![]() |
NASIL ANLATAYIM
Bir kere olsun bir kere Saçını koklayamadığım Resmini sinemde saklayamadığım Sevdamı derdimi nasıl anlatayım sana. Ah ah bir kere olsun bir kere Gözlerine doyunca bakamadığım Ellerin içinde koluma takamadığım Halimi ahvalimi nasıl söyleyeyim sana. Bir kere olsun bir kere Yatağın yorganın olaydım Hazanında zemherinde solaydım Ben beni gönlüne nasıl anlatayım sana. Ah ah bir kere olsun bir kere Çiğdem çiçek olaydım öpüp kokladığın Sevdiğin resim olaydım koynunda sakladığın Bu canı canana nasıl anlatayım canım. Bir kere olsun bir kere Sesini sesime, gülüşünü gülüşüme Fatihasını ölüşüme katamadım Aşkımı meşkimi nasıl anlatayım sana…. Mustafa KARAMELEK |
Nasılda bulurduk hazanın ortasında
Yazdan kalma bir günü Henüz gazel olup savrulmamış Yaprakları kurumamış ağaçları Oturup altına iki sevgili gibi Nasılda dertleşirdik değil mi canım Niyetlerimiz Yüreklerimiz bir olduktan sonra Nasılda bulurduk gezilecek günleri Ara sokakları patika yolları Yaratırdık zamanı Olmazlığın kollarında çırpınırken Bahardan günler getirirdik Olmayacak zeminde Olmayacak yerde Özlemlerin sevdaların umutların Sürme çeker gibi gözlerinden Yaşanacak anlar yaratırdık Nasılda kıskandırırdık Nasılda çatlatırdık feleği ortasından Nasılda sevdalıydık o zamanlar Değil mi gül yüzlüm Yaşıyorduk o zamanlar Öyle değil mi.. |
NE BEKLİYORSUN
Karşılıksız aşkına Yazıldı bunca şiirler Ne anladın ne duydun Ne bir gün gördün Ne bir gün güldün Tükeniyor ömrüm Parçalıyor akbabalar Gelmeyecek geri Ne bekliyorsun… Benden iyi tanıyorsun beni Adın gibi biliyorsun Kendimden çok seviyorum seni Başka kimi bulacaksın sevecek Başka kimi bulacaksın bilecek Gidiyor gençlik gidiyor günler Talana uğradı sevdalarım Gelmeyecek geri Ne bekliyorsun. Dünya seni tanıdı Dünya sana imrendi Hep yerinde olmak istedi Bir şiire bir ömür Bin gönül heba edenler vardı Canan gönlümdeki tek yardı Yardan yuvarlandı tutkularım Gönül eriyor gönül kanıyor Gönül bitiyor Daha ne bekliyorsun Ne bakıyorsun… Mustafa KARAMELEK |
NE ETTİYSEM
Yüzündeki nur ile ışığı Sesindeki kadifeden yumuşaklığı Sana sunduğum aşıklığı unuttum da Ne ettiysem aşkını unutamadım. Elinin tendeki sıcaklığını Yüreğinin essiz güzelliğini Sendeki her bir özelliği unuttum da Ne yaptıysam sevdanı avutamadım. Arada bir selam verip gidişini Önümden su gibi sel gibi akışını İnsanlara tepeden bakışını unuttum da Ne ettiysem tutkunu unutamadım. Her şiirimin cananla bitişini Bütün yolların canana çıkışını Şairliğimin cananla doğuşunu Neler, neler çektiğimi unuttum da Aşkını unutamadım… Seni unutamadım… Mustafa KARAMELEK |
NERDESİN
Sol yanım üşüyor Uyuşuyor ürperiyor Kanıyor Dağı taşı sen sanıyor Nerdesin. Vurdum kendimi sensizlikten Medet umar oldum sessizlikten Sarıldım geceye yorgan yapmışım Döküldü üstüme yıldızlar Uykularımı uyuttum Ay geceden karanlık Boyum sığmıyor geceye Aşkım gönlüme Nerdesin. Uçup gidiyor bir bir Hazan yaprakları gibi umutlarım Ateşlere düşüyor benim gibi Köz oluyorlar Kül oluyorlar bir bir Nerdesin. Mustafa KARAMELEK |
NERELERE GİDİYORSUN AŞKIMLA
Nerelere gidiyorsun aşkımla Yüreğimde köz gibi yanıyorken Mecnun gibiyim bırakma aşkınla Yüreğim damla damla kanıyorken.. Nereye gidiyorsun dermanınla Düştüğüm dertlerinle çaresizken Aşkıma elindeki fermanınla Bahtıma mutluluğu yazıyorken.. Uzağamı gidiyorsun bu halde Burada bırakma beni bu halde Bir daha aşkı yaşamam her halde Yerimde ol da sen, kendine kal de… Nereye gidiyorsun gözün yaşlı Kimlere sarılayım yarim diye Mutlu olamam gönlüm sensiz yaslı Sevmek sevilmek varken gitmek niye Böylece ayrılıp ta gitmek niye… Mustafa KARAMELEK |
O’NSUZ HAYAT
Bir sonsuz rüya değil gördüğüm, bilirim. Açılmış elime uzanmayacak o el Yumsam kirpiklerimi yine göreceğim Görmezden gelemem simasını, bilirim Kim benden daha çok özler ki sevdiğini Onsuz bir hayatı yaşayacak olsa ömrüm Vuslat değil hasret alır canı bilirim… Mustafa KARAMELEK |
Hep ben arayıp soruyorum
Hep ben gönlümü yoruyorum Hep ben seni koruyorum Yoruldum artık yoruldum Bir daha orayıp sormayacaktım ya Olmuyor... Aylar yıllar var ki gelmiyorsun Gelmeyi bırak arayıp sormuyorsun Aklını bir defa bana yormuyorsun Usandım artık usandım Bir daha adını anmayacaktım ya Olmuyor.... Seviyorum diyorum, oyun sanıyorsun Özlüyorum diyorum, gülüp geçiyorsun Seni seven benim diyorum Sen aşkı oyunda, riya da Başkasında arıyorsun Bir daha hasretinle yanmayacaktım ya Olmuyor.. Sensizliğe mahkum ettim gönlümü Yanar sa yansın sensiz zamanlarda Gece yi gündüze kattım Hayal çarmıhına gerdim aşkını Bir daha rüyana yatmayacaktım Bir daha gündüzüme katmayacaktım ya Git başkasını yak diyecektim Gücüm tutkuna yetmiyor Olmuyor Olmuyor be canan... |
Öyle karaydı ki gözlerimiz
El ele göz göze Gezerdik gün ortası İşimize gelirdi Ortalığın yağmur kar olması Yan yana olurduk Aynı şemsiye altında Ya da Saçaklardaki serçeler gibi Saçak diplerinde dertleşirdik Öyle karaydı ki gözlerimiz Yeşertip umutsuzluklarımızı Alış-veriş yapardık Sokak satıcılarından Simitçilerden kestanecilerden Elma şekeri alırdık Çocuksu duygularla Cebimizdeki son kuruşumuzla Öyle kara ki gözlerimiz Nazara göze gelmeyi Getirmeden aklımıza Yaratırız, gülecek, gelecek Ve Yaşanacak zamanı Adımlarımızdan kısa kalır günler Beşiksiz büyüttüğümüz sevgi sayesinde |
PUTPEREST
Deli miyim dahi miyim Yalan mıyım sahi miyim Küllenmiş közden har mı olur Elin sevdiğinden yar mı olur Hiç yoktan bir aşk yarattım Kendi yarattığıma kendim taptım. Mustafa KARAMELEK |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.