![]() |
Hakkı Baba
Hakkı Baba kuşların selamını getirdim sana gözleri ıslak eylül’ü anımsatıyordu hepside yemin etmişler şafak sökünce konacaklar sabah rızkını almak için ocağına başka iyi haber sorarsan kalmamış Hakkı Baba yıldızlarda çıt yok mevsimlerde aşkı çağrıştırmıyor tüm hasretler kelepçe izi misali fişlenmiş kolumuza her yanımız sorgucu her yanımız palavra bir ağız kokusu ki sorma! taş attığımız kıyılarda kayıp şehir gibi umutlarımız gezinir sokakların en tenhasında hamdık olmamıştık daha dalımızda bu yalancı düzen talan etmişti ömrümüzü ne yana baksak tüm adilikler tokat gibi suratımızda.. şarkılarda tetiklerken son kurşunu sarılacak can bırakmadık gözü yaşlı analara bir isyan ki gece olsunda çıldırmasın annem nerde Hakkı Baba? annem nerede? ya evimiz altında top koşturan çocuklar incir mevsimi dallarda çırpınan küçük gövdemiz çocukluğumuz nerde Hakkı Baba? yol göründü artık ya karanlık bastırınca ya tanyeli ağırınca hiçbir yaşam belirtisi dükülmeden sokaklara o pis nefesler karışmadan mavi dünyama çekilmeliyim kıyılardan sen kal sağlıcakla... Bahadır Karaağaçlı |
Hakkını Helal Et
adın düştü sokaklara sevdiğim bilmem ki ben bu dertle neylerim çok yaşamaz sensiz garip yüreğim hakkını helal et sevdiğim gidiyorum buralardan sana hasret diyarlara selam söyle dostlarıma hakkını helal et sevdiğim böyle derde can dayanır mı? gönül bu hasrete alışır mı? bu utançla bu şehirde yaşanır mı? hakkını helal et sevdiğim son kez baksam gözlerine bir ah çeksem ölesiye doyamadan o gül yüzüne hakkını helal et sevdiğim... Bahadır Karaağaçlı |
Hani Birde Yokluğun Kanatmasa..
gizlice mırıldanırım adını kimsenin duymasını istemem yorgun düşsede gözler hasretinle yine de sensizliğe boyun eğmem .. duyuyormusun bir şarkı çalıyor usulca beni anlatıyor sanki üstüne alınma sen! böyle olurum ben dikilince hayalin karşıma akşam vakti .. bir kadeh kaldırasım gelir yalnızlığa. dur hemen gitme! daha sabaha çok var sende aynıymışsın baktığım aynalarda.. avunmak güzel şey şarkılarla hani birde yokluğun acıtmasa .. kokun saçılmış odamın etrafına dağılmış her ne varsa seni hatırlatan. bitiremediğim bir şiir olur adın dudaklarımda sende aynıymışsın gördüğüm aynalarda hani birde yokluğun kanatmasa.. Bahadır Karaağaçlı |
Haram Gözlerin
dudağına suskunluk yapışır kanatır içimi ben senin derdindeyim söyleyemez yüreğim, gecenin ürkek karanlığına sığınır şaşkınlığım anlatamam yalnızlığına sarılır bedenim alışamam, ezbere bildiğim şarkılar dolanır dilime haykıramam haram olur gözlerinin yosun kahvesi bakamam... Bahadır Karaağaçlı |
Hasret Mevsimi
yar uzakmısın bana? seslensem duyarmısın sesimi? yar uzakmısın sevdiğine? bir daha severmisin ölümüne? hasretim! öyle hasretim ki sorma anlatsamda inanmazsın ağlasam hıçkıra hıçkıra gözyaşlarıma kanmazsın bir can var içimde yaşatamazsın firari gönlüme mekan olamazsın şimdi sen çok çok uzaklardasın seslensemde duymazsın ağlasamda hıçkıra hıçkıra gözyaşlarıma kanmazsın Bahadır Karaağaçlı |
Hayata Dair
hayat dediğin üç beş günlük yol gülmek haram ağlamak ziyan bir serüven ki sonu hüsran otuzüç adımdı bir tesbiğe sığan yaşamak dediğin isimsiz bir mezar hancısı kaçak yolcusu bitap sırtını yasladığın duvarlar tuzak hayaller uzak yarınlar uzak siyah bir hayaldi peşinden koştuğum her durak başında küfürlerle sorguluşum ölüm değilde ne? avucuma tutuşturduğun üç beş günlük yolmuş kaygısında solduğum zaman mı durmuş hayat mı ne? kim emanet etmiş gülüşlerimi bu meymenetsiz tiplere? hancısıda yalan yolcusuda akıp gitmiş umutlar kepaze aşklarla... Bahadır Karaağaçlı |
Hepsi Aynı Sen
bir selam versen uçuşurlar yanına kanına girerler sakın ha fazla yaklaşma ne aşklar tattım hiçbiri yaşanmamış sanki öyle sevdalar tanıdım hepsi aynı sen gibi yaz yağmuru gibi sevdaları aşkları unuttururlar sana seni ne paşa sayarlar ne efendi ne aşklar yaşadım hepsi tozlu raflarda öyle sevdalar gördüm şimdi ayaklar altında Bahadır Karaağaçlı |
Her Giden Bir Ah Alır Kalanlardan
sanma! ayrılıkla mutlu olan var dünyada her giden bir ah alır kalanlardan gidenler mutlumu olur sanıyorsun aldanıyorsun! sende kanıyorsun zamanla alma! bir ahh da sen alma kalbimden sevenin ah'ı beterdir ölümden gidenler mutlumu olur sanıyorsun aldanıyorsun! sende kanıyorsun derinden.. Bahadır Karaağaçlı |
Heryerde Sen Var
aldım vurdum başımı sensiz yollara her yerde dert var her yerde isyanlar bu dünya yalan hep yalan aşklar her yerde sen var her yerde isyanlar ne hayaller harcandı o yalancı sözlerinde yıktın dünyamı o hain ellerinle yıllardır senin için büyüttüğüm aşkımı çiğnedin toprak gibi o vefasız yüreğinle Bahadır Karaağaçlı |
Hicaz_ı Makam
bir başka olur şarkıların hicaz makamı bu şehirde hele de sen yoksun ya sorma gitsin. hasret çalarken kapıyı avuntum olur n.hikmet,in *******i ve sen nakaratsız bir şiir olursun şairlerin gülüşünde yanık bir saz türküsü gibi. oysa ben seni hala amatörce bu şehirde... Bahadır Karaağaçlı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.