![]() |
Perdeler
Hayatin icinde sen ayri bir ruya Ask dolasiyor her yerde aheste Bir gul nagmesi gibi acil baharla Perdenin ardindan bana gulumse Saclarini savur serin ruzgarlara Ucursun seni engin mavi denizlere Bir sir gibi hasir nesir oldugun askla Endamin aksediyor acdigin perdelerde Ozlemle kurumus kirmizi dudaklarinla Ihtirasla op beni ama kimseye soyleme Bana ait butun asklarini gonlunde sakla Gun isigi icine sinsin actigin perdelerle Uyan ask sarhosu buyusuyle sabahlara Ruzgar savursun bedenini seffaf elbisenle Bitmeyen bir masal icinde prenses gibi guya Zarif parmaklarin dokunsun acilan perdelere Zihni Ozselmanoglu |
Rahmetli Nenem
Kurumus guz yapraklari duserken Seninle beraber cocuklugumda Yasli ellerin kurana sinerken Her zaman sukur ederdin allaha Sen evlatlarini yolcu ederken Sefkat verdin oksuz torunlarina Fani dunyada zaman ilerlerken Bir hayal oldun esen ruzgarlarla Mezarinda nur icinde yatarken Gunlerin amansiz sicaklarinda Cennette ilahileri dinlerken Kavusacagim elbet bir gun sana Gocup gittin ben delikanli iken Mevsimlerin huznu senden hatira Siyah carsafinla sevgili nenem Seni gormek isterdim son bir defa Allah mekanini cennet ederken Ismin kalmis aci mezar tasinda Sen hakkin rahmetine kavusurken Biz oksuz kaldik bu garip dunyada Zihni Ozselmanoglu |
Renklerin Tonu
Havada nem bulutlar islak Yapraklar dokulurken renkleri sari Agaclar titriyor sogukta ciplak Bir hunerle hakim sonbaharin tonlari Bulutlar kumelesmis yagmura gebe Kalpleri titreten ugursuz kara O anda yapraklar ve sen sade Yagmur can veriyor hararetli topraga Matem yuklu gectigimiz yollarda Uyanilmaz ruya icinde karanlik gunler Hatiralarin zevki kalirken akillarda Ruzgarla yapraklar havada gezer Guzun etkisiyle kurumus dudaklarinda Guftesiz nagme mevsimin renkleri Damla damla suzulen gozyaslarinda Kulaklarini cinlatiyor ruzgar sesleri Ezelden sabirsiz acaip telasla Acimasiz renklerin tonlariyla mevsim Dayanilmaz ozlemin icinde askla Gozlerinin huznunde ben ebedi esirim Zihni Ozselmanoglu |
Renksiz Dunya
Mutlu hatiralar elimde tek kalan Disariya bakiyorum camin ardindan Renksiz her sey sanki siyah beyaz Saatler geciyor Caliyor yalnizliktan Kirilmis kalbim haberin yok senin bundan Tuzla buz olmus hayallerin kahrindan Terkedilmis diyari kirip gecirmis ayaz Yagmur damliyor kirik dallar arasindan Kim derdi ki huzun gelecek sonradan Mahrum birakacak beni askindan Tesellim oldu dokulen yapraklarla guz Sevgilim tat almiyorum sensiz dunyadan Zihni Ozselmanoglu |
Sabah
Ince bir isikla aydinlanir Perdeler ardinda sessiz oda Hayat seninle gecen masaldir Gece teslim olurken sabaha Benliginde ruyandan iz kalir Cehreni aydinlatirken ayna Yuzunde nur huzunle uyanir Gozlerinde mor renkli bir halka Kuru bir yaprak gibi sacilir Gunes dagilirken saclarinda Sabah gonlunu celer kacirir Ismin sir gibi dudaklarimda Zihni Ozselmanoglu |
Sabah Ve Guzel
Sabah misil misil uyuyan guzel Hemen karsisinda gizemli ayna Davet ediyor ruyalarima gel Gecen yillari hayatindan sayma Ask bir misal gullerle kapli her yer Yari dogru yari hayal aklinda Ayna der senden baska yoktur guzel Kuru bir tebessum dudaklarinda Zihni Ozselmanoglu |
Sacinin Her Teli
Birak dokulsun sacinin her teli, Dalgalansin incecik omuzlarinda. Gerektiginden fazla sevme beni, Askin buyusu kaybolur gider sonra. Diz cokmus tutarken belini, Tanrim yalvaririm dur de zamana. Sonduremiyorum yuregimdeki alevi, Bu ne bicim cazibeli bir asksa. Saclarini ruzgar gormesin sakla, Oksatma onlari benden baska kimseye. Seni dusunmeden gecmiyor bir saniye, Seviyorum galiba gerektiginden fazla. Gecse de aradan epeyi sene, Ruzgar hala kiskaniyor sevgimizi. Ask benim sevgilim her an yaninda, Seni sevdigim kadar sevmedim ben kimseyi. Zihni Ozselmanoglu |
Salincak
Sallaniyosun tahta salincakta. Basini geriye atmis, Ayaklarini itiyorsun bosluga. Cicek desenli renkli etegin, Ahenkle sallaniyor ruzgarla. Saclarin acik ucusuyor telleri, Sallandikca gidiyorsun semalara. Kahkahalarin yankilaniyor etraftan, Donuyor gerisin geriye yine sana. Terliginin biri dusmus cimenlere, Digerinin yarisi sallaniyor ayaginda. Durmak yorulmak bilmiyorsun, Sulun gibi ucuyorsun havalarda. Zihni Ozselmanoglu |
Sana Ait
Tadi tuzu kalmayan diyar Hersey yerli yerinde sabit Askin icine sindigi esyalar Hatiralarin tumu sana ait Saatler sesiz bocalar Bogulurken yaslara vakit Dokulurken kuru yapraklar Mevsimin huznu sana ait Saclarin ruzgarla tarumar Aska ulasmak o anda basit Diller cozulur anlatmaya baslar Dokulen kelimer sana ait Kac defa yaratti seni bahar Guller kadar zarif ve nazik Saclarin istahla havada ucar Gonlumde ne varsa hepsi sana ait Zihni Ozselmanoglu |
Sana Anlatsin
Bir kader aninda birlesir yollar Beni boyle yalniz birakma sakin Yuzun sonbaharda gul gibi solar Sen ezelden beri askla arkadassin Gokte ihtisamla parlayan yildizlar *******de yuzunu aydinlatsin Sana hayranlik duyan kalpler Seni hatirlayip aksamlari aglasin Zamanla gecip gider hatiralar Seviyorum sesleri ruhunda yankilansin Sayende yasadigim bu kacinci bahar Cicekler gonlunde yeserip acsin Beni saran bu tuhaf duygular Senin ismini defalarca mirildansin Ayagina getirdigim butun asklar Ne kadar sevdigimi sana anlatsin Zihni Ozselmanoglu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:27 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.