![]() |
Destursuz Girme Köyüme
Dün gezerken ormanda Enes Ansızın karşılaştı bir kartalla Kötü ve gururlu kartal dedi ki: Senin köyün varsa benim de köyüm var Destursuz girme köyüme Bu orman benim köyüm Küçücüktü henüz yüreği Enesin Hop etti yüreği Enesin Oldu mu be kartal beğendin mi yaptığını … |
Detli Balıkçı
Günlerdir boş balıkçı ağları Bilirim: Ağlara takılan Altındır gümüştür Gelinlere gerdanlık Bebelere süt... Ah çeyreği kalmış ekmek deniz Çöp dökmediler Yüzüne tükürdüler Ağlıyor deniz İhanete uğramış sevgiligibi Hep boş Balıkçı ağları Denizin dizlerinde dertli balıkçı |
Dev Gibiyim
Şu fotoğrafta bir çocuk var Dinle bak ne diyor: Zaman karanlık vadi gibi Işıklı evler Işıksız evler… Sadece seccademde Işıklı bir ev gibiyim Dilimde zikir Beynimde fikir… Küçücük cüssemle dev gibiyim Bu fotoğrafta bir dev çocuk var… |
Dilek name
Yüce mevlam, Gördün halimi ne haldeyim Bülbül oldum bir güldeyim... Şakımak yakışır dilime Düşman oldular dilime... Elimden tutan yoktur Senden dileğim mevlam Musanın asasını ver elime Şefkati sonsuz olansın sen... |
Dilimde Türküsün İstanbul
İstanbul kuşların uçar çöllerime İğneler zaman beni... Deli gibi tutkuluyum sana İbreler seni gösterdi İstanbul Ömrümün her satinde Dilimde türküsün... Nurlu bulutların Şiirler gibi berrak suları Destur ile düşmüş toprağına ey İstanbul Her akşam Boğulur karanlık kara sularda Her sabah Nur fışkırır Rüzğar sallar beşiğini gönüllerin Dünyanın elinde çiçeksin İstanbul... Aklımdan çıkmıyorsun İstanbul Mavi göz gibi denizlerin Ne o martılar gelinlik tellerin mi Yedi tepen yedi çiçek Bütün çiçekleri yüzünde toplamış bir leylasın İsminin yağmurlarında kaçıncı yıkanışım bu... Bir yangın sensiz saatler bende... Şunu demeliydi her şair: Can İstanbul cehennemine olmaz tahammül Sislere bürünme yüzünü göster |
Dua kuşlarım
Tepemde dönmeyin öyle kuşlar Kuşlar köyümü hatırlatıyorsunuz Annemin duaları mısınız kuşlar Kahroluyorum şehrin caddelerinde Kirlenen ellerime bakıp Sular çıkarmıyor kirlerini Köylü ayaklarla kirlettim şehri Şehir gönül köyümü kirletti Annemin karanfili soldu Şehrin günahları kış gibi Yetişmedi çocukluk elbiselerim İşte sabır sığınaklarım yıkık İşte gönül bahçemde hırsız eller Şehrin ciğerleri dumanlı Vebalı, veremlibakışları caddelerin Acılar avladım torbam dolu Güller derleyen ellerimle Berrak bir ırmak değilim artık Kaç yıkık istasyondan geçti yolum Uçmayın dua kuşları uçmayın Üstüme titremeyin artık |
Duvar Diplerinde Sarmaşıklar
Şu fotoğrafta Duvar diplerinde Tozla evler yapan çocuklar... Sarmaşık duruşlu bu çocuklar Başka oyuncağı hiç olmamış belli. Gözleri tarla yolunda Anne,öpecek bir dudak Okşayacak bir eldir … Yamalı pantolonuna Yeni yamalar yapmış annesi Akşamın ilk karanlığı ile Uykuya dalmış bu çocuklar Uyanmışlar annesini görmek için Sabahın ilk ışıklarıyla Sarmaşıklarla Bu çocuklar Sabahın ilk ışıklarıyla Bahçede olacaklar yine Sarmaşıklarla yan yana duracaklar Evlerinin pencere önlerinde |
Duvar Taşlarım
Sevdiklerim duvar taşlarımdı Tek tek göçtüler Sevdiklerim yıldızlarımdı Tek tek söndüler Binalarım harap Göklerim karanlık şimdi... Ey sevdiklerim Rahata erdi başınız 'Fatiha' aşınız Ben her ölenle öldüm. |
Dünya ne güzelsin
Dünya ne güzel Göğü var güneşi var Toprağı var ağacı var Ağaçta yaprak var kuş var Tepelerde türlü yemiş var Nehirler akar Koyunlar meler Daha neler neler İnsan için dağlar bağrını deler Çeşmelerden akar su Suyun gelmez uykusu Kuş öter Türlü çiçekler biter Yıldızlar ışık saçar Rüzğardan hızlı uçar Yetişir karanlıklara İnsana hürmet ile Taş ufalır Ağaç yanar İnsan kendini cennette sanar Cennetten bir ışık dünyam Cennetten bir su dünyam Güneşten değil cennetten kopmuş benim dünyam |
Ekmek İçin
Tarlalarda çalıştık Taşlı tarlalarda Taştan çıktı ekmeğimiz Annemin elinde kazma Vurdu kazmayı dağa Ekmek için Mutluluk için... Ekmek için ferhattık biz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.