![]() |
Farklı
Baykuş kanatlarına yazılanlan şiircikler Ormanlıklarda Bestelenir puhuyla Didişilen gaga uçlarındaki çör Ormanın sessizliğini boyar Ve mantarlar köylü kadınların topladığı Ya da türüfler köpeklere buldurulan tırmanan keçiler kendi patikalarında Ölümsüzlük otunu arar Lokmanın elinden düşmüş Fırat'a 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Fernao de Magalhaes'den. Ö. F.D.M.. S
O' zamanlar Dünya Şimdiki gibi yuvarlak değildi Dikdörtgendi Öbür dünyanın henüz geometrik bir tanımlaması yoktu Sağ olsun Kraliçe İsabella olmasaydı Kurtuluş yolunun ozondaki delik olacağını öğrenemiyecektik Magellanın, gemicileri o zamanın tinercilerinden oluşmuştu; Deniz ortasında tiner bulamadıklarında, Reisin fenerliğindeki ballyi almak için Kiliti kırmak zorunda kalıyorlardı Magellana gıcık olan denizciler Sürekli plan yapıyorlardı Fakat Magellan'ın planı daha büyüktü Magellan uyduruk bir harita çizip İlerleyen dakikalar da zaten düz olan Dünyanın Kıyısında demir atıp, Gemicilerin liman cüzdanlarını yükseltmek için, Liman başkanlığına göndereceğini söylüyordu tabi gemiciler kağıtlarını yükseltmeye razı gelmediler Kaptanın onları köpek balıklarına yem değilde, uzay gemisine bindireceğinden şüphe etmişlerdi 25 09 07 Zeytinli/ Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Fikret Ağabey ve kısa sefer
Karaköy denizci piyasasının Zorunlu malünen simsarı Kör mehmet Fikret ağabeyi yakalamış De bağa da sen kaptanmisun ula yoksa usta kemicimi? Yok be abicim,usta gemiciyiz tanımıyomusun beni Acenta motorundan inip Büyükdere'de Şeytan çarmıhından Gemiye çıkar,çıktığı ğibi Kaptan olur Valizlerini hemen kamorot alır elinden Usta gemiciyi bulamamışlar Suvari bey size selamet Efendi kaptan gelir Demir al talimatını makineye haber verir baş üstüne giderken Kumkapı'ya çapayı attırır Valizlerini kamorotla acenta servisiyle Kahve için teşekkürler,akşam yirmiikide sefere çıkıyoruz Beyaz takım elbisesi,beyaz ayakkabıları Motordan ışıldamaktaydı öğle sıcağında Jilet gibi zengin bir gülüşü kaldı usumuzda 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Galatasaray
bEN BİTMİŞM YORULMUŞUM Ramazan Mehmet Tanal |
Gel saklanalım
Salın altına Çemene çimen diyelim Yok diyelim, Bırakmadı,diyelim, bir haber vermeden gitti diyelim, Rezene çiğneyelim... Sarhoş; ikimizi bir gördüğüne inana kadar! ! Yutacağını sansın? Gaip'den; haber getireni olmamıştır.. Her haberi galipten almış inanası yok nasıl da olsa Savaşını verecek alanı bulamayan.. Görünene kendi lensinden, yeşilden daha yeşil,maviden mavi olduğuna inandığı için Zeytin bu sene çok güzel olacak Gel saknalalım.. 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Gelincik
Trenler geçer Gelincik,hep oradadır Nasılda solgun rüzgârda yapraklara nasılda kırmızı çalar güle lale ye kırmızı esas dikensiz elinde kalacak kadar narin Toprağını öperek kopartmak İstiyorum Yeşilinden Yaşar Kemal Trenlerinde Kekik nefes almaya giderken torosların yolculuğu Nasılda narin Birler gelincikler Uzun up Raylar kıvrımlıdır hemen biter Uykularını bölen sessizlik Gelincek Toros kar'larıyla serinletilmiş Karanfil tarçın tadında 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi batsa iyi
Haramiler, kırk meramiler Tutmuş yolu Nüklüer püskürtüler sarmış ozonu Kılıflara rağmen Don kişot diker Yel değirmenlerini 23 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi gidiyor Helikopter bakıyor
Aşçıbaşım helikopter geçiyor Ne var? gemi gidiyor! ! Dümen suyuna baktınmı? Takip ediyor Etsin be koçum,nereye kadar Ya, benim çöpüm yok Demiyorum ben sana çöpün var diye.. polis molis liman kaptanı hepsi burada sor bakalım ne içerler Yav aç başım adamlar havadan resim çekmiş Lan yürü git.. Fotoshop'tur onlar inanma Koca denizi ben mi kirleteceğim onlar kendi atıklarının hesabını versin.. 23 09 07 Zeytinli/Edremit. Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi Kaptanı
Dalgalarda yürümek Dümenlerde kıvırmak Çok yalana Politika Sevdirmek uluslar arası bi sevda oltaya ne gelirse artık ya sofrada yemeli paketlemeli veya ne gerek var yeğenden faydamı gelecek sanki tanımaz kulesinde eyfelin Ayıptır söylemesi Farkı yaşamalı Ağardığı için Kıçının kılı sofrana karışan 1970 güzelinden kaçmakmı poliş vodkası 18 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi Rotasında
Yokuşlar tırmandım Yaşattılar beni O günlük sevinçlerle Pulumla,dans ettim Merdivenlerde aşk ettim Kor dudak sürdüm,dudağıma Bir denizdi kayboldum Bir fenerdi dibinde,sızdım 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.