![]() |
İyi ki varsınız
Dolmuşken dertlere, tasalara Savaşırken hastalıklarla Anladım ki yeniden Yaşamaya değer bu dünya Dualarım sizinle yaşadıkça İyi ki varsınız İyi ki sadece kötülerden İbaret değil bu dünya Yolunuz açık olsun Allah yanınızda İyi ki satın alamıyor Her duyguyu, her insanı para Ayşe Adlım |
Kaderi yenmek
'Boşver aldırma, bırak her şeyi kadere' demek, korkaklık bence Onu yenmek istiyorum 'Kader sen nesin,çekil yolumdan' deyip, yürümek hatta koşmak istiyorum Ayşe Adlım |
Kafam dumanlı
Bugün kafam dumanlı Beynim uyuşuk Aylardan sonra Bozdum diyeti inadına Tuz karıştı kanıma Sabah gördüm Güller de tomurcukta Sönmüş hissediyorum kendimi Değil, güller umurumda Ayşe Adlım |
Kalmadı
Çok çıkma karşıma öyle Söz kalmadı yazacak Aşk oldun, özlem oldun İsyan oldun kalemimde Senin için söyledim Tüm sihirli sözlerimi Estim, yağdım, gürledim His kalmadı yüreğimde Ayşe Adlım |
Kapsa
Yüreğimi kapsadın Beynimi çoktan Şimdi sıra dudağımda Onu da kapsasana Ayşe Adlım |
Katilin babası
Genelde Türklerin rağbet ettiği Dr. Seyit beyin muayenehasinde bekliyordum. Çeşit çeşit insanlar; çocuklar, tombul Türk hanımları, bıyıklı kara yağız erkekler, Türkiye'den yeni gelmiş gelinler, bir iki de Alman vardı bekleme salonunda. Yanımda o tombul hanımlardan biri oturuyordu. Can sıkıcı ortamı yumuşatmak istercesine bana -Nerelisin kızım? diye sordu. -Kayseriliyim teyze. dedim. -Kayserili Burhan'ı tanır mısın? -Evet tanırım. Burhan babamın bir tanıdığı. Hemşehri olduğumuz için birkaç kez ailece görüştük. Yalancı, ikiyüzlü, ******** bir herif. Tanıdığım ilk gün içini okudum onun ve hiç hoşlanmadım. Bir keresinde yalancı olduğunu yüzüne vurunca babamdan azar işitmiştim. Kadın içini çekti -Katilin babası diye devam etti. -Onun oğlu oğlumu öldürdü, benim yavruma kıydı. Allah onun da ciğerini yaksın diyerek ağlamaya başladı. -O senin oğlun muydu teyze? Çok üzüldüm. Allah sabır versin. dedim. -Arkasından ateş etmiş, yere düşünce tekrar vurmuş yavrumu ölsün diye. Allah onun cezasını versin. Kadın yakınmalarını sürdürürken, sırası geldi. Ben de sırf Burhan'la hemşehri olmaktan doğan bu zor durumdan kurtulmuş oldum. Sema teyze (Burhan'ın karısı) , çocukları Çiçek ve Cengiz babalarının aksine çok iyi, sevecen insanlardı. Hele Cengiz o kadar sakin, o kadar sessiz, o kadar terbiyeli bir çocuktu ki! Onun katil olduğuna hala inanamıyorum. Olayı duyduğumda ölenden çok onun için üzülmüştüm. O.... babası kendi emelleri için çocuğun hayatını mahvetti. Kendi yapamadıklarını ona yaptırdı. Cengiz'i kötü yollara o teşvik etti. Bir de baktık ki, Cengiz eroin satıcısı olmuş, eroin kullanmaya, silahla dolaşmaya başlamış. Sonunda da arkadaşını vurmuş. Cengiz Almanya'da cezasını doldurunca sınır dışı edilmiş. Askerliğini yapmak üzere Kayseri'ye gelmiş. Bunu duyduğumda onu tekrar görmeyi o kadar çok istedim ki. Nedense onun kötü durumda olduğunu, yardıma ihtiyaç duyduğunu, insanlardan yakınlık beklediğini düşündüm. Ona 'Cengiz, sen çok iyi bir çocuksun.' demeliydim. Ben hep söylerim 'Allah beni seviyor' diye. Ne zaman içimden böyle masum istekler geçse, bir de bakarım gerçek olur. (Teşekkür ederim Allahım,içimden sevgini eksik etme ve Seni her an hatırlamam için bana yardım et.) O günlerde bir büyük markette acele acele bir şeyler alıyordum. Döner merdivene yaklaştığım sırada uzun boylu bir adamın yüzüne takıldı gözüm. Cengiz'in yüzüydü bu. İnanamdım, evet Cengiz'di. Sadece boyu uzamıştı. Beni tanıyıp tanımadığını bilemezdim. -Cengiz dedim. Elimi uzatıp merhabalaştım onunla. -Ben Ayşe ablan, tanıdın mı? diye sordum. -Evet dedi o utangaç tavrıyla. Nasılsın diye sorduğumda, iyi olduğunu, haftaya askere gideceğini söyledi. Sonra birbirimize iyi günler dileyerek ayrıldık. Bu kısa görüşmede hiç eski günlerden bahsetmedik. Ona söylemek istediklerimi söyleyemedim. Ama sanıyorum onun için üzüldüğümü ve hakkındaki iyi dileklerimi anlamıştı. Yolun açık olsun Cengiz! Ayşe Adlım |
Kaybettim baba
Hani demiştinya Kızım arkadaşını bulmuş sonunda diye Kaybettim baba Senin gibi yok oldu birden Onu siz mi çağırdınız Öyle söylemişti gitmeden Ayşe Adlım |
Kıyamam
Ele veririm kendimi Bakamam gözlerine Kıyamam bir tanem Yakamam ateşime Ayşe Adlım |
Kıyaslama
Benim sevgim ölçülmez Hiçbir değerle Ne bir soruya cevap Ne de ölümle Kıyaslama sakın Başka biriyle Ayşe Adlım |
Kızlar
Bugün öğüdünü tutmadım dede Yaşlı bir amcanın yolunu kestim Bekleyemedim geçmesini Bastonuyla yavaş yavaş böyle Güneşse tepemde 'Aman boşver, dedim Tanımıyorum ki, koca şehir Dedemin zamanı mı kaldı Saygı kime, hürmet kime Eskidenmiş hepsi de' Özür dilerim dede Bekleseydim o ihtiyarı keşke Yeterliydi değil mi Onu sevindirmek bile O pişmanlıkla yürürken Dalmışım bir an Baktım ki, gülümsüyorum herkese Millet demiştir ki, deli mi ne Sen derdinya 'Kızlar her istediğini yerse ....... olur, diye Bacak bacak üstüne atma Sakız çiğneme' Onlar geldi aklıma Kızardım içimden evvelce Niye hep kızlar Kızlar kahve içmez Kızlar konuşmaz Kızlar uyumaz 'Gavur mu kızlar dede' Diyesim gelirdi de Yutkunurdum Seni üzmeyeyim diye Of dede... Kızlar artık konuşuyor car car Sakız çiğniyor cakkıdı cakkıdı Kahve içiyor, rakı bile Yatıyorlar öğleye kadar Takılıyorlar internette Çoğunun derdi Zengin koca, ev, araba Bir ellerinde cımbız Bir ellerinde ayna Yine umurlarında değil dünya Nerde yanlış yapıyoruz acaba Ayşe Adlım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.