![]() |
Deli GENÇLİK.
Bu ne dolmaz çiledir,bu ne mihnettir verdiğin, kendi kendimize yabancıyız,nasıl derttir verdiğin, bir damlası bile kalmıyor o deli gençliğin, içinde can,erim erim eriyen ettir verdiğin. Metin Salihoğlu |
Deli gençliğe eremez oldum.
Sanki asırlar var arada, yeri bilinmez nasıl nerede, rüyalarda olsun bir kerede deli gençliğe eremez oldum. yenildim yıllara şu son demde, brden yorgun, gönül elemde akıl kağıt,fikir kalemde, mazinin hesabını veremez oldum. Metin Salihoğlu |
Deli gönlüm.
Hep sevdin,hep sevdalandın gönlüm, parça parça bölündün taşlar misali, her bir parçan bir dağda kaldı. hep güzellere inandın,kandın gönlüm, güvendiğin sevdalar uçtular kuşlar misali, yine de aklın bir başka sevdada kaldı. Metin Salihoğlu |
DELİ GÖNÜL DURULUR Birgün.
Artık bir bulmacayı çözdüm, içten yangın dıştan közdüm, boşa üzüldüm boşa üzdüm, ömür defteri dürülür birgün. hayata isyan ettim azdım, aklı yordum fikri bozdum, bazen sarhoş oldum sızdım, elbet hesabı verilir birgün. aşıktım etten kemiğe nazdım, kahır dolu şiirler yazdım, yare küstüm kendime kızdım, deli gönül durulur birgün. az şeylerden çoğu sezdim, kimini sevdim kiminden bezdim, ömrümce ne alemler gezdim, bu beden yorulur birgün. bazen açıktım bazen gizdim, kendi yolumu kendim çizdim, nereye gittiği bilinmez izdim, gidilen yollar görülür birgün. geceydim,soğuktum buzdum, dinmez tipiydim yağdım tozdum, çığ oldum çiğnedim ezdim, gün olur bahara erilir birgün. her dediği yapılır sözdüm, tutan eldim gören gözdüm, engin ovalar gibi düzdüm, önüme duvarlar örülür birgün. rüzgarların önünde köksüzdüm, akılda yetim,fikirde öksüzdüm, cahildim,deliydim,yüksüzdüm, sırtıma yokluğum sarılır birgün. kaç mevsim yaşadım güzdüm, gönül ipliğine hicranları dizdim, ağlayan beden gülen yüzdüm, gönülle beden darılır birgün. gökyüzünde parlayan yıldızdım, alimdim,veliydim.yaldızdım, petekte bal,sofrada tuzdum, herşey birbirine karılır birgün. sema,da ney,semahta sazdım, tuttuğum oruç,kıldığım namazdım, başkasına ümit bağlamazdım, varlığım toprağa serilir birgün. mala mülke sevdaya dalmazdım, haram, nefeste olsa almazdım, şu alemde kimseye yalvarmazdım, o ilahi huzura varılır birgün. hiçbir kulu birbirinden ayırmazdım, zalimi,güçlüyü,haksızı kayırmazdım, kimseyi küçük görmez buyurmazdım, tarafsız mahkeme kurulur birgün. etrafıma ışık,kendime fersizdim, hakka kul,zalimlere arsızdım, kum taneleri gibi yersizdim, ebedi adresim verilir birgün. Metin Salihoğlu |
Divane GÖNÜL.
Kırıldı kanadı açamaz, daldan dala uçamaz, dünyasından geçse bile sevdasından geçemez. Metin Salihoğlu |
Dosta NASİHAT.
Kendi kendini yerme, kimseyi küçük görme, eden bulur dünyası, onura zarar verme. Metin Salihoğlu |
dostlar, ANTOLOJİ YAMAN ŞANS.
Antoloji yaman şans kuranlar dert görmesin, şairlere hemen şans verenler dert görmesin. sayın şiir meraklıları, şairleri burda görün, takdir edilmek hakları okuyunca puan verin. Metin Salihoğlu |
DostlaRA SİTEM.
Bir lokmamı bile ortak yerdiler dostlarım, hep aldılar bilmem ne verdiler dostlarım, şimdi yaralı kuşlar gibi yalnız kaldım, hani can.ı gönülden severdiler dostlarım. Metin Salihoğlu |
Dostlarım.
Ey dost diye acı kahvesini içtiklerim, ayrılıktan söz etmeyin,ölmek daha kolay, hiç olmazsa acısını duymayız derim, yaşamak,hele bir sabaha çıkalım kolay. her sabah bir dert,kimi götürdü gece, hangi dostum son gördüğüm oldu bilmem, sabaha kaç salavat getirdi gece, hangi dostun ömrü,kördüğüm oldu bilmem. gün geçmiyor ki,bir tanıdık gitmesin, bir dostluk bitmesin,bir yudum su gibi, ve gönül istiyor,zaman kimseyi eksiltmesin, ömürler yenilensin,sevmek duygusu gibi. aldandılar yıllara,bunları şunları yedirdi, nice dertleri geçtilerde göze geldiler, hayat,ömür denen kurşunları yedirdi, bir bahane,baş ağrısına dize geldiler. Metin Salihoğlu |
Dostum OSMAN YAĞMURDERELİye
Kır çiçekleri kokardı gülüşün, tan yerleri gibiydi gelişin, şakalarından biriyse ölüşün, acımız azalır biter Osmanım.. sanamıydı hayatın sitemi kastı, çıkardı böldü ki hesabı kesti, sensiz bıraktı yareni dostu, hasretin gökleri tutar Osmanım. sende kolondaydı bende boyunda, yenilmek yoktu ikimizinde huyunda, yalnız bıraktınya beni bu oyunda, acabalar içimde tüter Osmanım.. hiç dönmezdin verdiğin sözünden, kayboldun gittin karanlığın izinden, ağlamayıda öğrendim senin yüzünden, kalbim gözyaşlarımda atar Osmanım. şarkıların mı yoksa benmiyim yetim, dizilerdede olmaz böylesi bitim, solmuş sararmış isimsiz otum, bedenim yerlerde yatar Osmanım.. aklım fikrim ermiyor feleğin işine, nasılda takıverdi birden peşine, zamansız götürdü musalla taşına, acı haberin zehirden beter Osmanım. doğarken bellidir gidişin yönü, onca Peygamberler nerdeler hani, Cennette bitsinde yolculuğun sonu, yükselen dualar yeter Osmanım. Metin Salihoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.