![]() |
Mesele
Mesele, Nefes alıp vermek, Yemek yemek, Yeryüzünde Bir insanlık yer İşgal etmek Değil... Mesele, Akıp giden, Hayat ırmağının Ritmine bırakıp kendini Sürüklenmek Değil... Mesele, Her sözü kabullenip, Hiç yormadan zihnini, Ve taşımadan Sorgulamanın ağır yükünü, Ölümü beklemek Değil... Mesele, Doğruların için Bütün acıları sineye çekip, Kendin olabilmek... Hiç kolay değil.. Aysun Işık |
Ne Zaman Seni Düşünsem
Ne zaman seni düşünsem, Çiçekler açıyor yüreğimde, Işıl ışıl bakıyorum hayata, Gülümsemekten kendimi alamıyorum... Ne zaman seni düşünsem, Umutlarla bezeniyor gökyüzüm, Sevgiyle doluyorum, Nefes alırken seni soluyorum... Ne zaman seni düşünsem, Gözyaşlarımı elimin tersiyle siliyor, Yaşamak için Yeniden güç biriktiriyorum... Aysun Işık |
Nedir ki Ayrılık
Nedir ki ayrılık, Ucunda seni özlemek olmasa.. Seni özlemek, Ölümün öbür adı olmasa... ? ? /? ? /? ? ? ? Aysun Işık |
Nereye
Nereye yüreğim böyle, Ne zaman bitecek Bu çılgın koşu Ne zaman duracak Sevginin bu yok oluşu... Aysun Işık |
Nicedir
Nicedir Sinmemişti gökyüzüne hüzün ve bakarken dolmamıştı gözüm... Bilememenin Ve soramamanın ağırlığı... Acısı yüreğimde Söylenememiş her sözün... Nicedir Dost bir omzun kuytusunu yaşamadan... en sevdiğim bilmezden gelirken sevgimin derinini... ve dönerken tadına anı yaşamanın günebakanlar gibi... Nicedir bilerek yaşadım Nicedir bunu aşamadım... Aysun Işık |
O...(Sevgiyi önemsemeyen herkese)
Karanlığa dalmış gözlerindeki hüznü, Silemezdi hiçbir güç. O buz gibi bakışlarda Hayatın acımasız kuralları saklıydı. Savaşların yenilgileri gizliydi Yüzündeki çizgilerde Yaşadığı acıların damgasıydı Saçındaki beyazlar. Bir eli güneşe uzanırken, Bir eli buz keserdi nefretten. Sevgi ise, Küçük bir ayrıntı idi onun için, Artık hiç önemsenmeyen.. Hep bu yüzden Kaybetmemişmiydi zaten... Aysun Işık |
Oğul Sen Candan Ötesin
(Biricik oğluşum Tolga Mert için..) Bilir misin, Özlemenin, Kaybetmenin hain korkusu, Yüreğimi vurur her daim... Bilir misin, O kahve gözlerine, Çökmesin hüzün diye, Erir günlerim... Bilir misin, Sevgini, Nimet kadar kutsal sayar, Asla düşürmeden dilimden, Her an öperim... Bilir misin, Yaşamaktan çok, Seninle yaşamak için, Beynimi talan eder Endişelerim... Bilir misin ki, Oğul Sen cansın, Yüreksin, Dileksin, Candan ötesin... Aysun Işık |
Olamadım...
Yüreğinde umut, Gözlerinde ışık, Dudağında türkü, İçinde mutluluk, Özlenen, Beklenen, İstenen... Dert ortağın, Sıcağın, Yarının, Baharın.... Olamadım... Sen bensiz oldun ama Ben sensiz olamadım.... Aysun Işık |
Oysa Ben En Güzel Şiirlerimi Sana Yazmıştım...
En az seninkiler kadar büyüktü korkularım... Saklayamadığım öfkelerim... Taşınmaz acılarım, Kendimle hesaplaşırken, çekilmez sancılarım vardı... Bir türlü aşamadığım Beton bir duvarın soğuk dokunuşu idi seni yaşamaya çalışmak... ki ne zaman uzatsam ellerimi sana ulaşmak için yüreğime dek inerdi Sızılı bir his o zaman kelimeler buz kesilirdi... Hiç söyleyememiştim sana Bendeki anlamını Anlatamamıştım... Oysa ben En güzel şiirlerimi Sana yazmıştım... Okutamamıştım... Aysun Işık |
Ölüm
Ölüm korkusu sarıyor bazen bedenimi, Ve hatalarım geliyor aklıma bir bir... Belki yaşayamadığım duygulara üzülüyorum, Ya da yaşadıklarımdan utanıyorum.... Düşündükçe toprak kokusu doluyor genzime, Yağmuru doya doya içmiş toparağın çiğ kokusu... Belki toprağın soğukluğunu düşünmek beni titreten, Ya da yok olup gitmek düşüncesi beni bitiren...... Sonra çılgınca koşmak geçiyor içimden çılgınca, Önde ben peşimde ölüm..Koşmak sonsuza... Aysun Işık |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.