![]() |
Televizyon
Odamızın başköşesindedir yeri Akşam oldu mu Herkes toplanır karşısına Bu geldi geleli Ninem masal okumuyor bana Seyrederken gülerler, eğlenirler Sinirlenirler bazen, nedense? .. Derya Altıntren |
Takvim
Eskiden Çizgi çizip duvarlara Çöleğe taş atarlarmış Geçen her gün için. Şimdi öyle mi? Bütün evlerde Sayfa sayfa Duvarları süslüyor takvim! Derya Altıntren |
Uçan Balon
Yolda yürürken Bir uçan balon gördüm Yükseliyordu ağır ağır Damların üstünden Ben de Büyük bir sevecenlikle Uçtum gittim Onunla beraber... Derya Altıntren |
Üçgen
Sevgi. DÜnyanın bütün güzelliklerini Mutluluğu doya doya tattırır insana Bir üçgen kurun kafanızda Bir ucu silahlar olsun Diğer ucu cehalet Öbür ucu da kin olsun Sonra, İyi tanıyın bu vahşet alanını Ve şöyle yazın; 'DİKKAT! TEHLİKELİ BÖLGE' Sonra okutun bütün insanlara... Derya Altıntren |
Yıldızlı Dizeler
Bir yıldız Göz kırpar Çağırır beni yanına Hey yıldız Ben gelemem İn buraya… Yıldızları göktarladan Avuç avuç Doldurdum torbama Düştüm yollara Yıldız satmaya… Yıldızlar bir bir Yağar üstüme Donmuş gözlerim Saçak altında Bakar gökyüzüne… Gökyüzünün çocuklarıdır yıldızlar Gecenin karanlığında Pırıl pırıl parlar Işığa keserler Bir yol çizerler kendilerince Upuzun geleceğe… Bir yıldız kaydı Koştu çocuklardan biri Yakaladı yıldızı Avucunda severek Okşayarak ışığını Getirdi Astı eski yerine… Kalemimle yırtıyorum Gecenin karanlığını Parıltıları yapıştırıyorum yüzüne Koşuyorum Yıldızdan yıldıza atlayarak Sağımda solumda çocuklar Sonra sen sevgilim Onların ardında Kucaklıyorum hepinizi Ellerimde sevgi Yüreğimde barış Gözlerimde aşk Sizleri seviyorum Bitmez Diyeceklerim yıldızlar kadar… Derya Altıntren |
Zaman Tüneli
Bir zaman tüneli Olsun isterdim Götürsün beni Yıllar öncesine Çocukluğumda oyunlar Oynadığım yere Akşamüzerileri Balıklar tuttuğum dereye Arkadaşla toplanıp Oyunlar oynadığımız bahçeye Kimi zaman güldüğümüz Kimi zamanda ağladğımız günlere... Bir zaman tüneli Olsun isterdim Beni götürsün çocukluk günlerime Doya doya Oyunlar oynayayım Bağıra bağıra Şarkılar söyleyeyim. Koşa koşa yorulup Çimenlere uzanayım Bir top gibi yuvarlanayım Kahkahalarla güleyim, katılırcasına... Bir zaman tüneli Olsun isterdim Götürsünler En mutlu günlerime Götürsünler beni Çocukluk günlerime Derya Altıntren |
Yön
Yıldızlar gülümsüyor Bir çocuk gibi Yarınlara doğru... Derya Altıntren |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.