![]() |
Neden
Kalbim kırık bir dal gibi Yüzer ummanda sal gibi Sende seviyorsun bal gibi Neden ısrar ediyorsun ******* boyu ağlatıp Bağrıma taşlar bağlatıp Üzerime bir ağ atıp Bırakıpta gidiyorsun Çal-22.04.2003 Mikail Tatar |
Nefret
Bir mücadeleki; başa baş, dişe diş Ya kazanacak ya kaybedeceksin Kârı var, zararı var zor alışveriş Ya katlanacak, ya terkedeceksin İntikam ateşi düşmüş içine Dışın ayrı söyler, küsmüş içine Sevgi nefretini kusmuş içine Çare yok mecbur sabredeceksin Erimedi henüz kalbimde buzlar Şekeri zehretti, ektiği tuzlar Sayesinde yok oldu gülen o yüzler Olanları unutup nasıl gideceksin Acı çektirmektir onda meziyet Bugün, yarın derken verdi eziyet Oyalıyor seni budur vaziyet Gelse bile hemen defedeceksin Hevesin içinde kalmasın diye Sonra pişmanlığın olmasın diye Kalbine sevgisi dolmasın diye Utanmayıp yüzüne küfredeceksin Kalp bahçende açan nadide güldü Belki verilen en değerli ödüldü Seni öldürmeden o kendi öldü Duasını okuyup defnedeceksin Anlamadım neydi benden isteği Görmedim hiç bana verdiği desteği Çıkarıp boynunda duran kösteği Böylesini sorgusuz katledeceksin Çal-26.03.1999 Mikail Tatar |
Nerdeyim
Birgün hasretim canına tak ederse; Yanında değilsem kalbinde olacağım. Kalbin inkâr edip, burada yok derse Aramana gerek yok; toprakta olacağım Siirt-04.02.1998 Mikail Tatar |
Nereden Nereye
NERDEN NEREYE Sakin bir deniz gibiydi üniversite hayatı Sonra yavaş yavaş dalgalanmalar başladı Seni görünce fırtınalar koptu yüreğimde Bu kalbimi koparıp fırlattı senin kalbine Bir süre seninle oynayıp gönül eyledim Senden acı ve dert değil; sevgi istedim Ama sen bana sevgi değil dert verdin Tertemiz duygularımı önüme serdin Ardından bir güvercin kondu başucuma Kırmızı bir kalem çekti geçen yıllarıma Dindi o fırtınalar, masmavi oldu gökyüzü Beni sana bağladı “Seviyorum” sözü Geçmiş duygularımdan kendimi çekip Tatlı bir rüyaya daldım elinden tutup Beraber hayal kurarken mutlu yarınlara Siyah bir perde çektin tertemiz duygulara Üzüldüm. Çünkü sensiz bir hayat benim için Bir şok olacaktı hem senin için Akıntıya bıraktık rotadaki gemiyi Kaybettik birden bire elimizdeki sevgiyi Saman alevi gibi parladı söndü aşkımız Geçip giden zamana seyirci kalamayız İçimizdeki sevgiyi tazeleyip yeniden Acı bir hatıra kalsın yaşanılan maziden İsterim ki bu aşk ömür boyu bitmesin Kalplerimize bizden başkası girmesin Hasretin ve özlemin kaplıyor bedenimi Seni düşündükçe kaybediyorum kendimi Biliyorum; kalplerimiz buluşuyor her gece Müjdeyi fısıldıyor birbirine gizlice Geçen kötü günlere bu günlerde dahil Seni hep sevdi, sevecektir MİKAİL Kısa bir süre sonra ben yanına gelince Bu gerçeği o zaman göreceksin HATİCE Çal – 18.03.1994 Mikail Tatar |
Neyleyim
Seninle dünyayı daim isterim Yokluğun içimde, hasret kederim Benimle değilsen nasıl gülerim Neyleyim sen yoksan neyleyim aşkı Neyleyim sen yoksan yalan dünyayı Sensizim bir tanem yüzüm gülmüyor Güneş hiç doğmuyor, gece bitmiyor Deli gönül sadece seni istiyor Neyleyim sen yoksan neyleyim aşkı Neyleyim sen yoksan yalan dünyayı G.hane – 29.04.1993 Mikail Tatar |
Ölmek İstiyorum
Hayattan zevk almıyorsam Yaşamamın gayesi ne? Elbet bir gün öleceğim Hastalıklar hep bahane... Hep umutla yaşıyorsam Türlü dertler taşıyorsam Her gün bin kez ölüyorsam Ölmek daha şahane... Bir zamanlar çok mutluydum Hayatımdan umutluydum Her an neşeyle doluydum Aşkım vardı yegâne... Gönlümde mevsim kurak Dökülür birgün yaprak “Hayır” demez bana toprak Çeker beni de sinesine... Denizli-17.07.1998 Mikail Tatar |
Ömrümce Beklerim
Duydum düğünün varmış, gelin olmuşsun İnan ki çok sevindim mutluluklar dilerim Kucağında bir çocuk anne olmuşsun Sana ömür boyu saadetler dilerim Dün gece yine seni düşündüm Anılarım canlandı bu kez üzüldüm Resmini bir değil; bin kere öptüm Her zaman sevmeni, sevilmeni isterim Beni terk edip gittiğinden beri Ne kadar ağladım, dönmedin geri Kalbimde bıraktığın o boşluk yeri Hiç kimse dolduramaz seni beklerim Şimdi benim değil onun elinde Gam ve dertten uzak neşen yerinde Ömrümce kalacaktır sevgin kalbimde İçimdeki hisleri yine gizlerim Düşmesin sevgine bir kara bulut Hüzünle geçen yıllarını unut Yüreğimde kalan belki son umut Seni sevdiğimi yine söylerim Çal-10.05.1995 Mikail Tatar |
Önce Sen Unut
ÖNCE SEN UNUT Beni böyle bırakıp gidemezsin Artık seni sevmiyorum diyemezsin Yaşadığın mutluluğu silemezsin O eski günleri unutmak kolay değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Bir canım var al senin olsun Hayatında o yeni sevgilin olsun Dertler benim, mutluluk senin olsun Aşk bir sevgi, bir oyun değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Beni terk ettin de ne oldu sanki Senden başka sevemedim inan ki Gördüğün rüyadan öyle uyan ki Anla artık gördüğün rüya değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Beni sevemedinse ben ne diyeyim Bu dertli gönlümle nere gideyim Bari mendil gönder gözlerimi sileyim Çektiğim bu dertler ızdırap değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Çal-13.101994 Mikail Tatar |
Resim
Dün akşam ne oldu biliyormusun? Resmini öptüm yerine koyuyordum. 'Dur'! Diye bir feryat çınladı: Baktım; resmindi feryat eden 'Ne olur beni yerime koyma', diyordu Gözlerinde iki damla yaş vardı. 'Niçin ağlıyorsun' diye sordum 'Ben çok yalnız kalıyorum' dedi 'Zaten hasret kaplamış benliğimi'.... 'Bekle' dedim.'Sana bir teselli bulayım' Kendi resmimi de koydum yanına Gözyaşları dindi....... Tatlı bir tebessüm geldi dudaklarına Bizim yerimiza onlar öpüşüp, koklaştılar, Bizim yerimize onlar kucaklaştılar... Seni seviyorum diyorlardı birbirlerine İkisi de mesuttu, hasretle sarıldılar. Ah! Bizde sarılabilseydik keşke Bizde resimler kadar mesut olabilseydik! Mikail Tatar |
Sabır
Eğer mutlu olacaksan İste yoluna öleyim Benim için solacaksan Hemen sana geleyim Şimdi yalnızım diyerek Hasrete boyun eğerek Mutluluk niye diyerek; Biraz gül; ben de güleyim Her anına hüzün dolsa Kanlı yaşla gözün dolsa Acılarla günün dolsa Gözyaşını ben sileyim Şiir, resim çare değil Yüreğim pare pare değil Bizdeki onmaz yare değil Sana kalbimi böleyim Tek tesellim sabır şimdi Sensiz günler kahır şimdi Beni benden alır şimdi Bekle; seninle olayım Siirt-25.11.1997 Mikail Tatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.