![]() |
İlahi Aşkının nuruna yansın cümle Aşıkanın...
İlahi aşkının nuruyla yansın cümle aşık’anın Yandıkça aşk-ı feyzinle hayat bulsun Gülistana dönsün ateş hem serin Nefs elinden bizar kaldık medet! ya Hazreti yezdan Kurtar bizi bizden bizi bize bırakma ya Hennan Ne kadar şedit olsada Senin rızan uğruna aşkın narına yansın Sönsün bu münkir nefs ateşi sönsün Taa ki mutmainne olup cennete girsin Yeter ki sen bize rahm eyle yüce dost,can dost Şefkat kanadınla sar, koru bizleri Ya Erhamer Rahiymiyn Günahlarımızı ört,suçumuzu affet ya Ekremel Ekremin Bizi sevgin,lütfun ikramınla doyur ya Zelcelal-i vel İkram Ey benim fani varlığımda tecelli eden aşıklar kabesi Ey cümle halkın maksudu,matlubu aziz Allahım Aşk-ı ezeliyle bağlıyız biz sana ta gönülden Mü’minlerin zındanı fani dünyadan çek al bizi yanına Zamanı mekanı kaldır tüm perdeleri aradan Biz en büyük günahkarlarız kapına geldik Çünkü seni severken aşık olurken bile sana şirk koştuk Tevbeden de tevbe ettik,sensin birsin kapına geldik Seni zikrederken bile ikilikteydik Namazda bile karşına nefs ile dikildik Lütfet ta ki yana yana kül olalım Lütfet senin baktığın bahçede gül olalım Lütfet mahbubun hazreti Muhammede yar olalım Medet ya sahibul mekan,medet ya sahibüz zeman Medet ya Hennan ya Mennan Medet ya hazreti Sübhan Ey bad-ı saba dosttan selam getir bize Tuba ağacından güller devşir bizlere Eğer dost kırgınsa açmazsa aşıkların girdiği kapıyı bize Çal kapısını sevgiliye selam söyle şiir şiir,dize dize Aşıkların bağrı başı hakkı içün Şehitlerin akan kanı hakkı için Muhammedin muhabbeti için Bizi kulluğundan kovma Sığındık senden yine sana Ya Hak ya Allah! Huu dost... Şükürler sana,sonsuz hamd-ü sena... Nihat Gülle |
İncinmek Olmaz Cefalardan..
Vücudum ney gibi surah surah olsa ah etmem Muhabbetten dem urdum incinmek olmaz cefalardan Nihat Gülle |
İstiklal Marşımız..
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet! ' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım; Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım! Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl! Nihat Gülle |
İzmirlim TSM.Şarkı sözü Nihat Gülle
Hepmi güzel şu İzmirin kızları Aşka davet eder baygın gözleri Cana can katıyor tatlı sözleri Aklım sende kaldı güzel İzmirlim Hepmi tatlı şu İzmirin kızları Mavi yeşil, kara kara gözleri Canım,gülüm,aşkım bütün sözleri Gözüm sende kaldı güzel İzmirlim Hepmi sıcak şu İzmirin kızları Sevgi dolu aşka hasret gözleri Kalbe akan bir ırmaktır sözleri Ruhum sende kaldı güzel İzmirlim Hepmi zarif şu İzmirin kızları Aşk masalı söyler güzel gözleri Canlar canı,en sevdiğim sözleri Canım sende kaldı güzel İzmirlim Hepmi aşık şu İzmirin kızları Şiir gibi bakar baygın gözleri Şarkı olup ruha dolar sözleri Gönlüm sende kaldı güzel İzmirlim Nihat Gülle |
Kan Çiçekleri Açmış O Gül Gonası Lal Dudaklarında...
Kan çiçekleri açmış yarim o gül goncası lal dudaklarında Hayalim dolaşır gül yaprağı dudaklarının kıvrımlarında Dudaklarımın izi kalmış o petek balı yanaklarında Sevdalı bir gülüş vardı gamzen gibi kalbinin baharında Baygın,ürkek ve mahsun bakardı gözlerin bir ceylan tuzağında Aşkım biriciğim canım gözüm kaldı o hülyalı bakışlarında KAN ÇİÇEKLERİ AÇMIŞ GÜL DUDAKLARININ NAZENİN YAPRAKLARINDA İZİM KALMIŞ DUDAĞININ O EN İNCE KIVRIMLARINDA SEVDALI BİR GÜLÜMSEYİŞ KALMIŞ GAMZENİN AÇAN BAHARINDA BAYGIN ÜRKEK VE MAHSUNDU HEP, GÖZÜM KALDI O SEVDALI GÖZLERİNDE Nihat Gülle |
Kaptanın Seyir Defterinden
Gökler üşüdü görkemli yalnızlığımdan Başaklar sallandı nazlı nazlı sevdayla Bir ceylan sıçradı sonsuz ötelere doğru Bir avcı ta kalbinden vurdu ahuyu Bir devir battı evrenin bir köşesinde Bir zaman gezginiyle satranç oynadı felek Sonra başka bir boyutta var oldu uçsuz bucaksız evren Hayalle gerçek karıştı birbirine ufukta Gözüktü Nuhun gemisi yeniden Ahrete dönüştü tüm zaman ve mekan Göç başladı tamu'dan uçmağa doğru Nurdan bedenler kanatlanıp uçtu yedi kat göğe Melekler saf tutup durdular arkamda namaza Bir ses duyuldu şeş cihetten münezzeh “Yüzüm seccadedir kıl namazını! ” Başım arş-ı alaya değdi sanki aniden Bu büyüklük sendendin Yüce Rabbim Bu sonsuz kerem ve lütuf senden, Bu feyz ve rahmet yağmurları senden Kırk yıl yağan elemden sonra Kırk yıl rahmet yağacak yeniden Ne güzel varıp seninle bir olmak Ne güzel dost nesimiyle bir seherde uyanmak Ölüm uykusundan uyanmak ne güzel Nihat Gülle |
Kıyamam Sana Bakmağa...
Sen benim her zerremdesin Kıyamam sana bakmaya Uzaklarda dolaşma gir aşk dolu dünyama Hem kalbimdesin,hem ruhumdasın Enginde seyrediyorum hayalini Guruba çiziyorum eşsiz çehreni Bulutları sen sanıyorum uçup gidecek Rüzgarı bekliyorum kokunu getirecek Senle dolu rüyalardan uyanıyorum hıçkırıklarla Gözlerin geliyor aklıma,binbir hatıralarla Sıcak ellerini arıyorum yoksun yanımda Sevdalı yüreğim, bir martık gibi çığlık çığlığa Güller solar,sen açarken gönül bahçemde Kalbim akıp gider peşinden,hayalim hep peşinde Hep aklımdasın her düşüncemde Başka biri yok inanki kalbimde Nihat Gülle |
Kıyamam Sana Ben Anacığım,Hadi Ne Olur Uyan!
Anneciğim,canım gülüm bi tanem hadi uyan Bilirsin senin yokluğunda ölürüm,dayanamam sana can Yüzün daha bir nurlanmış,biraz terlemişsin,cana can Neden solmuş sararmış gül yüzün; hadi anacım ne olur uyan O bembeyaz saçların ilk kez açılmış Gözlerinden gül yüzüne inci yaşlar saçılmış Bakışların yücelere; Hak dostuna dikilmiş Uyur gibi bir halin var; hadi anacım ne olur uyan Namazını kılıp eda etmişsin, Balkonda saatlerce tespih çekmişsin Hatmini hazırlayıp kabrine göndermişsin Sensizliğe dayanamam; hadi anacım ne olur uyan Akşam geleceğim diye neler neler yapmışsın Sevdiğim için kocaman bir bakraç yoğurt çalmışsın Karpuzlar,kirazları sevdiğim tüm meyveleri almışsın Davetine nasıl gelmem; hadi anacım ne olur uyan Birgün önce telefonda uzun uzun konuştun Önceki gün gelininle; Vildanım la tanıştın Ölmeden görmek isterdim deyip uzaktan vedalaştın Kıyamam sana ankoşum,anka kuşum; hadi anacım ne olur uyan Eğilip öpütm o tertemiz pak alnından Sevip okşadım,kokladım o gül yanağından Nasıl bir şakaydı böyle,beni bırakıp nasıl gittin Doymadım ben sana,gül yüzlüm; hadi anacım ne olur uyan Kimseyi kırmaz,herkese iyilikler yapardın Sonsuz hoşgörünle nede güzel gülerdin Bilki benim için annelerin en güzeliydin Yaşayamam ben sensiz,bi tanem; hadi anacım ne olur uyan Rahmani kimseye nasip olmaz böyle ana böyle can Hem gül yüzlü hem gül dostu,hem de cana cann Çokmu özlemiştin hak dostunu,anka kuşum can anam Dayanamam ben acına,aşkım biriciğim,hadi anacım ne olur uyan Nihat Gülle |
Kıyamet
Sevgilim yokluğuna alışamadım Bu fani dünyayı hiç sevemedim Acı kader ile barışamadım Veda ettiğin gün koptu kıyamet Surmu çaldı,uyandım mahşerde sandım Yokluğun cehennem narına yandım Bir tatlı rüyadan çok geç uyandım Veda ettiğin gün koptu kıyamet Sevgilim hasretin yandım narına Gözlerin benziyor şemsin nuruna Düşmüşüm kaderin kör tuzağına Veda ettiğin gün koptu kıyamet Kıyamet kıyamet koıptu kıyamet Şaşırmış kuluna nolur yardım et Nihat Gülle |
Kİmsesizler kimsesizi
Kimsesizler kimsesizi Kimsesizlerin piriyim Kimse bilmez kim olduğum Gerçek aşkın mahkumuyum Kimseye etmem şikayet Kimseden almam inayet Kimseden beklemem medet Ben aşıklar serveriyim Kimseler bilmez halimi Kimseler çekemez yükümü Kimse saramaz yaramı Ben garipler sertacıyım Kimsesizler kimsesiyim Kimsesizlik tutsağıyım Kimse bilemez ankayım Ben sonsuzluk tutkunuyum Kimse yapmam ihanet Kimseye etmem şikayet Ruhum için aşk; ibadet Doğruluğun otağıyım Kimsesizlik bir sır ana Hak'tan armağandır bana Ah çekerim yana yana Yiğitlerin baş tacıyım Kimsesizler yurdundanım Kimsesiz yapayalnızım Kimsesizler benim dostum Gariplerin can dostuyum Kimsesizler beni bilir Arayan mevlasın bulur Kimsesizler yanık olur Mecnunların Hak dostuyum Nihat Gülle |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.