![]() |
Elimde Hayalinin Resmi
Elimde hayalinin resmi Yüreğimde mahpustur sevdan Her damla göz yaşımdan Sensin akan Ruhumda ayrılığın acısı Sefalet batağında küskün uykularım Seninle birlikte beni terk etti umutlarım Dolaştım tüm alemi Unuttum gelip geçti nice zaman Küstü şaraplar benden Kadehler etti isyan Belki de yaralanmış duygularıma Arıyordum bir derman Silinmişti çağlar Durmuştu zaman Kulaklarım ayak seslerindeydi her an Yaşamda ver olan her şey sen Olmayansa bendim Çok sordum kendime Bu kadar yürekten sevmelimiydi insan Ben nasıl biriydim Sen beni terk edip gittiğin o an Soramadım kimseye Yoktu beni tanıyan Senden sonra kaybolmuştu hafızam Sadece sendin benim için yaşam Sana kavuşma umudumdu beni yaşam da tutan Elimde hayalinin resmi Yüreğimde mahpustur sevdan Sadece senin hayalindi hafızamda kalan Ne yaşamımdan bir kesit Ne de kendimi bana hatırlatan bir an Kalmadı seni sormadığım tek bir insan Bunu gördünüz mü diye sorduklarım Güldüler bana Göremediler Hayalimdeki resmini Bilemediler Yüreğimin mahpusundaki ismini Görünmüyor ki tanıyalım dediler Ne dedim onlara biliyor musun Siz görecek kadar sevmemişsiniz Tanımamışsınız gerçekten seven bir insan Elimde hayalinin resmi Yüreğimde mahpustur sevdan Cebbar Korkmaz |
Elin Kızı
Duydum varıp başkasına gidiyormuş elin kızı Onun için öldüğümü biliyormuş elin kızı Elin kızı elin kızı güldürmedi yüzümüzü Sende.mi yalancı oldun elin kızı elin kızı Gönül verdim el kızına inandım tatlı sözüne Bir daha bakmam yüzüne yemin ettim elin kızı Elin kızı elin kızı güldürmedi yüzümüzü Sende mi yalancı oldun elin kızı elin kızı Ellerine kına yakmış saçlarına taçlar takmış Bizim eve doğru bakmış seviyormuş elin kızı Elin kızı elin kızı güldürmedi yüzümüzü Sende.mi yalancı oldun elin kızı elin kızı Ben bileği bükülmezdim ölüm olsa çekinmezdim Kıyamette yıkılmazdım yıktın beni elin kızı Elin kızı elin kızı güldürmedi yüzümüzü Sende.mi yalancı oldun elin kızı elin kızı Cebbar Korkmaz |
EMEKÇİ KADINLAR
Sabahın alaca karanlığında Otobüs dolmuş kuyruklarında Kimi uykusundan yeni kalkmış Uyku mahmuru Kimi emzikli çocuğunu Evde bırakmanın mahcubu İşe giderken evdekileri düşünen Çocukları ağlamaklı peşinden Fabrikada işçi Evlerde hizmetçi Kocasına kadın Çocuklarına ana Hep gözü arkada kalan Çocuklarını doyurmak için Onun payı arta kalan Emekte var İnsanlıkta yok Sokakta bile Erkeğin arkasından yürüyen Çocuklarım üzülmesin diye Göz yaşlarını gizleyen Çocukları mutluyken yüzü güle bilen Ve Dünyanın gerçek yaratıcıları Emekçi kadınlar Tanrının kendinden sonra Kutsal saydığı Ama insanlığın hiç saymadığı Şehirlerin tepelerine tünemiş Gece kondu larda yaşayan Sömürü çarkının en alttakileri Vahşi kapitalizmin Meta haline getirdikleri Hep aynı elbiseyle işe gidip gelen Bayramdan bayrama Yeni elbiseler giye bilen Kendi açken bile ailesini düşünen Kendisi okuyamamış Çocuklarını okutup adam etmeye çalışan Analarımız Ablalarımız Bacılarımız Bir lokmasını bile açlarla paylaşan Darbelerde zindanlara düşmüş Evlatlarının peşinden koşan Mahkeme kapıları önünde Göz yaşı döken Horlanan Dövülen Sövülen Yüreği merhamet dolu İnsanlığın hiçte merhamet etmedikleri Emekçi kadınlar Cebbar Korkmaz |
Emmi
Memlekette devrim oldu emmi Artık zulüm yok Gözyaşı yok Kan yok Memlekette devrim oldu emmi Kışın karlar altında soğuktan it gibi titreyerek yaşama korkun işsizlik korkusuyla aç kalma kaygın olmayacak Köyümüzü jandarmalar basıp Dövmeyecekler hamo dayı.yı Kırılmayacak nevrozunu kutlayan çocukların kolları Saçlarından tutup sürüklemeyecekler berfe ana.yi Yetim bırakamayacaklar Rojini Zilanı Sidarı Yasaklamayacaklar adlarımızı konuştuğumuz dilimizi Yakılmayacak artık evlerimiz Kurşunlanmayacak dil bilmez hayvanlarımız Bombalanmayacak renga renk çiçek açan dağlarımız Kurşunlanıp yakılmış ölüler Gözleri oyulmuş kulakları burunları kesilmiş cesetler görmeyeceksin artık Tank top sesleri yerine horozlar ötecek damlarımızda Artık namussuzlara kimse namuslu demeyecek Hırsızlar çeteler olmayacak Namussuzları sen yargılayacaksın Tükürmeyeceksin yüzlerine alçakların Çünkü onlar değmez namuslu insanların tükürüğüne Sen.de insan gibi yaşayacaksın Yolsuz köy Köprüsüz ırmak kalmayacak Boğulmayacak çocuklarımız ırmaklardan geçerken Kendi memleketinin denizlerinde yüzecek Tarihi yerlerini gezeceksin Elin oğluna peşkeş çekilen güzellikleri sen göreceksin Memlekette devrim oldu emmi Cebbar Korkmaz |
Esir Düştüm Gözlerine
Ey sevda mabedimin tanrıçası Tutsak olduğum bu sevdadan Ne zaman azat edeceksin beni Gözlerinin büyüsünü Kim bozabilir ki senden başka Tanrı bile karışmam demişken aşka Neden Neden bana verdiğin bu ceza Kutsal bir ayindi benim için sevda Bir tapınmaydı aşk Kirpiklerindi batan yüreğime Ben bu yüzden Esir düştüm gözlerine Ey sevda mabedimin tanrıçası Bir sen Bir sen anlamazsın beni Seni her anışta katlanır özlemim Ayaklarımın altından kayar toprak Her kese hükm eden yiğitliğim Yalnız senin karşında oldu bir korkak Tarumar oldu hafızam Kaybettim kendimi Gözlerinin gizemli delhizlerinde Ellerinin sıcaklığı var hala ellerimde Bulamadım Beni tapındığım bu sevdadan döndürecek bir derviş Tövbe ettirecek bir ermiş Hangi dağa yüklesem acılarımı tuz buz olurdu Kervanlar bile taşıyamazdı hasretimi Görmez misin bulutlardan akan göz yaşlarımı Rüzgarlar getirmez mi sana Haykırdığım haykırışlarımı Her güneşin doğuşunda Hissederim senin bakışlarını Zaman durdu benim dünyamda Sabır yoruldu Hasretindir batan yüreğime Ben bu yüzden Esir düştüm gözlerine Cebbar Korkmaz |
Eski Resimler
Elimde siyah beyaz bir resim Ne tarihi belli nede bir isim Üstünde bir şehrin hatırası yazıyor Babam ne kadarda gençmiş Burma bıyıklı bir ana dolu delikanlısı Anam gencecik bir kız Babamın başında bir şapka Üstünde yamalı bir ceket Boynunda poşu Ayağında lastik ayakkabılar Yüzünde büyük bir mutluluk Anamın başında bir şal Üstünde yamalı köy entarileri Boynunda cumhuriyet altınlarını anımsatan parlak takılar Gözlerinde şehir görmüşlüğün şaşkınlığı Sanırım utandıklarından olsa el ele tutuşmamış Yan yana durmuşlar Her baktıkça bu resme Çocukluğum canlanır gözümde Babamın gök gürültüsü misali haykırışı Anamın arkasına saklanışım Anamın tandırda bize kete yaptığı günler gelir aklıma Saçları duman kokan ekmek pişirirken yanık türküler yakan anam Keşke hiç büyümeseydim diyesim gelir içimden Gözlerim dolar sessizce süzülür gözlerimden yaşlar Elimde siyah beyaz bir resim Ne tarihi belli nede bir isim Üstünde bir şehrin hatırası yazıyor Cebbar Korkmaz |
Eski Günlerdeki Gibi
Hep eskidi iyilikler Hep eskidi güzellikler Eskidendi yiğitlikler Eski günlerdeki gibi Eskiden insanlar mertti Eski sofralar cömertti Eski babalar çok sertti Eski günlerdeki gibi Kapılarda kilit yoktu Bahçelerde ürün çoktu İnsanların gözü toktu Eski günlerdeki gibi Eskiden başımız dikti Dürüst olmak yiğitlikti Hepsi kayıp olup gitti Eski günlerdeki gibi Cebbarda eskiyi arar Andıkça gözleri dolar Nerde o yiğit insanlar Eski günlerdeki gibi Cebbar Korkmaz |
Eski Topraktır O
Eski topraktır o Altın misali paslanmaz Yiğittir asla yalakalığa yaslanmaz Sevici sevinç neşesi neşe öfkesi öfkedir Düşmüşe vurmaz ölmüşü öldürmez Yüreği sır doludur Kimseye bildirmez Bir düşkünlük gördüğünde gözleri yaşaran Bir haksızlık gördüğünde öfkesi kabaran Ne acılar yaşamış Ne ihanetler görmüş Yinede yıkılmaz İşkence zindan onu asla yıldırmaz Eski topraktır o Eski topraktır o Adabı erkanı bilir Saygıda kusur etmez Sevgide cimri davranmaz Onun yüreğine ihanet namussuzluk asla sığmaz Taşıyamaz kalleşliyi Sevmez ihaneti Hazm edemez namertliği O namussuzluğu Namussuzlarsa onu hiç sevmez Emanete asla ihanet etmez Kale surları gibi sağlam Dağlar kadar güvenilir Saçlarına karlarda yağsa duyguları asla yaşlanmaz Zaman yorgun düşer Yollar usanır O yorulmaz usanmaz vazgeçmez Yaşama yenik düşmez Ne darbeler Ne işkenceler Ne mahpuslar yaşamış bilinmez Barikattan barikata koşan Yanında yoldaşı vurulup düşen Hayat okulunda okuyup pişen Avazında özgürlük türküleri Hayalinde devrim sevdası Sömürüye emperyalizme baş kaldıran Fabrikada işçi Köyde çiftçi Barikatlarda militan Sohbetlerde bilgin Dünya kültüründe engin Cebinde belki de çay parası yok Ama yüreği zengin mi zengin Eski topraktır o Cebbar Korkmaz |
Ey İnsanlık
Ey insanlık Sen hala orda mısın Çıkarı için dünyayı kana bulayan İnsanlık düşmanı kapitalistlerin zulmüne Sessiz mi kalıyorsun Görüyor musun yaşanan haksızlıkları Duyuyor musun feryatları Irakta Filistin de Emperyalistlerin postalları altında ezilenlerin Çığlıklarını ne zaman duyacaksın Hangi gün uyanacaksın bu gafletten Senden başka kim kurtaracak İnsanlığı bu alçakça esaretten Neden kalkmıyorsun ayağa Yoksa sende mi benzedin Belgesellerdeki hayvanlara Seyir mi ediyorsun parçalananları Alkış mı tütüyorsun katliamlara Bu alçaklıklara bakarken Kendini insan mı sanıyorsun Ey insanlık Sen hala orda mısın Ey insanlık Sen hala orda mısın Çanakkale de emperyalistleri hezimete uğratan MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ örnek al Vietnama Kubaya Mozambike Laosa bak Emperyalizme darbe vuran özgürlük savaşçılarının Ayak seslerini duy Yaşasın özgürlük Kahrolsun kapitalizm haykırışlarına ses ver Dünyanın geleceğini Emperyalist sömürgecilerin insafına bırakma Bu katliamlara seyirci kalmak Senin en büyük suçun Haksızlığa baş kaldırmak En büyük onurun olacaktır Halklar uyandıkça Zalimler akıttıkları kanda boğulacaktır Bir insan olarak sana düşen Zulme baş kaldırmaktır Ey insanlık Sen hala orda mısın Cebbar Korkmaz |
Faşist
Yüzüne tükürsen yağmur yağdı der Bütün pislikleri etmiştir ezber Ne insanlığı var nede karakter Böyle bir soysuzdur bildiğim faşist Ahlaksızlık onun sanı şöhreti Sevmez kendisinden başka milleti İnsan kılığında iblisin teki Böyle bir ipsizdir bildiğim faşist Bir kemik bulunca yalar yerinir Nerde çıkar varsa orda barınır Her fırsatta alçaklığa sarılır Böyle bir sapsızdır bildiğim faşist Bir sofra bulunca hemen çakılır Prayı görünce kat kat bükülür Devrimciden tirtir titrer çekinir Böyle bir çapsızdır bildiğim faşist Sözde yiğitlikten atar dem vurur Bazen hav hav havlar bazense ulur Emperyalistlerin maşası odur Böyle bir kuduzdur bildiğim faşist Tarih bilgisi yok bilimi tanımaz Çıplak kadın konusunda yanılmaz Yalan deryasında asla yenilmez Böyle kitabsızdır bildiğim faşist Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.