bu rejim yaşayacak, asla taviz vermeyiz.. |
Yalnızlık.
Yalnız kalmak zordur dayanamaz sın. Zamanla yük olur,taşıyamaz sın. Aklın hep takılır,geçmiş gün lere. Yanlızlığın tadını,anlayamaz sın. Habüki yalnız çok, mutlu olunur. Öyle sır vardırki, yalnız bulunur. Gayıpten haberler,gelir insana. Bazen de acayıp sesler düyülür. Yalnız kaldığında düşüneceksin. Sonunda makama,erişeceksin. Kötülük aklından,hiç geçmeyecek Kalbinle Allah'ı zikredeceksin. Tasalanma eğer,yalnız kalırsan. Allah seninledir,nerde olursan. Gönlünü ferah tut,kendinle konuş. Mutlak yardım gelir,darda kalırsan. |
Yaş ilerledikçe.
Yaş ilerledikçe,tecrüben artar. Hayat terazisi dosdoğru tartar. Gönül efkarlıdır,muhabbet arar. Kafana göre dost,bulabilirsen. Günümüzde dostlar, vefasız oldu. Manevi duygular,maddeyle doldu Gönül bahçelerinin,gülleri soldu. Yeniden ekilse,yetişmez artık. Hayattan umudu,kesmemek lazım Her zaman gönlünü hoş tutmak lazım. Muhabbet edecek,sadık dost lazım. Gönüllerde sevgi,muhabbet varsa. Dostluklar geçmesin,kalıcı olsun.. Mutluluk ve huzur bizimle olsun. Gönüller yasla değil,sevgiyle dolsun. Bunlara katlanan,yürekler varsa |
Yaşım altmışı geçti
Yaşım altmışı geçti-gönlüm kırkbeş yaşında. Bazen keşke diyorum- olsam yolun başında. Ne yazıkki yol bitti-artık sona yaklaştık. Bize lazım olan şey-dostluk ve arkadaşlık. Ben dostumu severim-onda kusur aramam. Bilirim hiç kusursuz-bir arkadaş bulamam. Arkadaş bildiklerim-bana nasılsın sorsa. Benim tek istediğim-bir gönül dosatum olsa. Iyı günde dostların-etrafında dolaşır. Düşmeye başlayınca-hepside uzaklaşır. Çok dostlarım var idi-her zaman ararlardı. Yemek içmek olunca-hep beni sorarlardı. Anlatmakla tükenmez-çok şey geldi başıma. Bu dostlarım hiç bir şey-katamadı aşıma. Allahıma çok şükür-hiç bir hastalığım yok. Tek üzülduğum nokta-neden gönül dostum yok. |
Yaşlılık.
Yaşım ilerliyor üzülüyorum. Bu dünyayı boşa geçirdim diye. Bazen dertli dertli düşünüyorum. Boş vermek elimden gelmiyor niye. Şöyle geçmişime bir bakıyorum. Çok olaylar geldi geçti başımdan. Bazende sonumu düşünüyorum. Dıyorum ey felek anla halimden. Hem iyilik gördüm hemde kötülük. Hepsinde de doğru bir yol aradım. Bazan bulamadım bazanda buldum. Yazık ki hiç biri kalan olmadı. Artık şimdi kaldım kendi kendime. Geçen seneleri yargılıyorum. Ne ettiysem ettim kendi kendime. Allah'a yalvarıp af istiyorum. Çalıştım kendime bir dergah yaptım. Orada Allah'a zikrediyorum. Kötü amellerden feragat ettim. Ruhumu kemale erdiriyorum. |
Yıne dert aldı beni
Yine dert aldı beni-,dinleyin anlatayım. Başımdan geçenleri-sirasıyle yazayım. Çok şey geçti başımdan-hangisini yazayım. Bir çoğunu unuttum-nereden başlayayım. Tam onyedi yaşımda-gurbet ele ulaştım. Güzelim türkiyemi-karış karış dolaştım. İlk gurbete çıkışım-evden kaçarak başlar. Nereye gitti diye-zavallı anam ağlar. Köyden geldim rizeye-dolaştım meydenlerı. Sordum nereden kalkar- gurbet arabaları. Bindim bir otobüse- yollandım trabzona. Dediler trabzondan- araba var samsuna. Biraz gezdim dolaştım-trabzon çarşısına. Akşam altıda bindim-samsun otobüsüna. Samsunu gördüğümde-hem sevdim hem şaşırdım. Samsun sokaklarında-saatlerce dolaştım. Samsundan yavaş yavaş-yollandık ankaraya. Benden selamlar olsun-hem ana hem babaya. Dağlar ovalar aşıp -ulaştık ankaraya. Vatanımdan ayrıldım-dağlar girdi araya.... Benim gençlik yıllarım -geçti şantıyelerde. Gider çadır kurardık-- bilmediğim yerlerde. Bu hikaye uzundur--burada kesiyorum. Bunları okudukça--çok hüzünleniyorum. |
Yorumsuz.
Bir akademisyen çıkıyor,rejimi beğenmiyor.. Kemalistler gericidir,bunu tartışalım diyor. Bunları söylerken,Avrupa’yı örnek gösteriyor. Bize sorarlar bu adam kim,her yerde resmi var diyor. Bizler bunları hayretle izliyoruz,ve çok üzülüyoruz. O toplantıdaki siyasi görüş,aynı midir bilemiyoruz. Bana sorarsanız,bu Avrupa birliğine çok güveniyoruz. Onlar bizi bölmek istiyorlar,neden anlamıyoruz. Çıkar peşinde olan bazı bilim adamlarımız vardır. Onların söylediklerine inanmak isteyen siyasilerde vardır. Kimisi şan şöhret peşinde bunlara her şey mubahtır. Fakat Atatürkçülük gericiliktir diyen kafalar kesinlikle ahmak tır. Atatürk yok olmuş yenilmiş bir orduyu yeniden diriltti. Memleketi işgal eden düşmanları o keskin zekasıyla elt etti. İnsanları modernize ederek uygar medeniyetlere taşıdı. Kadınları köhneleşmiş zihniyetin elinden kurtarıp insan yaptı. Böyle bir insanın kurduğu düzene gericiliktir diyenler. Bunlar profesör de olsa yinede bir şey bilmeyenler. Ben bu cahil kafam ile bunlarla her yerde tartışırım. Bilim adamı deyilim amma yinede hepsini şaşırtırım.. Bana bu gücü nereden alıyorsun diye sorarsanız. Bu gücü damarlarımda kı asıl kandan aldığımı söylerim. Ben memleketimi ve milletimi çok sevdiğimi söylerim. Vatanımdan ve milletimden ayrılırsam yok olur sönerim... |
Zengin olmak
Zengin olmak uğruna,senelerce çalıştım. Boş oturamıyorum,bu hayata alıştım. Bir zamanlar işlerim,gayet güzel giderdi. Çok yardım sever idim,herkes beni severdi. Çarşıda ve pazarda,gayet kibar yürürdüm. Her imkana sahıptım,ne ararsam bulurdum. Sonraları işlerim,başladı bozulmaya. Obana dost olanlar,başladı ayrılmaya. Bilirdim bu dünyada,düşenin dostu olmaz. Parası kalmayanın arkadaşıda kalmaz. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.